دکتر ابراهیم شکیبا روز جمعه در گفت و گو با ایرنا با تاکید بر اینکه دام را از میادین تحت نظارت اداره دامپزشکی خریداری نمایید، افزود: ترجیحا کشتار دام را در کشتارگاه های تحت پوشش ادارات دامپزشکی انجام دهید.
او گفت: از سلامت دام توسط دامپزشک اطمینان حاصل نمایید، در غیر اینصورت خطر انتقال عامل بیماری به ذابحین در صورت ابتلا به بیماری در دام و و یا عدم رعایت بهداشت فردی وجود دارد.
وی اظهار داشت: افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند، همچنین خونابه ها نیز به طریق بهداشتی دفع شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای چهار درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود.
شکیبا افزود: جگر و سایر امعاء و احشای دام، پس از چهار ساعت نگهداری در دمای جهار درجه سانتی گراد، مصرف شود.
او تاکید کرد: به هیچ وجه دامی را که دارای علایم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکنید و از محل هایی که اقدام به کشتار غیر مجاز دام می نمایند گوشت خریداری نکنید.
او تصریح کرد: از مصرف جگر و سایر امعاء و احشاء گوشت دامی که فاقد مجوزهای دامپزشکی استپرهیز کنید و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی با سامانه ۱۵۱۲ دامپزشکی یا سامانه بهداشت ۱۹۰ تماس حاصل نمایید.