کد خبر: ۶۷۵۰۶
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۳
در پنجمین روز هفته، دومین افت متوالی دلار به ثبت رسید و سکه تمام بهار آزادی نیز از کانال ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان پایین رفت. روز چهارشنبه، شاخص ارزی در دامنه ۱۳ هزار و ۵۰۰ تا ۱۴ هزار تومان نوسان کرد و حدود ساعت ۴ بعدازظهر روی عدد ۱۳ هزار و ۶۰۰ تومان آرام گرفت که ۱۰۰ تومان کمتر از روز سه‌شنبه بود.
دلالان بر سر دو راهی صعود یا سقوط قیمت دلار
در پنجمین روز هفته، دومین افت متوالی دلار به ثبت رسید و سکه تمام بهار آزادی نیز از کانال ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان پایین رفت. روز چهارشنبه، شاخص ارزی در دامنه ۱۳ هزار و ۵۰۰ تا ۱۴ هزار تومان نوسان کرد و حدود ساعت ۴ بعدازظهر روی عدد ۱۳ هزار و ۶۰۰ تومان آرام گرفت که ۱۰۰ تومان کمتر از روز سه‌شنبه بود.
در کنار افت قیمت دلار، سکه تمام بهار آزادی نیز سیر کاهشی گرفت و با ۵۰ هزار تومان افت به ۴ میلیون و ۲۸۰ هزار تومان رسید. به گفته فعالان، در روز پنجم هفته معاملات چندانی در بازار انجام نمی‌شد و بیشتر معامله‌گران نیز تنها به‌دنبال سودهای لحظه‌ای بودند. درواقع کمتر کسی تمایل داشت دلار را نگهداری کند و هر کسی وارد خرید می‌شد، سعی می‌کرد با قیمت کمی بالاتر آن را به فروش برساند. اگر این اتفاق نمی‌افتاد، معامله‌گر سعی می‌کرد با کمترین ضرر ارز خریداری شده را به فروش برساند. به گفته برخی بازیگران باتجربه بازار ارز، با افزایش روزهای باثبات دلار، نوسان‌گیران بر سر یک دو راهی قرار گرفته‌اند: ماندن در بازار و خطر امکان برخوردهای امنیتی را به جان خریدن یا خروج از بازار با سودهای کسب شده از نوسان‌های پیشین. برخی دلالان در روزهای اخیر در لابه‌لای صحبت‌های خود عنوان می‌کنند که در ماه‌های پیشین سودهای زیادی را کسب کرده‌اند ولی بخشی از آن را در یک ماه اخیر از دست داده‌اند. گروهی عنوان می‌کنند، دلارهایی که در قیمت‌های بالا خریداری کرده‌اند، را نتوانستند بفروشند و در صورت فروش در قیمت‌های پایین دچار ضرر زیادی می‌شوند. البته عده‌ای از آنها از ابتدای سال به اندازه‌ای سود کرده‌اند که بتوانند این ضرر را پوشش دهند. گروه دیگری عنوان می‌کنند در هفته‌های اخیر برخوردهای امنیتی افزایش پیدا کرده است و دستگیری‌ها و مصادره ارزهای کشف شده آنها را دچار زیان کرده است.
به‌عنوان مثال، یکی از واسطه‌های باتجربه بازار عنوان می‌کرد در ۶ ماه ابتدایی سال‌جاری نزدیک به یک میلیارد تومان سود کسب کرده بود، ولی با دستگیری و مصادره بخشی از ارزهای کشف‌شده‌اش حدود ۵۰۰ میلیون دچار ضرر شد. او می‌گوید، در این شرایط ترجیح می‌دهد حداقل به‌طور موقت از بازار خارج شود و به سود کسب شده ماه‌های قبل قناعت کند. این در حالی است که گروه دیگری که بعضا سود کمتری را از نوسانات برده‌اند، ترجیح می‌دهند همچنان در بازار فعال باشند. البته آنها سعی می‌کنند نکات احتیاطی زیادی را نیز رعایت کنند. اولین نکته‌ای که دلالان در روزهای اخیر سعی می‌کنند به آن توجه داشته باشند، همراه نداشتن هرگونه ارز خارجی است. عده دیگری سعی می‌کنند در فضای باز اقدام به معامله نکنند. آنها مشتری‌های تلفنی را به مکانی امن می‌برند و در آن جا تسویه‌های خود را صورت می‌دهند. عده‌ای در بازار عنوان می‌کنند، با امنیتی شدن بازار ارز بهتر است به سوی بازارهای دیگری مانند طلا و سکه بروند که خطرات امنیتی کمتری دارند. آنچه امروز برای معامله‌گران غیرمنتظره بوده است، عدم واکنش بازار به اخبار سیاسی و تحریمی است. از نظر برخی فعالان، همین موضوع نیز می‌تواند منجر به خروج بخشی از نوسان‌گیران از بازار شود، حداقل به صورت موقت.  این در حالی است که عده دیگری باور دارند، انتظارات بازار به صورت بنیادی تغییر نکرده است و جرقه‌ای می‌تواند قیمت را نوسانی کند.
 منبع: دنیای اقتصاد


نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار