کد خبر: ۷۸۹۵۹
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۵
باور عموم این است که فقط بزرگسالان دچار افسردگی می شوند در حالی که کودکان نیز به افسردگی مبتلا می شوند.

این مطلب در مورد نشانه های کودک افسرده می باشد و مطالعه آن به شما والدین عزیز کمک می کند تا افسردگی در کودکان خود را تشخیص دهند و برای درمان اقدام نمایند.
باور عموم این است که فقط بزرگسالان دچار افسردگی می شوند در حالی که کودکان نیز به افسردگی مبتلا می شوند و اگر زود تشخیص داده نشود ممکن است منجر به اختلالات روانی شود ، بنابراین آشنایی با نشانه های کودک افسرده برای تمام والدین ضروری می باشد.

نشانه های کودک افسرده چیست؟
علائم افسردگی در هر کودکی متفاوت می باشد بنابراین هنگامی که والدین رفتاری غیر طبیعی را در کودک خود مشاهده نمودند بهتر است به روانشناس مراجعه کنند تا وی با بررسی نشانه های کودک افسرده به درمان کودک مورد نظر بپردازد.
مطابق با تحقیقات روانشناسی در مورد کودکان افسرده اخیرا موضوع افسردگی پنهان یا مخفی مطرح شده که در این نوع از افسردگی کودک بدخلقی می کند و مدام در پی ابراز خشم خود است.

علائم بیماری افسردگی در کودک
- کاهش انرژی و احساس خستگی
- نداشتن تمرکز در کارها
- حساسیت زیاد در مقابل طرد شدن
- خشونت کلامی همراه با گریه و فریاد
- دوری از جمع و تمایل به گوشه گیری
- تغییر مقدار خواب و مختل شدن آن به صورت خواب زیاد و یا کم خوابی
- احساس نا امیدی و غم به صورت مستمر
- تغییر اشتها و مختل شدن آن به صورت افزایش و یا کاهش اشتها
- بداخلاقی و خشونت
- احساس درد در نقاطی از بدن مثل سر و شکم به طوری که با درمان های همیشگی بهبود پیدا نکند.
- احساس بی ارزشی و گناهکار بودن
- تفکر در مورد خودکشی و مرگ
- کاهش رغبت به انجام بازی و فعالیت
- کودک منزوی می شود.
قابل ذکر است که علائم فوق برای تمامی کودکان همانند نیست به این صورت که نشانه های کودک افسرده در زمان های مختلف و شرایط گوناگون به اشکال متفاوتی خود را بروز می دهد. در بعضی از موارد کودک افسرده رفتاری معقولانه دارد و علائم مشهودی در رفتارش دیده نمی شود ولی اغلب کودکان که مبتلا به افسردگی هستند معمولا در ظاهرشان و همچنین تحصیل و فعالیت های شان تغییراتی محسوس ایجاد می شود.

چگونگی تشخیص کودک افسرده
افسردگی در کودکان با تغییرات احساسی و ناراحتی های معمول که مختص به رشد و بلوغ هستند متفاوت می باشد همچنین غمگین بودن نیز نمی تواند به طور قطعی از نشانه های کودک افسرده باشد و فقط در زمانی این حالت روحی خطرساز می شود که مستمر باشد و اختلالاتی را در رفتارهای معمولی کودک به وجود آورد که مربوط به علایق و فعالیت های اجتماعی اوست.
ترس ها باعث ایجاد اضطراب در کودک می شوند و اگر به طور طبیعی ابراز شوند می توان گفت که بیماری به حساب نمی آیند اما اگر باعث رفتارهای غیر معمول در کودک شوند باید مورد درمان قرار بگیرند چرا که در صورت سهل انگاری می توانند باعث ابتلای کودک به افسردگی شوند.
والدین باید با توجه به نشانه های کودک افسرده اگر رفتاری غیر طبیعی در فرزند خود مشاهده نمودند هر چه سریع تر به روانشناس کودک مراجعه نمایند تا از پیامدهای بعدی این بیماری جلوگیری نمایند.
ارزیابی افسردگی در کودک توسط گزارش شخصی و مصاحبه و همچنین نوع افسردگی انجام می گیرد که در انتها روانشناس مربوطه به رفتاردرمانی می پردازد و در صورت نیاز دارو تجویز می کند تا روند درمان شروع شود. در ابتدا دو مصاحبه به صورت جداگانه انجام می شود که یکی با والدین و دیگری با کودک می باشد و در طی این مصاحبه میزان افسردگی کودک تعیین می گردد.
هنگامی که کودک افسرده قادر نباشد هیچ راهی را برای مقابله با افسردگی خود پیدا کند به اجبار وارد دوران خردسالی خود می شود و واقعیت را انکار می کند و به نوعی اتفاقات پیرامونش را انکار نموده و روی آن ها سرپوش می گذارد. کودک بر اساس تجربه آموخته است که از شرایط غم انگیز و محرک هایی که او را آزرده می کنند دوری کند تا به آرامش برسد که در این مورد گوشه گیری و انزوا را به عنوان دفاع از خود در مقابل شرایط استفاده می کند. در بعضی از موارد کودک افسرده هر گونه اتفاق و حادثه ای را که باعث ناراحتی اش می شود به افراد دیگر نسبت می دهد و فرافکنی می کند. گاهی اوقات کودکی که مبتلا به افسردگی می باشد از روش سرکوبی برای فراموش کردن استفاده می کند و در این روش سعی می کند وقایع ناخوشایند را از ذهن خودآگاه خود دور کند.
هر کدام از مکانیسم های دفاعی که بیان شد اگر در کودک به طور مستمر مشاهده شود لازم است که مورد پیگیری واقع شود تا منجر به ایجاد رفتارهای غیر طبیعی در کودک نشود و از بروز اختلالات شخصیتی جلوگیری به عمل آید.
در این مطلب نشانه های کودک افسرده را در اختیار شما همراهان قرار دادیم ، این موضوع از اهمیت ویژه ای برخوردار است چرا که اگر به موقع تشخیص داده نشود درمان آن پیچیده تر خواهد شد ، والدین عزیز باید با مشاهده این علائم از روانشناس کودک کمک بگیرند و برای درمان فرزند خود اقدامات لازم را انجام دهند.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
پرطرفدارترین عناوین