به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، حجتالاسلاموالمسلمین میرمحمدی امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه هدف اصلی شورای حل اختلاف کاهش مراجعات مردم به محاکم قضایی است، اظهار کرد: بسیاری از پروندههایی که بعضاً به محاکم قضایی ارجاع داده میشوند بهراحتی قابلحل بوده و بر همین اساس شورای حل اختلاف از سال ۸۱ شروع به فعالیت کرد.
وی با اشاره به ورود بیش از ۱۰۰ هزار پرونده به شورای حل اختلاف گفت: ماهانه ۱۵ هزار پرونده به شورای حل اختلاف ارجاع شده و بر اساس آمار از فروردینماه امسال تاکنون ۱۰۰ هزار و ۹۳۷ پرونده به این شورا واردشده که از این میزان ۳۰ درصد آنان با تلاش قضات به صلح و سازش انجامید.
رئیس شورای حل اختلاف استان گیلان عمده پروندههای مراجعه شده به این شورا را دعوای منقول دانست و افزود: بیشترین پروندههای واردشده به شورای حل اختلاف دعاوی منقول تا سقف ۲۰ میلیون تومان است که شامل دعوای غیر توافقی، مهریه، نفقه و دعوای صاحبخانه و مستأجر میشود.
میرمحمدی با اشاره به فعالیت ۱۵۱ قاضی در شعب شورای حل اختلاف بیان کرد: شورای حل اختلاف یکی از مهمترین ارکان قوه قضاییه بوده و در استان گیلان هزار و ۱۲۴ کارمند و ۱۵۱ قاضی در ۲۲۵ شعب این شورا مشغول به فعالیت هستند.
وی با ابراز خرسندی از آزادی تعداد قابلتوجهی زندانی از طریق مصالحه افزود: در ۶ ماه نخست سال جاری، ۲۸۰ زندانی در گیلان از طریق مصالحه و با حضور حقوقدانان و روانشناسان آزاد شدند.
رئیس شورای حل اختلاف استان گیلان با اذعان به اینکه یک واحد مصالحه دعوای مستأجر و موجر در شورای حل تشکیلشده است، گفت: در هفت ماه گذشته از بیش از ۶۵۰ مورددعوای موجر و مستأجر، بیش از ۵۰ درصد پروندهها به توافق انجامید.
انتهای پیام/۸۴۰۰۸