به گزارش تجارت آنلاين، محسن صالحی نیا روز شنبه در حاشیه نخستین همایش بین المللی سیاست های صنعتی و تجاری برای توسعه صادرات و اشتغال در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا، اظهار داشت: در مقوله صادرات خودرو، عمدتا خودروسازان بزرگ کشور به بازارهای سنتی خود صادرات دارند که براساس پلتفرم های طراحی شده و مطابق قواعد و استانداردهای کشورهای مقصد صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه تعداد مقاصد صادراتی قابل توجه نبوده و باید توسعه یابد، افزود: هم اینک خودروسازان در حال مذاکره با شرکت ها و برندهای معتبر جهان برای انعقاد قراردادهای جدید هستند تا به صورت جوینت ونچر (سرمایه گذاری مشترک) با هدف تحقق صادرات 30 درصد از تولیدات فعالیت کنند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: این مشارکت ها در قالب قراردادهای همکاری مشترک است که بخشی از آن سرمایه گذاری هایی است که تولیدکنندگان داخلی از آنها برخوردار هستند و به اشتراک می گذارند.
وی ادامه داد: دانش فنی، سرمایه گذاری، پلتفرم ها و سایر موارد با توجه به بسته تعریف شده (تا حدی که مشارکت 50 درصدی محقق شود)، مواردی است که از سوی طرف های مرتبط خارجی فراهم می شود.
صالحی ابراز امیدواری کرد: مطابق چشم انداز تعریف شده در صنعت خودرو باید تا سال 1404 به مرز 30 درصد صادرات دست یابیم که در این راستا باید هر یک از قراردادها مطابق اهداف و سیاست های موجود کشور تطبیق یابند.
وی گفت: وقتی پلتفرمی برای تولید به اشتراک گذاشته می شود، تامین قطعه از مباحث اصلی آن است و هر یک از قطعه سازان در قالب تعریف شده مطابق قرارداد فعالیت کرده و با تولید قطعات اصلی، به مرور و با توجه به توانمندی های موجود به تولید سایر قطعات خواهند پرداخت.
این مقام مسوول با بیان اینکه برای صادرات 70 هزار دستگاه خودرو در سال جاری برنامه ریزی شده بود، تصریح کرد: در 6 ماهه نخست سال کمتر از 16 هزار خودرو صادر شده که عمدتا به دلیل محدودیت های بین المللی در عراق و سوریه است و امیدواریم این روند در 6 ماهه دوم سال بهبود یابد.
نخستین همایش بین المللی سیاست های صنعتی و تجاری برای توسعه صادرات و اشتغال در ایران صبح روز جاری با حضور حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهوری در مرکز همایش های صدا وسیما آغاز به کار کرد.
تبادل نظر نظر در مورد سیاست های صنعتی و تجاری مکمل سیاست های اقتصاد کلان اتخاذ شده توسط دولت با هدف اطمینان از رشد بلندمدت اقتصاد صادرات محور و اشتغال زا از دیگر محورهای مورد بررسی در این همایش دو روزه است.
چشم انداز و چالش های توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی، تشویق سرمایه گذاری خارجی و ایجاد شرکت های مشترک صادراتی و بنگاه های کوچک توسعه اشتغال و خوشه های صنعتی و چشم انداز و چالش های توسعه صنعت خودروهای تجاری از دیگر محورهای مورد بررسی در این همایش خواهد بود.