حجت الاسلام قاضی عسگر، نماینده ولی فقیه در امور حج و سرپرست حجاج ایرانی در مراسم ختمی که به مناسبت چهلم درگذشت حاجیان و در بزرگداشت قاریان مهاجر الیالله در مسجد بلال صدا و سیما برگزار شد، بیان داشت: زندگی یک آزمون الهی است و هیچ کس در دنیا زندگی ابدی و جاودان نخواهد داشت.
وی ادامه داد: آن چه که در این میان مهم است چگونه مردن است و موضوعی که برای هر انسانی دارای اهمیت است این مطلب است که چگونه از این دنیا رخت برخواهد بست.
نماینده ولی فقیه در امور حج تأکید کرد: انسان اگر چه باید نسبت به آینده خود امیدوار باشد، اما از طرفی نباید از مرگ خود غافل باشد، لذا به همین دلیل است که به ما دستور داده اند که طوری عمل کنید که انگار یک ساعت دیگر از دار دنیا خواهید رفت.
وی افزود: از طرفی در رابطه با اعمال، قرآن بیان کرده است که هر ذرهای عمل چه خوب چه بد، انجام داده باشید نتیجهاش را در آینده خواهید دید.
وی تصریح کرد: انسان زندگی کوتاهی در این دنیا دارد، به طوری که تا چشم بر هم میزند می بیند که سن او از مرز 40 و 50 گذشته است اما آن دنیا اخروی و تا ابد خواهد بود.
وی در ادامه بیان داشت: فردای قیامت افراد حتی از پدر و مادر خود نیز فرار میکنند، قرآن صحنه را توصیف میکند و میفرماید که آن شرایط آن چنان برای انسان سنگین است که اگر زن آبستنی را تصور کنیم، وی نمیتواند بارداریاش را حفظ کند.
سرپرست حجاج ایرانی اضافه کرد: مجالس ختم باید تا حدودی شرایط را به گونهای فراهم کند که برای ما یک تلنگری بوده و بتواند آن صحنه را تا حدی هرچند کم یادآوری کند، اما متأسفانه می بینیم که این روزها چنین مراسمی حتی حالت دینی خود را نیز از دست داده است و از اول تا انتهای مجلس به دنبال تفاخر هستند.
وی افزود: در گذشته در چنین مراسمی قرآن تلاوت می کردند و حالا می بینیم که دائم اسم این و آن را میبرند. و به این ترتیب برکات چنین مجلسی نیز از مردم گرفته میشود به طوری که مشاهده می کنیم که بعد از این مراسم گویی که هیچ اتفاقی نیفتاده است و این همان غفلت است.
نماینده ولی فقیه در امور حج تأکید کرد: یک موضوع دیگر در رابطه با لزوم برگزاری این مجالس این است که با چهرهها و عزیزانی که از دست دادهایم بیشتر آشنا شویم. که در این حادثه منا ان چه که ما را فرسوده کرد این بود که از نظر کیفی انسانهای شایستهای را از دست دادیم. مرحوم آقای حسنی کارگر، آقای دانش که جوانهایی بسیار خوش صوت، متدین، مؤدب بودند، گروه تواشیح ما و همچنین اصحاب رسانه ما از جمله این افراد بودند.
وی افزود: مرحوم آقای حسینی در این مدت که خدمتشان بودیم با چهره خوش حال کننده و خرسند و با انگیزه با افراد روبه رو میشد و به دنبال این بود که وظیفه خود را به خوبی انجام دهد.
سرپرست حجاج ایرانی بیان داشت: انسان به یاد عزیزان از دست رفته منا که میافتد نمیتواند تاب بیاورد، بنده از زمانی که برگشتهام هرگز از یاد خانوادهها و این عزیزان غافل نیستم. گاهی میشود نیمههای شب از خواب بیدار میشوم و به فکر اینها می افتم و صحنهها مرتب در ذهنم مرور میشود.
وی گفت: دو جانباز عزیز داشتیم، که در دو نوبت نزد ما آمدند و من نیز به رسم ادب آنها را بوسیدم، به من گفت من جانباز 70 درصد به بالا هستم، امسال بعد از چند سال نوبت من شد، پسرم را آوردم برای این که کمک حال من باشد و الان پسرم را از دست دادهام، تا چند روز پیش نیز جنازه این پسر بزرگوار جز مفقودین بود. تعبیرش نیز این بود که فلانی من دار و ندارم همین پسر بود که همین را هم از دست دادم.
