به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «برای فرداها متشکرم؛ روایت بانوی اول سابق فرانسه از میتران، شیراک، آلن دلون، میشل اوباما و یک عمر روزنامهنگاریاش» نوشته والری تریرویلر بهتازگی با ترجمه ابوالفضل اللهدادی توسط انتشارات ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شده است. نسخه اصلی اینکتاب سال ۲۰۱۹ منتشر شده است.
والری تریرویلر همسر سابق فرانسوا اولاند و بانوی اول فرانسه بود که پس از خیانت اولاند و آشکار شدن ارتباطات مخفیاش با ژولی گیه بازیگر فرانسوی، از او جدا شد و با انتشار کتاب «برای اینلحظه متشکرم» انتقام سختی از اولاند گرفت. «برای اینلحظه متشکرم» سال ۲۰۱۴ یعنی سال ۱۳۹۳ به چاپ رسید و چندماه پس از انتشار با ترجمه ابوالفضل اللهدادی توسط انتشارات بهنگار در ایران به چاپ رسید. «برای فرداها متشکرم» دومین کتابی است که والری تریرویلر مینویسد و اگر «برای اینلحظه متشکرم» کتابی درباره روزهای طوفان بود، کتاب دوم اینروزنامهنگار فرانسوی مربوط به روزهای پس از طوفان است.
البته «برای فرداها متشکرم»، دومینکتاب تریرویلر درباره سیاستمداران است نه دومین کتابی که مینویسد. چون او پیش از آن، رمانی هم با عنوان «راز اَدِل» منتشر کرد. او در «برای فرداها متشکرم» درباره زندگی پرفراز و نشیب خود پس از سالها روزنامهنگاری و اشتغال در هفتهنامه «پاریمچ» نوشته است. ژاک شیراک، آلن دلون، میشل اوباما، فرانسوا میتران، فرانسوا اولاند، کارلا برونی، نیکلا سارکوزی و ... اشخاصی هستند که نویسنده کتاب در ایناثر، درباره ملاقاتها و دیدارهایش با آنها نوشته است.
«برای اینلحظه متشکرم» رازهای پشت پردهای داشت که والری تریرویلر در اینکتاب خود که دنباله آن است، از آنها پرده برداشته است.
کتاب «برای فرداها متشکرم» چهار بخش اصلی دارد که بهترتیب عبارتاند از: «بخش اول: شیران بزرگ»، «بخش دوم: زندگی خصوصی»، «بخش سوم: جای دگر» و «بخش چهارم: زنان قدرتمند». پیش از این ۴ بخش هم مقدمه مترجم و پیشگفتار آمده و در انتهای ۴ بخش هم پیگفتار و سپاسگزاری درج شدهاند.
در قسمتی از اینکتاب میخوانیم:
بعد وقتی به لووالوئا اسبابکشی کردیم، علم کامپیوتر وارد دفترمان شد. ما سوار کشتی عظیمی شده بودیم، بیآنکه از کشتیرانی روی وب چیزی بدانیم. راستش هنوز مینیتل در دفتر داشتیم... با اینحال، شبکهای داخلی در دسترسمان بود و من دوباره با صدای تق و تق دکمهها، که خیلی دوستش دارم، ارتباط برقرار کردم. سه انگشت در هر طرف. امروز دیگر کف زمین پوشیده از کاغذ نیست، بلکه ایمیلها روی هم تلنبار میشوند و فضا را آلوده میکنند. دیگر فقط سیاره زمین نیست که کمر به قتلش بسته ایم، بلکه کل جهان است.
یک سال قبل، بطریهای پلاستیکی آبمعدنیمان جایشان را به قمقمههای قابل بازیافت دادند. بنابراین پیشرفت ممکن است بازگشت به عقب باشد. این موضوع درباره آدمآهنیها صدق نمیکند. سرژ تیسرون، روانپزشک و عضو فرهنگستان علوم، راجع به عواقب نوع ارتباط ما با دنیا که به نظرش عمیقا تغییر کرده هشدار میدهد. او میگوید: «آدمآدهنیها بهزودی روانشناسی اجتماعی انسان را تغییر میدهند.» ما با ماشینها همانقدر روابطمان را گسترش میدهیم که با انسانها. هیجاناتمان، حافظهمان، رابطهمان با تنهایی و در نتیجه تفکراتمان مخدوش میشود. به انسانهایی تبدیل میشویم که قادر نیستند برای تحقق امیالشان صبر کنند و سرخوردگی را تاب بیاورند. جناب روانپزشک از این هم فراتر میرود و میگوید بهنظرش آدمآهنیها مستعدتر از ما هستند. آیا در آن حالت ما انسانهای بینوا از خودمان راضی خواهیم بود؟ این بچههای کمسنوسال که قبل از زبان باز کردن با صفحهنمایشها ور میروند قرار است چطور بزرگسالانی بشوند؟ من پادکستها را دوست دارم، اما نه آنهایی را که به جای پدر و مادرها برای بچهها قصه تعریف میکنند.
اینکتاب با ۲۷۹ صفحه، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قیمت ۴۵ هزار تومان منتشر شده است.