به گزارش
تجارت آنلاين به نقل از ایسنا، سید محمد قاسم حسینی با اشاره به مباحث مطرح شده از سوی سازمان امور مالیاتی در رابطه به الزام صندوق توسعه ملی برای پرداخت مالیات تسعیر نرخ ارز است اظهار کرد: سازمان امور مالیاتی عنوان می کرد که به عنوان مثال اگر صندوق توسعه ملی در سال 1390 حدود 10 میلیارد دلار منابع داشته و در سال 1392 هم همین 10 میلیارد دلار را حفظ کرده است در صورتی که نرخ برابری دلار در برابر ریال تغییر کند باید از این بابت مالیات پرداخت کند که از نظر ما قابل پذیرش نبود.
وی با بیان اینکه قرار نیست صندوق توسعه ملی منابع خود را تبدیل به ریال کرده و از این بابت سودی ببرد توضیح داد: بنابراین اگر هر دلار چند برابر هم از نظر ریالی ارزش پیدا کند تاثیری در عملکرد صندوق ندارد؛ از این رو در شرایطی که دلار در داخل کشور به ریال تبدیل نمی شود تسعیر آن به ریال نیز بی معنی خواهد بود.
حسینی با اشاره به اینکه در قانون خروج از رکود مصوب شد که دارایی ها و بدهی های صندوق از بابت نرخ تسعیر ناشی از تغییرات نرخ ارز از مالیات معاف هستند یادآور شد که با این مصوبه مجلس تکلیف را روشن کرده و نباید در مورد اخذ مالیات از تسعیر داراییهای صندوق بحث شود.
وی تاکید کرد: ما به عنوان صندوق توسعه ملی پذیرفتیم که مالیات بر عملکرد ناشی از فعالیت اقتصادی خود را بپردازیم. یعنی اگر در محلی سرمایهگذاری کرده و وامی پرداخت شده و سودی دریافت کردیم باید در پایان سال مانند بقیه بنگاهها در مورد آن حساب شده و مالیات آن پرداخت شود.
قائم مقام صندوق توسعه ملی درباره معوقات مالیاتی صندوق نیز گفت: مالیات بر عملکرد سال 1391 صندوق بر اساس ارقام مندرج در صورت های مالی پرداخت شده و برای سال 1392 که صورتهای مالی تا پایان ماه جاری نهایی می شود مالیات عملکرد پرداخت خواهیم کرد که البته برای سال 1393 نیز همین کار انجام خواهد شد ؛ بنابراین در این رابطه برای هیچ سالی مشکل نداریم و مالیات ما معوق نشده است، اما در مورد مالیات تسعیر نرخ ارز با توجه به اینکه قانون گذار آن را تعیین تکلیف کرده مالیاتی پرداخت نخواهد شد.