طبق اطلاعاتی که مدیرعامل ایرانایر ارائه کرده، ایران از دو خانواده بوئینگ ۷۳۷ و بوئینگ ۷۷۷ تعداد ۸۰ فروند هواپیما خواهد خرید. دو خانوادهای که بوئینگ در سالهای گذشته تلاشهای زیادی برای طراحی دوباره آنها و رسیدن مدل های جدید در این زمینه به کار بسته است.
نخستین هواپیماهایی که قرار است از طرف بوئینگ به ایران داده شود، از خانواده بوئینگ ۷۷۷ خواهد بود. ایران ۱۵ فروند ۷۷۷-۳۰۰ER و ۱۵ فروند ۷۷۷-X خریداری خواهد کرد.
مدل ۷۷۷-۳۰۰ER از مدلهای ابتدایی هواپیماهای بوئینگ در این خانواده هستند. این هواپیما که پهن پیکر بوده و توانایی سفر به مسافتهای طولانی تا حدود ۱۶ هزار کیلومتر را دارد بین ۳۱۴ تا ۳۹۶ مسافر ظرفیت دارد. بوئینگ این هواپیما را به منظور رقابت با خانواده ایرباس ۳۵۰ عرضه می کند که توانسته نظر تعداد زیادی از ایرلاینهای مطرح جهان را جلب کند. ایران ایر با دریافت نخستین بوئینگ های ۷۷۷ توان برنامه ریزی برای سفرهای بلند را خواهد داشت.
همچنین در سبد خرید ایران ۱۵ فروند بوئینگ ۷۷۷-X قرار گرفته که برنامه ریزی برای تولید آن از سال ۲۰۱۱ کلید خورده و هنوز به طور رسمی در بازراهای جهانی عرضه نشده است.
این هواپیمای ۷۰ متری که بوئینگ در آن از نسل جدید موتورها و فناوریهای داخلی بهره میبرد، تا کنون از سوی شرکتهای هواپیمایی مانند لوفتهانزا، امارات و قطر سفارش داده شده و حالا ایرانایر جدیدترین مشتری آن به حساب میآید. بر اساس تخمینهای زده شده این هواپیما در سال ۲۰۲۰ به نخستین سفارش دهندگان تحویل خواهد شد و ایرانایر نیز احتمالا از سال ۲۰۲۱ در صف دریافت این هواپیما قرار میگیرد.
اصلیترین سبد سفارش هما به بوئینگ ۷۳۷ اختصاص یافته است. این هواپیما نیز در طول سالهای گذشته با اضافه شدن فناوریهای جدید تکمیل شده و در مدلهای قدیمی و جدید عرضه میشود. بوئینگ ۷۳۷ از خانواده هواپیماهای کوتاه برد با بدنه باریک و دو موتوره است که در ۱۰ مدل مختلف ساخت شده و بین ۸۵ تا ۲۱۵ مسافر را در خود جای میدهد.
ایران ۵۰ فروند از این هواپیما را سفارش داده که عرضه آنها بعد از سال ۲۰۲۰ آغاز خواهد شد. جدیدترین مدل از خانواده ۷۳۷ از سال ۲۰۱۷ به ایرلاینهای سفارش دهنده تحویل میشود و این در حالی است که این هواپیما تا کنون ۷۰۰۰ فروند سفارش داشته است.
بوئینگ ۷۳۷ که به منظور رقابت با خانواده ایرباس ۳۲۰ فعالیت میکند حدود ۱۵۰ مسافر را در خود جای میدهد و برای پروازهای داخلی و منطقهای گزینهای مطلوب به شمار میرود تا به این ترتیب ایرانایر بتواند بخشی از بازار منطقهای خود را که در طول سالهای گذشته از دست داده بار دیگر پس گیرد.