کد خبر: ۲۶۷۳۶
تاریخ انتشار: ۰۱ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۰
دیدار رهبران برخی کشورهای جهان با یکدیگر، اعلام تصمیم چین به دخالت دولت برای افزایش رشد اقتصادی، رایزنی درباره تداوم حضور انگلیس در اتحادیه اروپا، بحران پناهندگان، اظهارات نخست وزیر پاکستان درباره مبارزه با تروریسم و نیمه پر لیوانِ سقوط بهای نفت از نگاه وزیر دارایی آمریکا از مهمترین رخدادهای دومین روز نشست داووس بوده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس، روز پنجشنبه نیز خبرهای نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس را به صورت لحظه به لحظه پوشش داد.

10 صبح به وقت داووس (12:30 به وقت تهران)
مسایل سیاسی و امنیتی، از مهمترین محورهای گفت و گو در دومین روز از نشست داووس است.
«جو بایدن» معاون رئیس جمهوری آمریکا در حال ملاقات با رهبران پاکستان و افغانستان است. وی سپس با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی دیدار خواهد کرد.
«دیوید کامرون» نخست وزیر انگلیس، «لی یوآنچائو» معاون رئیس جمهوری چین و «احمد داوداغلو» نخست وزیر ترکیه امروز در مجمع جهانی اقتصاد سخنرانی خواهند کرد.
«جان کری» وزیر امور خارجه آمریکا پس از دیدار با همتای روس خود «سرگئی لاوروف» راهی نشست داووس شده است.

11 صبح به وقت داووس
یک مقام ناظر بر بازار چین، می گوید کشورش امسال چاره ای ندارد جز اینکه برای رشد تولید وارد عمل شود و پکن اگر لازم باشد، این کار را با استفاده از ذخایر ارزی انجام خواهد داد.
کاهش نرخ رشد اقتصادی در دومین اقتصاد بزرگ جهان، طی روزهای گذشته باعث نگرانی در بازارهای بین المللی شده بود.
«رِی دالیو» رئیس موسسه سرمایه گذاری «بریج واتر» آمریکا در داووس گفته است کاهش ارزش یوآن، واحد پولی چین، بر اقتصاد جهان فشار می آورد و مایه نگرانی است.

11:15 صبح
«کریستین لاگارد» رئیس فرانسوی صندوق بین المللی پول، حاضر نیست درباره چشم انداز نامزدی برای تمدید دوره ریاستش سخن بگوید. با این حال، «جرج آزبورن» وزیر دارایی انگلیس، امروز با انتشار بیانیه ای، پشتیبانی لندن از تمدید ریاست خانم لاگارد را اعلام کرد.
امروز آلمان نیز پشتیبانی خود را از تمدید مدیریت لاگارد اعلام کرد.

11:45 صبح
«ولفگانگ شوبل» وزیر دارایی آلمان، می گوید اتحادیه اروپا باید میلیاردها دلار برای حل و فصل بحران پناهندگان سرمایه گذاری کند. وی تلویحا گفت کشورش با حل موضوع در مرزهای بیرونی اتحادیه اروپا، یعنی در کشورهایی مانند یونان و ایتالیا موافق است.
شوبل از پاسخ به پرسشی درباره اینکه آلمان چه تعداد پناهجوی دیگر را خواهد پذیرفت، خودداری کرد. با این حال، وی در یک نشست مجمع جهانی اقتصاد گفت مایه شرمندگی است اگر اروپا به یک «دژ» تبدیل شود.
«مارک روت» نخست وزیر هلند که کشورش ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را برعهده دارد نیز گفت اروپا باید تا دو ماه آینده به راهبردی جامع در قبال بحران پناهندگان برسد.
روت تاکید کرد موضوع لغو روادید شنگن اصلا مطرح نیست و کسی در این باره صحبت نمی کند.

12:15 ظهر
رهبران کشورهای اروپایی به دنبال راهی برای انجام برخی اصلاحات و حفظ انگلیس در اتحادیه اروپا هستند. «مارک روت» نخست وزیر هلند که کشورش ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را برعهده دارد، گفت به یک توافق در ماه فوریه (بهمن / اسفند) امیدوار است؛ هرچند مطمئن نیست.
«مانوئل والس» نخست وزیر فرانسه نیز خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را یک «تراژدی» نامید.

12:30 ظهر
«الکسی چیپراس» نخست وزیر یونان نیز خواستار تفاهم در اروپا بر سر بحران پناهجویان شد.
وی این شایعه که کشورش تمایل ندارد اتحادیه اروپا در امور جزایر شرقی یونان دخالت کند را رد کرد و گفت کشورهای اروپا باید در بسیاری از چالش ها همکاری کنند؛ از جمله در بحران پناهندگان و مشکلات اقتصادی که بر واحد پولی یورو اثر می گذارد.
یونان که در سال های اخیر با بحران اقتصادی رو به رو بوده است، اکنون با بحران پناهجویان نیز دست و پنجه نرم می کند.

1:10 ظهر
«جک لیو» وزیر دارایی آمریکا می گوید شاید سود کاهش بهای نفت بر مصرف کنندگان فعلا آشکار نباشد.
کاهش بهای نفت به معنای کاهش تولید و رشد اقتصادی نیز هست؛ با این حال، «لیو» در داووس گفت بهای پایین نفت، نوعی کاهش مالیات برای اکثریت جامعه و کشورهای جهان است که مصرف کنندگان نفت هستند.
وزیر دارایی آمریکا تاکید کرد «مصرف کنندگان اکنون پول بیشتری در جیب هایشان دارند» و مردم یا در حال خرج کردن هستند و یا با پس انداز و تسویه بدهی ها، به اوضاع مالی خانواده هایشان سر و سامان می بخشند. به گفته وی، در هر دو صورت، این اتفاق در دراز باعث رشد اقتصادی خواهد شد.

1:20 ظهر
«نواز شریف» نخست وزیر پاکستان، می گوید کشورش بیش از همیشه برای مبارزه با تروریسم انگیزه دارد.
در حالی که پاکستانی ها سرگرم سوگواری به خاطر کشتار دانشجویان دانشگاه باچا خان در یک عملیات تروریستی هستند، نواز شریف تاکید کرد «توان افراط گرایان برای حمله تا اندازه زیادی از میان رفته است» و تروریست ها «در حال فرار» هستند.
شریف در نشستی در داووس سخنرانی می کرد که آسوشیتدپرس مدیریت آن را برعهده داشت.

4:30 بعدازظهر
دفتر نماینده سازمان ملل در امور سوریه اعلام کرد گفت و گوهای صلح که قرار بود از دوشنبه آینده میان دولت سوریه و مخالفان در شهر ژنو آغاز شود، احتمالا چند روز به تعویق خواهد افتاد.
دفتر یادشده «دلایل اجرایی» را عامل این تاخیر عنوان کرده است.
«جان کری» وزیر خارجه آمریکا نیز امروز در داووس اعلام کرده بود که نشست یادشده احتمالا با «تاخیر یک یا دو روزه» برگزار خواهد شد.
«احمد داود اغلو» نخست وزیر ترکیه در داووس گفت «هیچ گروه تروریستی» نباید در مذاکرات صلح سوریه شرکت کنند.
نام:
ایمیل:
* نظر: