کد خبر: ۱۵۸۲۲
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۲
برای رسیدن به اهداف یک کشاورزی روزآمد، پیشرفته و پایدار، باید توسعه پایدار را در نظر گرفت. هر چند که تلاش و تزریق سرمایه و برنامه‎ریزی نیز اصولی صورت گیرد باز اگر ساختار زیربنای تولیدات کشاورزی اصلاح نشود تحقق اهدافی چون تولید مطلوب، درآمد قابل قبول برای کشاورزان و ارتقاء زندگی آنان با حفظ منابع زیست محیطی و در نهایت توسعه استان مقدور نخواهد بود.
به گزارش تجارت آنلاین به نقل از ایسنا، عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان گفت: اگر ساختار زیربنای بخش کشاورزی اصلاح نشود تحقق اهداف توسعه و پیشرفت استان مقدور نخواهد بود.
 
ناصر طهماسبی‎پور منطقه لرستان، بیان کرد: برای رسیدن به اهداف یک کشاورزی روزآمد، پیشرفته و پایدار، باید توسعه پایدار را در نظر گرفت. هر چند که تلاش و تزریق سرمایه و برنامه‎ریزی نیز اصولی صورت گیرد باز اگر ساختار زیربنای تولیدات کشاورزی اصلاح نشود تحقق اهدافی چون تولید مطلوب، درآمد قابل قبول برای کشاورزان و ارتقاء زندگی آنان با حفظ منابع زیست محیطی و در نهایت توسعه استان مقدور نخواهد بود.
 
طهماسبی‎پور ادامه داد: تلاش‎هایی در گذشته به ویژه در سال‎های اخیر برای بالا بردن میزان کمی و کیفی تولیدات زراعی صورت گرفته ولی با اطمینان می‎توان گفت که در این شرایط تنها حدود یک سوم پتانسیل تولیدات کشاورزی لرستان شکوفا شده است و حدود دو سوم ظرفیت خالی وجود دارد که نیازمند تدبیر در برنامه‎ریزی زیربنایی، بهسازی و تجهیز مزارع، افزایش عملکرد در واحد سطح و تقویت دانش فنی کشاورزی است.
 
این دکترای آبخیزداری با اشاره به روش تعیین شاخص اقلیمی مناسب برای توصیف خشکسالی در استان لرستان اظهار کرد: از آنجا که پوشش منطقه‎ای، مشخصه اصلی شناسایی خشکسالی‎های منطقه‎ای است توصیف وقایع خشکسالی‎های گذشته نیازمند بررسی تغییرپذیری فضایی متغیرهای پایه یک شاخص معرف خشکسالی است. عمومی‎ترین روش برای تعیین فضایی تغییرپذیری در تحلیل‎های خشکسالی منطقه‎ای، تحلیل نقشه‎های هم ارزش است. این شیوه به منظور مطالعه بیش‎تر خشکسالی‎های شدیدی که در مناطق بسیار رخ داده‎اند به طور وسیع بکار گرفته شده است.
 
طهماسبی‎پور یادآور شد: یکی از قدم‎های مهم و اساسی در مطالعات خشکسالی لرستان، تعیین شاخص‎هایی است که بتوان بر اساس آن میزان شدت و تداوم خشکسالی را در این منطقه ارزیابی کرد. با تعریف شاخص خشکسالی می‎توان تصویری از همه این عوامل فراهم کرد و از آن برای ارزیابی خشکسالی و تصمیم گیری در این باره استفاده کرد که به مراتب ساده‎تر و مفیدتر از ردیف‎های متعددی از داده‎های متنوع مرتبط با خشکسالی است.
برچسب ها: زیربنا ، کشاورزی ، زراعی
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار