کد خبر: ۷۰۵۴۰
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۲
ارزيابي تجارت آنلاین از اظهارات کارشناسان نشان مي‌دهد؛
تجارت آنلاین: اواخر بهار سال جاري بود که اسحاق جهانگيري معاون اول رييس جمهور در پايان دومين نشست شوراي هماهنگي اقتصادي گفت: ستاد اقتصادي دولت مکلف شد تا با توجه به نظر صاحبنظران اقتصادي راهکارهاي هدايت نقدينگي کشور به سمت توليد و بازار سرمايه را بررسي کند .
بازار سهام، ناجی اقتصاد
تجارت آنلاین: اواخر بهار سال جاري بود که اسحاق جهانگيري معاون اول رييس جمهور در پايان دومين نشست شوراي هماهنگي اقتصادي گفت: ستاد اقتصادي دولت مکلف شد تا با توجه به نظر صاحبنظران اقتصادي راهکارهاي هدايت نقدينگي کشور به سمت توليد و بازار سرمايه را بررسي کند .
معاون اول رئيس جمهور با تاکيد بر لزوم مشورت با صاحبنظران براي ورود به بازار سرمايه افزود : تقويت بازار سرمايه و بورس در اين جلسه مورد حمايت سه قوه قرار گرفت، و دولت براي اطمينان خاطر مردم از بازار سرمايه حمايت مي‌کند و هيچ محدوديتي براي عرضه سهام ايجاد نمي‌کند. وي همچنين اضافه کرد: براين اساس مقرر شد تا تمامي‌دستگاه‌ها و نهادهايي که شرکتها و بنگاه‌هاي اقتصادي در اختيار دارند زمينه عرضه سهام اين شرکت‌ها را در بورس فراهم کنند و در راس اين نهادها دولت ، سازمان خصوصي سازي، نهادهاي عمومي‌همچون سازمان تامين اجتماعي ، شرکتهاي سرمايه گذاري بانکها و نهادهاي نظامي‌هستند و اين نهادها مکلف شدند تا زمينه را براي عرضه سهام اين بنگاه‌ها در بورس فراهم کنند تا مردم در زمان مراجعه به بورس با عرضه مناسبي از سهام دلخواه مواجه شوند .

هدايت نقدينگي به بازار سرمايه اتفاق خوبي بود

همچنين محمدباقر نوبخت که تا آن زمان هنوز سخنگوي دولت بود در مورد جلسه مورد نظر در يک نشست خبر گفت: در روزهاي اخير شاهد افزايش شاخص بورس و ورود نقدينگي‌ها به جاي بازار ارز و سکه به بورس بوده ايم. رييس سازمان برنامه و بودجه خاطرنشان کرد: بايد از صاحبان سرمايه و نقدينگي قدرداني کنيم به جاي اينکه ارز و سکه بگيرند، به سمت بازار سرمايه و بورس رفتند و رشد قابل توجهي در آن جا رخ داده است. نوبخت يادآور شد: يکي از مصوبات جلسه شوراي عالي هماهنگي اين بود که اين پول فقط نسبت به سهام موجود در داخل بورس نباشد بلکه بتوانيم در برابر اين تقاضا سهام جديد عرضه کنيم و دستگاه‌ها، سهام کارخانجات خود را عرضه کنند. به اين ترتيب بود که احساس مي‌شد دولت رويکرد قطعي و جدي براي ورود به بحث بورس و حمايت از فعالان بازار سرمايه را در دستور کار خود قرار داده است که همين امر دلگرمي‌هايي را هم به وجود آورد اما هرچه که زمان پيشتر آمد و هرچقدر که اقبال به بورس و بازار سرمايه زيادتر شد قول و قرار‌هاي دولتي‌ها هم رنگ باخت تا آنجا که به فراموشي سپرده شد و معلوم نشد که آن همه جوش و خروش و نويد براي توجه و حمايت از اين بازار کجا رفت.

