به گزارش همشهریآنلاین به نقل از مهر، فرهاد قلی نژاد دوشنبه ۱۹ خرداد در نشست اعضای شبکه سمنهای محیطزیست و منابع طبیعی استان بوشهر در ارتباط با آخرین وضعیت پرونده حقوقی تنگ شیرینه کوه بیرمی اظهار کرد: در پرونده کیفری تنگ شیرینه منع تعقیب صادر شد ولی پرونده حقوقی مفتوح بوده و در حال پیگیری است و در کمیته تعامل نتیجهای مناسب حاصل نشد.
وی در ارتباط با نتایج اعطای گواهینامه صنعت سبز به صنایع مستقر در عسلویه در سال ۹۸ بیان کرد: صنایعی که در چارچوب دستورالعمل صنایع سبز قرار میگیرند باید بتوانند نظر کارشناسی محیطزیست را بهدقت کامل در بخشهای آب، هوا، خاک، پسماند، بهطور کامل تأمین کنند.
مدیرکل محیطزیست استان بوشهر اضافه کرد: تعداد شرکتهایی که در سال ۹۸ در استان گواهینامه صنعت سبز دریافت کردهاند، چهار شرکت است.
وی در ارتباط با آتشسوزیهای اخیر نیز بیان کرد: مسئول مستقیم مهار آتشسوزی جنگل و مراتع سازمان جنگلها و مراتع کشور و در استان ادارات منابع طبیعی آبخیزداری با همکاری دستگاههای مرتبط با ستاد بحران است.
قلی نژاد در مورد مشکلاتی همچون تخریب محیطزیست در شهرستان کنگان تصریح کرد: تخریب ساحل کنگان با شکایت محیطزیست متوقفشده است.
وی گفت: حفظ خوریات و تالابها یکی از وظایف اصلی سازمان محیطزیست بوده و در همین راستا ثبت تالاب بردستان شهرستان دیر از جمله آنها بوده که در بررسی تعیین حریم آن با همکاری آب منطقهای هستیم.
دبیر شبکه سمنهای استان بوشهر نیز در این نشست در مورد پیشرفت مراحل ثبتی شبکه استانی با توجه به درخواست مؤکد قلی نژاد و شبکه ملی توضیحات لازم را بیان داشت و در مورد آخرین وضعیت پرونده حقوقی تنگ شیرینه کوه بیرمی خواستار اعلام نتیجه شد.
پرتوی سنگی خواستار اعلام نتایج اعطای گواهینامه صنعت سبز به صنایع مستقر در عسلویه در سال قبل ۹۸ و تأثیر آن در کاهش آلایندگی وزندگی مردم بومی آنجا شد.
اسما نورانی، عضو هیات مؤسس شبکه یکی از مشکلات موجود در شهرستان کنگان را تخریب ساحل دانست و خواستار ورود محیطزیست به موضوع فوق شد.
وی اخذ عضویت مبالغ قابلتوجه توسط یک تشکل با نام توسعه و انرژی از اعضا را منافات با فعالیت گروههای مردمی دانست و درخواست برخورد قانونی کرد.
مدیرعامل انجمن مهرگیاه به ارسال مدارک برای ثبت شبکه، تمدید مدت هیات مدیره آن سمن که به اتمام رسیده اشاره کرد و قول داد بهمحض آماده شدن مدارک ارسال شود.
کاوه حقپرست، عضو شورای هماهنگی، مظلومیت محیطزیست و جامعه مدنی را یکی از عوامل عدم مسئولیتپذیری از سوی شهروندان دانست و گفت: این دو مقوله که دغدغه نان را نیز باید به آن اضافه کرد باعث عدم پرورش شهروند فعال در جامعه شده است.
وی بیرغبتی سمنها را در برخورد دوگانه ادارات دولتی دانست و جلسات و همایشها را بدون خروجی قابلتوجه اعلام دانست.
تناور از انجمن توسعه اقلیم پاک، معیار جدید حق آلایندگیهای عسلویه را ظلمی در حق ساکنان آنجا و سهمخواهی استانهای همجوار دانست.
فضلالله رسولی از اعضای شبکه، نقش آموزشهای تخصصی به سمنهای زیستمحیطی استان را راهکاری مناسب برای مشارکت سمنها در پروژههای زیستمحیطی بیان کرد.