کد خبر: ۱۱۸۷۴۶
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۱
رئیس پیشین سازمان تربیت بدنی گفت: اگر در یک فضایی باشیم که مراودات بین‌المللی خوبی داشته باشیم, مربی خارجی خیلی هم خوب است، ولی وقتی از همه طرف تحت فشار هستیم نباید باعث ذلت کشور شویم.

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم, سیدمصطفی هاشمی‌طبا با حضور در برنامه «ورزش و مردم» درباره وضعیت فوتبال ایران اظهار داشت: اولین مسئله‌ای که وجود دارد این است که باید کسانی که به‌عنوان مدیر انتخاب می‌شوند، اهلیت داشته باشند. یکی از این موارد استعداد است و مدیر باید خیلی سخت‌گیر و دقیق باشد. مسئله دوم دانش است که در هیچ‌کدام از موارد این مسئله رعایت نشده است. مدیری که در یک مرکز دولتی کار کرده مشخص نیست بتواند یک شرکت را بچرخاند. من خودم این قابلیت را ندارم. پول برای مدیران دولتی عدد است و نه ماهیت. ما پول  را چطور هزینه می‌کنیم؟

وی درباره مقایسه مربیان داخلی و خارجی ابراز داشت: الان مشکل اصلی نتیجه‌گرایی است. درباره مایلی‌کهن در تیم ملی صحبت شد, اما باید بگویم مایلی‌کهن چقدر از پشت پرده, هم در مطبوعات و هم جاهای دیگر ضربه خورد. اتفاقاتی افتاد که اعتماد بازیکنان به او سلب شد. وقتی ولاسکو هدایت تیم ملی والیبال ایران را در دست گرفت همه بازیکنان که برخی از آنها شیطان و شاید تندخو هم هستند، نمی‌توانستند چیزی بگویند، اما پشت سر مایلی‌کهن چقدر حرف زده شد؟ چقدر او را تحریف کردند؟ اعتمادبه‌نفس او و بازیکنان را از بین ببردند. وقتی یک نفر را انتخاب می‌کنیم و حمایت نمی‌کنیم, یعنی او را انتخاب نکرده‌ایم.

رئیس پیشین سازمان تربیت بدنی با اشاره به دوران مدیریت خود, خاطر نشان کرد: در آن زمان ما با مربیان کلاس می‌گذاشتیم و صحبت می‌کردیم. مربیان ما آدم‌های با استعدادی هستند، ولی آیا توانسته‌ایم همه ضوابط را به مربیان آموزش مجدد بدهیم؟ در گذشته در 176 شهر ایران ماهی یک روز در طول سال آموزش برای مربیان داشتیم. من با خیلی از مربیان ملی مراودات علمی داشتم, البته مخالف مراودات بین‌المللی نیستم. در زمان من یک گروه کانادایی برای آموزش به مربیان به ایران آمد که خود من نیز از کلاس‌های آنها خیلی چیز‌ها یاد گرفتم.

هاشمی‌طبا یادآور شد: الان برای تیم ملی والیبال بحث مربی داخلی است. من مطمئنم الان اگر یک مربی خوب داخلی گذاشته شود و یک بازیکن چیزی بگوید, دست حمایت از مربی برداشته می‌شود. باید به صورت منطقی از مربی ایرانی حمایت کنیم. البته اگر مربی هم اشتباه می‌کند باید او برخورد کنیم. اینجا نقش مدیر خیلی مهم است.

وی با اشاره به انتخاب ویرا برای تیم ملی ایران بعد از مایلی‌کهن, تصریح کرد: من در انتخاب ویرا دخالتی نداشتم, که البته متخصصان هم می‌گفتند او بیشتر روانشناس است تا مربی. قرار بود به جام جهانی برویم که رفتیم و اگر بازی آخرمان را نگاه کنید، آن‌قدر اما و اگر داشتیم که کار را خیلی سخت می‌کرد. ما اگر در یک فضایی باشیم که مراودات بین‌المللی خوبی داشته باشیم, مربی خارجی خیلی هم خوب است، ولی وقتی از همه طرف تحت فشار هستیم نباید باعث ذلت کشور شویم. به استفاده مربی خارجی اعتقاد دارم، اما مدیران ما نباید تحت فشار فضا‌های اجتماعی باشند. یکی از مهمترین زیان‌هایی که به ما وارد می‌شود از مدیریت است. ما در زمینه مدیران هیچ‌گونه آموزشی که آنها را ارتقا دهد، نداریم.

رئیس پیشین سازمان تربیت بدنی گفت: در مورد انتخاب وزرا هم ما نمی‌رویم ببینیم بهترین آدم‌ها چه کسانی هستند و می‌رویم ببینیم چه کسانی نزدیک‌ترین افراد هستند. شایسته‌گزینی واقعاً‌ در کشور ما فراموش شده است. البته این مورد در همه جای دنیا وجود دارد و ترجیح می‌دهیم کسی را که نزدیک‌تر به ماست، انتخاب کنیم. ما باید مدیری را انتخاب کنیم که مختص آن کار است. سهراب سپهری را نمی‌توان برای توپ در کردن انتخاب کنیم یا یک موسیقی‌دان نمی‌تواند یک آرپی‌جی زن باشد. یک مدیر باید شایستگی داشته باشد و اگر شایستگی نباشد این وضعی که الان هست، پیش می‌آید. یک وزیر را می‌شناختم که خودش در آن حوزه چیزی نمی‌دانست، اما آدم‌هایی را انتخاب کرده بود که مختص آن کار بودند.

هاشمی‌طبا ابراز داشت: زمانی که صفایی‌ فراهانی برای فدراسیون انتخاب شد, گفتیم او دیگر به حرف ما گوش نمی‌دهد. ما به جای اینکه آدم‌هایی را بگذاریم که با ما باشند باید آدم‌هایی را انتخاب کنیم که مشورت‌پذیر و کاری باشند. البته صفایی فراهانی هم چند بار با من مشورت کرد. ما متأسفانه کار را گروهی انجام نمی‌دهیم و مشورتی وجود ندارد. مثلاً در باشگاه پرسپولیس هیئت مدیره کاری به انصاری‌فرد نداشت و او هم کاری به هیئت مدیره نداشت یا در فدراسیون فوتبال تاج قراردادی را امضا  کرده بود که اعضای هیئت رئیسه از آن بی‌اطلاع بودند و مشورتی صورت نگرفته بود.

 

انتهای پیام/

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
پرطرفدارترین عناوین