کارشناس حقوقی فوتبال در مورد پرونده برانکو و پرسپولیس و کلا مشکلاتی که در فیفا گریبان باشگاه های ایرانی را می گیرد، صحبت کرد
هوشنگ نصیرزاده درباره ماجرای پروندههای بیشمار تیمهای ایرانی و شرایط فعلی باشگاه پرسپولیس گفت: یک اتحادیه در جهان به نام fifpro وجود دارد که متعلق به بازیکنان حرفهای فوتبال است. این اتحادیه خیلی فیفا را تحت فشار قرار میدهد و نفوذ زیادی روی این نهاد دارد به همین دلیل بیشتر آرایی که در چنین پروندههایی صادر میشود، به نفع بازیکنان است تا باشگاه ها.
از طرفی ما اخیرا در کشورمان حس میکنیم مهاجم نداریم و تیمها میخواهند نقص خود را با بازیکنان خارجی برطرف کنند. خارجیها هم باید پولشان به موقع پرداخت شود. قبلا فیفا میگفت اگر سه ماه در پرداخت پول تاخیر بیفتد، بازیکن میتواند باشگاه را ترک و قرارداد را فسخ کند و کل پول را بگیرد. در حال حاضر این مدت به ۲ ماه رسیده و ما در ایتالیا شنیدیم که ممکن است در آینده به ۱ ماه کاهش پیدا کند.
او افزود: کلا فوتبال یک پدیده غربی است؛ از نحوه اداره و مقررات تا خود بازی. به همین دلیل باید به قوانین فدراسیون جهانی توجه داشته باشیم. نمیتوانیم بازیکن خارجی بیاوریم، ولی ایرانی بازیها را ادامه دهیم و امروز و فردا کنیم. اینها برای ما تبعات خوبی ندارد. کلا فسخ قرارداد حتما نباید به صورت کاغذی باشد. وقتی بازیکن به فرودگاه میرود و کشور را ترک میکند، خودش فسخ است. بعد هم یک وکیل میگیرند و با شکایت دیگر هیچ حرفی برای ما باقی نمیگذارند، چون واقعا پول را نداده ایم. به همین دلیل محکوم به پرداخت پول و ۵ درصد دیرکرد میشویم.
نصیرزاده ادامه داد: اخیرا دیدم آقای برانکو یک مصاحبه کرده و گفته که ماجرا از دست من خارج است. انگار که با بچه حرف میزند. ایشان دروغ میگوید و دست خودش است. خودش شکایت کرده و خودش هم میتواند کوتاه بیاید. برانکو در ایران برانکو شده و باید بداند پولی را که به خاطرش به پرسپولیس و هواداران این تیم فشار آورده، خودش هم میتواند عملیات را متوقف کند و بیاید تخفیف بدهد. همه چیز دست خودش است پس این حرفی که ایشان میگوید از دست من خارج است، مطلقا صحت ندارد. موکل هر وقت بخواهد میتواند وکیل را عزل کند و همه چیز دست خودش است.
این کارشناس حقوقی گفت: یک بار ما یک بازیکن برزیلی داشتیم و از او تخفیف خواستیم. کارگزار او، چون در برزیل زندگی کرده بود، به من گفت در برزیل حقوق و درآمد مثل ناموس افراد است و نمیتوانی از آنها تخفیف بخواهی، چون خیلی ناراحت میشوند. روز اول که میخواهیم قرارداد امضا کنیم، مبلغی که تعیین میکنیم در واقع تخمین ذهنی بین طرفین است، چون هنوز چیزی مثل کالا یا زمین بین دو طرف ردوبدل نشده که قابل ارزش گذاری باشد؛ بنابراین موقع تسویه حساب اینکه بخواهیم تخفیف بگیریم کار بدی نیست، چون روز اول هم بر اساس تخمین ذهنی این عدد را نوشته ایم. البته حرف من بین المللی نیست، اما روی هم رفته اشکالی ندارد که تخفیف بخواهند.
وی افزود: وقتی یک خارجی آورده اید که برای شما جام بیاورد، باید پولش را هم بدهید. دخل و خرج ما با هم برابر نیست و این مشکلات پیش میآید. قیمت دلار هم بالا رفته و پولی که الان باید بدهیم با زمانی که قرارداد بسته ایم نزدیک نیست.
نصیرزاده در پاسخ به سوالی پیرامون استوکس و اینکه آیا پرسپولیسیها قبل از عقد قرارداد از او درباره این بازیکن استعلامی گرفته اند، گفت: من که سمتی نداشتم تا سوالی کنند، ولی نکته این است که به هر حال انسانها رفتارهای خود را تکرار میکنند. بازیکن هم رفتار بد خود را تکرار میکرد. ببینید تراکتور چقدر خوب بود که استوکس توانست چند ماه آنجا بماند!
زمانی که من باشگاه را به آقای زنوزی دادم، ایشان اشاره کرد که باید این تیم را قوی ببندم تا از قابلیتهای ورزش آذربایجان دفاع کنم. بازیکنان معتبری را به خدمت گرفت، ولی در همه قراردادها بنده حضور نداشتم. قراردادهای آقای شجاعی، دژاگه و جان توشاک را بودم، ولی از بقیه خبر ندارم. متن قراردادهایی که مینوشتند هم با کمک برخی وکلا بود.
استوکس میگفت من بخشی از پولم را نگرفته ام و در یک جلسه من گفتم چرا نگرفتی؟ گفت بخشی از آن را به کارگزار داده ام. خب اینجا وقتی بازیکن خودش پول را به کارگزار داده، یعنی باشگاه تعهدش را انجام داده است. اساسا تجربه آوردن بریتانیاییها در ایران خوب نبود. اینها هر کدام به صورت مقطعی ناسازگاری داشتند و توقعات بی موردی نشان میدادند. حتی من یادم هست آقای زنوزی پدر و مادر استوکس را به تبریز آورد، چون او گفته بود میخواهم والدینم را ببینم. اما متاسفانه استوکس رفتارهایی نشان داد که باشگاه را مستاصل کرد.
وی افزود: اگر ما در قراردادهای خود حقوق ماهیانه منظور کرده باشیم، در صورت عقب افتادن ۲ ماهه، بازیکن میتواند شکایت کند. حتی میتوانم بگویم باشگاه تراکتور خیلی با استوکس کنار آمد. برایش بلیت تهیه میکردند که وسط فصل برود و بیاید. اما ظرافتهای خاصی که در مورد بازیکنان خارجی وجود دارد، اگر در باشگاه بیشتر دقت میکردند شاید میشد زمان حضور بازیکنان در ایران با آنها تسویه کنند. ولی انصافا مالک این باشگاه زحمت خیلی زیادی کشید به حدی که وقتی باشگاه را تحویل گرفتند، نزدیک به ۲ میلیون دلار به تمام بازیکنان خارجی قبلی بدهکار بودند و اگر این مبلغ را نمیپرداختند، به دسته پایینتر سقوط میکردند.
گردآوری:گروه ورزش سیمرغ
seemorgh.com/sport
منبع: khabaronline.ir