حجت الاسلام قاضی عسگر تأکید کرد: خانمی داشتیم که سه برادرش در این حادثه جان خود را از دست دادند، جوان دیگری آمده بود پیش من و می گفت هم پدر و هم پدر خانمم را از دست دادم.
نماینده ولی فقیه در امور حج بیان داشت: بعضی از عزیزانمان در دفتر مقام معظم رهبری بیان میکردند که این چند روز که این حادثه اتفاق افتاد، این قدر حال آقا منقلب و متأثر بود که ما ایشان را در این حالت ندیده بودیم.
وی افزود: واقعا باید به خانواده های این عزیزان تسلیت بگوییم، اما این را هم باید بگویم که برای عزیزانی که در این حادثه جان به جان آفرین تسلیم کردند جای بسیار خرسندی است. زیرا چند روایت داریم که در یکی می فرمایند که هر کس در این مسیر جان به خدا بسپارد، فردای قیامت در حالی که لبیک میگوید وارد محشر خواهد شد.
قاضی عسگر تأکید کرد: تصور کنید بعد از وقوف در عرفات، بعد از بیتوته در مشعر که این عزیزان پاک و پاکیزه شدند و از آن جا آمدند برای انجام رمی و در حالی که محرم بودند این جادثه اتفاق افتاد و به لقا خدا پیوستند یعنی پاک و پاکیزه بودند.
وی افزود: ما خیلی غصه می خوریم که اینها چرا در حالی که تشنه بودند از دنیا رفتند و واقعا نیز جای تأسف دارد اما آرام می شویم وقتی روایتی از پیامبر(ص) را می شنویم که می فرماید بهترین شیعیان ما این ها وقتی می خواهند جان به خدا بسپارند مثل این می ماند که یک شربت گوارایی را در تابستان گرم به دست آنان بدهند و آن ها آن را بنوشند و مرگشان به همین زیبایی است لذا برای این مرگ آنها متأثر نیستیم زیرا به هر حال به فوزی عظیم دست پیدا کردند اما برای خودمان، خانواده هایشان و همکارانشان متأثر هستیم.
وی تأکید کرد: حتی اگر در این حادثه تنها یک قاری ما نیز از دنیا می رفت کافی بود تا متأثر و غمگین باشیم تا چه برسد به این اتفاق.
وی افزود: امروز نیز باید مسئولان عربستان در برابر این حادثه پاسخگو باشند، این یک حادثه طبیعی نبود بلکه مقصرانی دارد که باید این مقصران شناسایی و مجازات شوند، فقط هم کشور ما نیست بلکه جهان اسلام عزادار است بیش از 7 هزار نفر حاجی در حال احرام در چنین شرایط سخت و دشواری جان به جان آفرین تسلیم کردند.
وی تأکید کرد: آنها باید پاسخگو بوده، غرامت بدهند، و دیه این عزیزان را بدهند و باید مجازات کنند آن ها را. باید پیش بینیهای لازم را برای آینده داشته باشند زیرا حج واجب الهی است و برای امسال و یک سال نخواهد بود.بلکه همه ساله تکرار خواهد شد.
وی گفت: با روشهای سنتی دیگر نمیتوان حج را اداره کرد، بالاخره نخبگان جهان اسلام میآیند و در مناسک حج شرکت میکنند؛ هر کدام از حاجیان برای ما عزیز هستند. ما حدود 25 نفر هم مفقود داریم که خانواده این عزیزان مکرر از ما سؤال می کنند که امیدواریم به زودی از این عزیزان هم خبری به دست بیاوریم.
وی بیان داشت: کشور ما همه داغدار این حادثه بودند، باید به ملت و رهبری افتخار کنیم، که رهبری با آن سخنرانی قاطع و کوبنده خود راه را برای امدادرسانی فراهم کردند و ملت نیز این چنین با شکوه در مراسم تشییع این عزیزان حاضر شدند.
منبع: تسنیم