به گزارش ایسنا، حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان سفر خود به عراق را با دیدار با آیتالله سیستانی، مرجع بزرگ شیعیان خاتمه داد و قرار است امروز به تهران بازگردد. تقریباً تمام جوانب این سفر تاریخی رئیس جمهور اعم از اقتصادی، سیاسی و امنیتی زیر زرهبین رسانههای عربی قرار گرفت.
موضوع دیدار روحانی با آیت الله سیستانی در روز آخر سفرش به عراق یکی از موضوعاتی بود که به شکل گسترده مورد توجه رسانههای عراقی و غیر عراقی قرار داشت.
شبکه العربیه، شبکه اسکای نیوز، شبکه الجزیره و دهها شبکه عراقی و عربی زبان منطقه در کنار شبکههای بیبیسی عربی، سیانان عربی، شبکه روسیا الیوم و برخی دیگر از شبکههای فرامنطقهای در یک یا چند نوبت به بازتاب سفر روحانی به عراق به ویژه در زمینه توافقات اقتصادی، همکاریهای مرزی و نیز تقابل با آمریکا پرداختند.
بی بی سی عربی، علاوه بر پوش تلویزیونی این سفر، در گزارشی در سایت خود هم به موضوع سفر روحانی پرداخته و تلاش کرده تا رقابت میان ایران و آمریکا را بیشتر مورد توجه قرار دهد.
این شبکه در گزارش خود با بیان سابقهای از روابط ایران و عراق و نیز حضور همزمان آمریکا و ایران در این کشور، در پایان نتیجهگیری کرده است که ظاهراً بغداد در حال رفتن به سمتی است که بتواند نوعی توازن در تعامل خود با این دو کشور تأثیرگذار بر عراق، برقرار کند.
شبکه روسیا الیوم نیز در ۲۴ ساعت گذشته در بخشهای مختلف خبری خود به بازتاب سفر رئیس جمهور کشورمان به عراق پرداخته و در سایت خود نیز دیدار حسن روحانی با آیت الله سیستانی را مورد توجه قرار داده است.
روزنامه القدس العربی هم در گزارشی مفصل با تشریح برنامههای سه روزه سفر روحانی به عراق، به بحث دیدار مقامات مختلف این کشور با رئیس جمهور کشورمان پرداخت.
القدس العربی با بازنشر بخشهایی از سخنان روحانی و مقامات عراقی از جمله رئیس جمهور و نخست وزیر این کشور، این سفر را یک فرصت تاریخی خوانده و روابط میان ایران و عراق را رو به رشد دانسته است. این روزنامه که دفتر آن در لندن قرار دارد در گزارش خود اشارهای هم به رقابتهای ایران و آمریکا کرده است.
شبکه العربیه عربستان هم علاوه بر پوشش سفر روحانی به عراق و دیدار او با آیتالله سیستانی در چند نوبت از برنامههای خبری و تحلیلی خود، در سایت اینترنتی شبکه هم به این موضوع پرداخته و البته تلاش کرد با پررنگ کردن مسائل حاشیهای، دستآوردهای این سفر را تحت الشعاع قرار دهد.
شبکه الجزیره هم با اشاره به انگیزههای اقتصادی سفر، در این باره نوشت: مقابله با تحریمهای آمریکا اولویت روحانی در این سفر بوده است. این شبکه قطری به امضای توافق نامههای مختلف میان ایران و عراق در این سفر و همچنین واکنش برایان هوک، رئیس گروه اقدام علیه ایران در وزارت خارجه آمریکا به سفر روحانی پرداخت.
این شبکه در ادامه نوشت: در سایه تنشهای تهران و واشنگتن، رئیس جمهور ایران به بغداد رفت. وی برخلاف عرف دیپلماسی قبل از دیدار با عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق و برهم صالح، رئیس جمهور این کشور به زیارت مرقد امام موسی کاظم علیه السلام در منطقه کاظمیه رفت.
روزنامه الاهرام مصر نیز با تیتر "روحانی در کربلا؛ واشنگتن مدعی است که تهران به دنبال تبدیل کردن عراق به یکی از استانهای ایران است. " به اختلافات موجود میان ایران و آمریکا از جمله در عراق پرداخت.
این روزنامه در ادامه به دیدارهای رئیس جمهور کشورمان با مقامات عراقی و امضای توافق نامههای مشترک میان دو کشور پرداخت.
الشرق الاوسط، روزنامه سعودی که مقر آن در لندن قرار دارد هم در رابطه با سفر روحانی تیتر زد: هشدار آمریکا به عراق نسبت به اهداف ایران.
این روزنامه در ادامه به واکنش برایان هوک به سفر روحانی به بغداد و ادعای او مبنی بر تلاش ایران برای تبدیل کردن عراق به یک گذرگاه در خاورمیانه پرداخت.
روزنامه الرای نیز نوشت: آیا ایران در عراق بر آمریکا پیروز شد؟
این روزنامه در ادامه با اشاره به دیدارهای موفقیت آمیز حسن روحانی با مقامات و شخصیتهای عراقی و مقایسه این سفر با سفر مخفیانه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به عراق، سفر رئیس جمهور کشورمان را موفقیت آمیز و نتیجه بخش توصیف کرد.
پایگاه خبری اهل مصر نیز نوشت: پشت پرده سفر روحانی به بغداد چیست؟ بانکهای عراقی ابزار شکست تحریمهای آمریکا علیه نفت ایران.
این پایگاه خبری در ادامه نوشت که سفر روحانی به بغداد یک تلاش پیچیده و جسورانه از سوی ایران برای دور زدن تحریمهای دونالد ترامپ علیه تهران است و ایرانیها از یک ماه پیش در این زمینه با بانکهای عراقی و دولت این کشور به نخست وزیری عادل عبدالمهدی مذاکره کردهاند.
همچنین تقریباً تمامی شبکهها و سایتهای خبری عراقی هم سفر رئیس جمهور به عراق را به شکل ویژه پوشش دادند و دیدار حسن روحانی با آیت الله سیستانی از موضوعاتی بود که در این پوشش خبری بسیار پررنگ بود.