همه چیز از یک رونمایی پر اب و تاب شروع شد که از اختراع خودرویی خبر می داد که به جای بنزین با آب کار می کند. این اتفاق که در پانزدهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست با حضور مسئولان رقم خورد اغاز انتشار اخبار و فیلم هایی بود که از سوی برخی یک رویداد معتبر علمی و از سوی برخی به عنوان یک دروغ تعبیبر می شد.
علاء الدین جاسمی مخترع این خودروی آب سوز در مراسم رونمایی به خبرنگار ایرنا گفت: این خودرو با آب کار می کند و کاملا دوست دار محیط زیست است. برای استفاده از آب به جای بنزین و گازوئیل در این خودرو نیازی به تعویض کلیات خودرو نیست و با هزینه بسیار اندک این جابه جایی سوخت امکان پذیر است.
این عضو کانون ملی نخبگان جوان افزود: 60 لیتر آب در مخزن سوخت خودرو ریخته می شود که 900 کیلومتر مسافت را در مدت 10 ساعت طی می کند.
وی تاکید کرد: خروجی این خودرو بخار است و هیچ گونه آلودگی محیط زیست به همراه ندارد.
جاسمی ادامه داد: در هر یک لیتر بنزین، 29 مگاژول انرژی تولید می شود در حالی که با هر یک لیتر آب 96 مگاژول انرژی تولید خواهد شد.
وی با بیان این که این اختراع ثبت جهانی شده و در حال انجام ثبت پتنت آن در انگلیس هستیم، افزود: آب به عنوان سوخت می تواند جایگزین بنزین و گازوئیل در موتورهای احتراقی باشد.
این عضو کانون ملی نخبگان با بیان اینکه موفق به اختراع فرمولی شده که با استفاده از آن، از آب به جای سوخت های دیگر برای به حرکت درآوردن خودرو استفاده می شود. می گوید استفاده از این سوخت هیچگونه زیرساختی نمی خواهد اما خودروسازان کشور ما تمایلی به انجام این کار ندارند.
علاء الدین جاسمی زرگانی با بیان اینکه در سال 2008 موفق به کشف این فرمول شده ام، اضافه کرد: اما با سیاست هایی که داشتیم رونمایی از این طرح تاکنون میسر نشده بود و اکنون با حمایت استاندار البرز و وزارت کشور قصد تجاری سازی آن را داریم.
با ورود این خبر به فضای رسانه ای کشور و حضور این مخترع در برنامه پر بیننده شبکه سوم حالا داستان کمی پیچیده شده است و به تازگی این ادعا از سوی عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی رد شده است.
در همین رابطه شهرام آزادی در گفتوگو با ایسنا در رابطه با ادعای امکان حرکت خودرو با آب به جای بنزین، اظهار کرد: تمام این ادعاها و دیگر ادعاهای مشابه بدون هرگونه مبنای علمی و کارشناسی بوده و نوعی عوامفریبی برای مقاصد خاص است.
وی با بیان اینکه اگر مبنای علمی برای به حرکت در آوردن خودرو با آب به جای سوختهای متعارف همچون بنزین وجود داشت، خودروسازان جهانی باید تاکنون به این فنآوری دست مییافتند، خاطرنشان کرد: خودروسازان خارجی سالانه میلیاردها دلار با استفاده از برترین متخصصان برای تحقیق و توسعه در صنعت خودرو هزینه میکنند ولی با این حال تاکنون هیچ کدام از این مراکز ادعای تولید خودروی آبسوز را نداشتهاند.
عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی ادامه داد: بنابراین باید از مدعیان تبدیل کردن خودروهای متعارف به خودروی آبسوز پرسید چگونه مدعی دست یافتن به چنین فنآوری با منابع و امکانات محدود خود شدهاند، در حالیکه مراکز میلیارد دلاری خارجی تاکنون چنین ادعایی نداشتهاند.
وی افزود: در حال حاضر بالاترین فنآوری که صنعت خودروی جهان در زمینه استفاده از سوختهای جایگزین به آن دست یافته، فنآوری استفاده از هیدروژن در پیل سوختی است. در این فنآوری که هنوز تجاری و عام نشده در فعل و انفعالاتی هیدروژن در پیل سوختی به انرژی الکتریکی برای به حرکت درآوردن خودرو تبدیل شده و خروجی سیستم نیز آب است که از اگزوز خارج میشود.
آزادی با بیان اینکه پیشبینی میشود ظرف ۱۰ تا ۲۰ سال آینده بیشتر خودروهای تولیدی در جهان از سوخت هیدروژن برای حرکت استفاده کنند، تصریح کرد: اما اینکه از آب برای به حرکت درآوردن خودرو استفاده شود از نظر مبانی عقلی و علمی کاملا مردود است.