سلامت نیوز:رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور از وقوع ۷۴۰ حریق در جنگلها و مراتع کشور از ابتدای سال جاری خبر داد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایلنا، مسعود منصور، رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در حاشیه مراسم افتتاح پروژه های مقابله با بیابان زایی در کشور در جمع خبرنگاران گفت: کشور ما در منطقه خشک و نیمه خشک قرار دارد و اقلیمی کم بارش با تبخیر زیاد داریم و باید تلاش کنیم تا منافع شخصی و کوتاه مدت را به منافع بلند مدت ترجیح ندهیم.
او درخصوص کاهش اعتبارات گفت: این بودجه از صندوق توسعه ملی دیده شده و نیازهای دیگر کشور تاثیرگذار بوده و به رغم کاهش اعتبار، سطح عملیات را کاهش ندادیم و از ظرفیت های دورن سازمانی خود استفاده می کنیم تا سطح عملیات با وجود کاهش اعتبار کاهش نیابد.
منصور ادامه داد: بخشی از ریزگردهای موجود در کشور منشا خارجی دارند و در بخشی که منشا داخلی دارد اقدامات موثر است، اما امیدواریم در عرصه بین الملل با کمک وزارت خارجه و مسئولان مساله ریزگردها برطرف شود.
او در پاسخ به سوالی درخصوص نرسیدن تجهیزات اطفا حریق به برخی استان ها با توجه به آتش سوزی های اخیر جنگل های کشور گفت: روز گذشته به سه استان تجهیزات ارسال شد. اعتبار مختصری را توزیع کردیم و هماهنگی کاملی با بسیج انجام شد تا به ما در دیده بانی و کنترل مناطق بحرانی حریق کمک کنند.
او گفت: مشکل اساسی درخصوص تامین بالگرد با مصوبه دولت و عنایت وزارت دفاع حل شد و به محض وقوع حریق و اعلام نیاز به بالگرد به منطقه اعزام می شود.
رییس سازمان جنگل ها افزود: قرارداد خرید ده دستگاه بسکت حمل آب توسط بالگردها روز گذشته انجام و در حال تامین است و در استان های هدف به نوبت تحویل داده می شود.
او در پاسخ به این سوال که این دستگاه ها در کدام استان ها توزیع می شود گفت: ۱۶ پایگاه براساس پراکنش تعیین شده و در آنها توزیع می شود.
منصور درخصوص آمار آتش سوزی در عرصه های کشور از ابتدای سال جاری گفت: تا ۲۴ خرداد حدود ۷۴۰ حریق در عرصه ها رخ داده و ۸ هزار هکتار سطح درگیر حریق بوده اند که خوشبختانه اطفا شده اند.
او ادامه داد: از این میزان در حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هکتار آتش سوزی در عرصه های جنگلی و بقیه در مراتع رخ داد. بیشترین حریق در منطقه خائیز بود. در حال تدوین عملیات اجرایی برای احیای این منطقه هستیم.