ضرورت فرهنگ سازي در حوزه بازار سهام

به نظر مي‌رسد رونق پايدار بورس به نحوي که نياز به قول‌ها و وعده‌هاي اين مسئول و آن شخصيت نباشد نياز به برنامه ريزي و فرهنگ سازي جدي دارد. در اين راستا عضو کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس معتقد است بانک مرکزي بايد در ايجاد زمينه‌هاي هدايت خريداران ارز و سکه به بازار سرمايه برنامه‌ريزي کند.
عزت الله يوسفيان ملا در گفتگو با خبرنگار ايبِنا با اشاره به استراتژي بانک‌ها در برهه‌اي از زمان براي کاهش نرخ سود بانکي، گفت: در آن زمان سياست گذاران در پي هدايت نقدينگي به سمت بورس بودند که عملا اين مطالبه محقق نشد. نماينده مردم آمل و لاريجان در مجلس شوراي اسلامي‌با بيان اينکه با افزايش شاخص بورس کساني که از خريد سکه و ارز نااميد شده بودند به سمت بازار بورس شتافتند، افزود: با توجه به اينکه حضور در بورس کار همه نبوده و نيازمند تخصص است، از اينرو اقبال عمومي‌براي سرمايه گذاري در اين حوزه کمتر از ساير حوزه‌ها است. وي با تاکيد بر اينکه سپرده گذاري نزد بانک‌ها براي هر فردي آسان تر از سرمايه گذاري نزد بورس است، تصريح کرد: بخشي از بورس ريسک پذير بوده در حالي که سپرده گذاري ريسک نداشته و سود سپرده مشخص است. اين نماينده مردم در مجلس دهم با بيان اينکه بانک مرکزي بايد در اين حوزه برنامه ريزي داشته باشد تا بورس را بيشتر در بين مردم رواج دهد، گفت: در برهه‌اي ديده شد سرريز خريداران سکه و ارز به بورس هدايت شدند، در حالي که اگر از ابتدا به اين سمت هدايت شده بودند به طور حتم حباب نرخ‌ها را شاهد نبوديم. يوسفيان ملا از ضرورت اعطاي برخي مشوق‌ها از سوي بانک مرکزي به افراد براي سرمايه گذاري در بورس خبر داد و افزود: ارايه وام با نرخ سود کمتر به خريداران بورس مي‌تواند مشوقي در اين حوزه باشد.

تاکتيکي براي هدايت نقدينگي به بورس

علاوه بر مردم و هدايت نقدينگي‌هاي خريد بايد تمهيدات بيشتري انديشيده شود تا سرمايه‌هاي کلان تر به سمت بورس گسيل شود. در اين خصوص رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار کشور گفت:ورود شرکت‌هاي جديد به بورس به شرط اينکه بازدهي مناسبي براي سهام داران ايجاد کنند منجر به بزرگ شدن بازار سرمايه و افزايش عمق بازار سرمايه در اقتصاد کشور مي‌شود. شاپور محمدي در گفت‌وگو با خانه ملت، درباره ساز و کار جذب نقدينگي‌هاي خرد به بازار سرمايه، گفت:با توسعه صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري و انتشار اوراق مالي که بازده بالا و جذاب دارند مي‌توان شرايط را براي هدايت بخشي از نقدينگي به بورس فراهم کرد. رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد:در سال‌هاي گذشته علاوه بر برنامه ريزي براي هدايت نقدينگي به بازار سرمايه اقداماتي نيز براي جذب نقدينگي‌هاي خرد جامعه صورت گرفته است. وي ادامه داد: سازمان بورس و اوراق بهادار با بيمه مرکزي تعاملاتي در خصوص موضوعاتي مانند اوراق بيمه اتکايي و اوراق بيمه رويدادهاي طبيعي انجام داده است که در جذب نقدينگي خرد به بازار بورس تاثيرگذار است. رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار کشور تصريح کرد:در هر صورت تلاش‌ها براي تقويت بازار سرمايه ادامه دارد و تقويت اين بازار نقش مهمي‌در جلوگيري از رونق بازار سوداگري دارد.

شرايط هدايت نقدينگي از بازار ارز به بورس فراهم است
هيچ وقت براي اقدام در خصوص هدايت نقدينگي دير نيست. در اين مورد هم، رئيس کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي‌با بيان اينکه شرايط هدايت نقدينگي از بازار ارز به بازار سرمايه فراهم است،گفت:بازار سرمايه ظرفيت جذب نقدينگي را دارد.
محمدرضا پورابراهيمي‌در گفت ‌و گو با خانه ملت، در خصوص وضعيت بورس گفت:در وضعيت فعلي بازار مي‌توان نقدينگي قابل توجهي را به بازار سرمايه سوق داد. رئيس کميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي‌ادامه داد:با توجه به بالا بودن نرخ بازده بازار سرمايه در مدت اخير و تبعات مثبتي که براي سرمايه گذاران دارد انگيزه براي سرمايه گذاري در بورس بالا رفته است. نماينده مردم کرمان و راور در مجلس شوراي اسلامي‌تصريح کرد:حدودا 300 الي 400 ميليارد تومان خالص افزايش حضور منابع سرمايه گذاران حقيقي در بورس در مدت اخير بوده که نکته مهمي‌محسوب مي‌شود چرا که درباره حضور شرکت‌هاي حقيقي در بورس خيلي نمي‌توان تحليل کرد.


نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار