کد خبر: ۱۵۴۶۱
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۲
در صورت عدم توافق هسته ای نیاز به مدیریت ویژه و جدی در اقتصاد داریم. یک کارشناس و فعال اقتصادی با بیان این مطلب گفت: اگر امید ایجاد شده در میان فعالان اقتصادی یکباره از میان برود شاهد نوسانات غیر عادی در فضای پولی کشور خواهیم بود.
به گزارش تجارت آنلاين به نقل از فرارو، حل مشکلات اقتصادی و بهبود اوضاع معیشتی در کشور دغدغه اصلی مسئولان و مردم است که بیش از هر چیز به توافق هسته ای و لغو تحریم ها وابستگی پیدا کرده است. از سوی دیگر می دانیم که بازار در همه دنیا نسبت به اخبار و رویدادهای سیاسی واکنش نشان می دهد لذا توافق یا عدم توافق هسته ای تاثیرات قابل توجهی در بخش اقتصاد خواهد داشت.
 
حال سوال این است که اگر توافق هسته ای نشود چه اتفاقی برای اقتصاد ایران می افتد؟
 
محمد رضا بهرامن، عضو اتاق بازرگانی ایران در این خصوص گفت: ما تجربه تلخ تحریم ها را داریم و تاکنون با استفاده از برنامه های راهبردی خود برای مقابله با آنها کوشیده ایم اما نمی توان انکار کرد که این برنامه ها در کوتاه مدت و برای سرپا ماندن بنگاه های اقتصادی مفید است لذا اگر بنا بر ادامه این شرایط باشد، کار سخت تر خواهد شد.
 
وی افزود: فعالان اقتصادی در شرایط کنونی با مشکلاتی مواجه هستند. دشواری در دسترسی به بازارهای مختلف، تبادلات مالی، بهره گیری از تکنولوژی خارجی و ... از جمله این مشکلات است که با ادامه تحریم ها در صورت عدم توافق هسته ای بیش از گذشته آسیب رسان خواهد بود.
 
نایب رییس خانه صنعت و معدن توضیح داد: تاکنون با یک نگاه واقع بینانه برای ادامه کار در بخش اقتصاد به بازارهای منطقه ای توجه بیشتری داشته ایم. به عنوان مثال کشور عراق در صورتی که در داخل خود آرامش و امنیت داشته باشد می‌تواند تا حدی بازار هدف ما باشد اما نهایتا 20 درصد از نیاز ما خواهد بود لذا برای تامین 80 درصد دیگر باید فضای اقتصاد را باز کنیم.
 
وی ادامه داد: باز کردن فضای اقتصاد خود با مشکل بزرگ تبادلات مالی مواجه است. این معضل مهم به این سادگی ها حل نمی شود و پیامد آن افزایش هزینه ها و بالا رفتن قیمت تمام شده کالاهای ماست. روشن است که بالا بودن قیمت تمام شدن توان رقابت را در بازارهای جهانی از ما میگیرد.
 
به گفته وی استفاده از تکنولوژی روز جهان یکی دیگر از کاستی هایی است که نیاز به جبران آن داریم. این جبران جز با توجه، سرمایه گذاری و تعامل بهتر با دنیا محقق نمی شود. اگرچه در شرایط فعلی هم با وجود تحریم ها در برخی از رشته ها حرف هایی برای گفتن داریم.
 
بهرامن ادامه داد: برآمدن از پس این مشکلات نیازمند هزینه ای است که بخش خصوصی قادر به تامین آن نبوده و بار آن به دوش دولت خواهد افتاد.
 
این فعال اقتصادی با تاکید بر این که ارتقای اقتصاد کشور با توسعه از طریق تولید محقق می شود، گفت: مبانی مورد تاکید در اقتصاد مقاومتی نیز باید با برنامه ریزی برای تولید همراه باشد تا با ادامه شرایط فعلی قادر به ادامه فعالیت باشیم.
 
وی افزود: مشکل مضاعفی که عدم موفقیت در مذاکرات هسته ای به اقتصاد کشور تحمیل می کند ناشی از انتظاراتی است که در بازار ایجاد شده است. روشن است که در صورت عدم توافق هسته ای نیاز به مدیریت ویژه و جدی این فضای انتظاری داریم تا شاهد نوسانات غیر عادی در فضای پولی کشور نباشیم.
 
بهرامن با تاکید براین که فعالان اقتصادی امید بسیاری به نتیجه مذاکرات بسته اند، گفت: بدیهی است که اگر این امید یکباره از میان برود حتما واکنش های ناخوشایندی در بازار خواهیم دید.
 
وی با اشاره به افزایش سفرهای هیات های تجاری خارجی به ایران و برعکس، گفت: سرمایه گذاران خارجی به دنبال به دست آوردن بازارهای ما و ما به دنبال ارتقای جایگاه خود در بازارهای بین المللی هستیم، اگر توافقی حاصل نشود و تحریم ها باقی بماند حتما پیامدهای منفی در اقتصاد کشور خواهد داشت و این تنها برای کسانی که دلالی کرده یا به رانت های خاصی دسترسی دارند خوشایند است.
 
عضو اتاق بازرگانی ایران همچنین گفت: اقتصاد کشور در شرایط مطلوبی نیست و اگر در این وضعیت تغییر ایجاد نشود نمی توانیم برای رشد تولید کاری کنیم. حل بیماری بیکاری و نیاز به اشتغال در کشور تنها از طریق رشد تولید مقدور است و ادامه شرایط کنونی وضعیت را هر روز بدتر می کند.
برچسب ها: مذاکرات ، اقتصاد ، بنگاه
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
پرطرفدارترین عناوین