به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، برگزاری رقابتهای لیگ تکواندو در فصل جاری با حواشی و حرف و حدیثهای بسیاری همراه شده است. در حالی که ابتدا برگزاری یا عدم برگزاری این مسابقات با مخالفت و موافقتهایی از سوی تیمهای شرکت کننده همراه بود، در نهایت مسئولان فدراسیون و سازمان لیگ تصمیم بر برگزاری مسابقات با شکل و شمایل جدید گرفتند، اما زمان برگزاری این مسابقات با توجه به شیوع موج سوم ویروس کرونا در کشور همچنان نامشخص است.
با اعلام مسئولان سازمان لیگ مهلت واریز مبلغ ورودی تیمهای شرکت کننده در مسابقات تمدید شد تا مشخص شود عزم جدی برای برگزاری مسابقات از سوی مسئولان سازمان لیگ وجود دارد. در این میان تیمهای شرکت کننده نیز با توجه به برگزاری مسابقات، از ماههای گذشته مشغول بستن تیمهای خود هستند تا با بهترین ترکیب و شرایط در فصل جاری حضور داشته باشند.
نکته مهم در فصل نقل و انتقالات لیگ تکواندو فصل جاری، حضور پررنگ و برجسته مربیان ملی برای فعالیت در تیمهای مختلف است. موضوعی که در سالیان گذشته نیز شاهد آن بودیم، اما در فصل جاری عملاً شاهد حضور مستقیم و غیر مستقیم تمامی مسئولان و مربیان ردههای مختلف ملی تکواندو کشور در لیگ هستیم.
طبق اخبار منتشر شده تیم فتح صدر البرز اولین سال فعالیت خود در لیگ برتر تکواندو مردان را با حضور هادی ساعی، مدیر تیمهای ملی در نقش مدیرفنی و علی محمد بسحاق، مربی تیم ملی تکواندو به عنوان سرمربی آغاز خواهد کرد تا نشان دهد برای موفقیت در لیگ برتر برنامهریزی دارد. این در حالی است که وحید عبداللهی دیگر مربی تیم ملی تکواندو کشورمان نیز پس از جدایی از باشگاه کن قرار است با این تیم همکاری داشته باشد.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
طبق اعلام کیومرث چگینی، سرپرست تیم لوازم خانگی کن همکاری این باشگاه با فریبرز عسکری، سرمربی تیم ملی مردان و مهرو کمرانی، سرمربی تیم ملی بانوان به عنوان مشاور فنی در فصل جاری با این باشگاه ادامه خواهد داشت. ریحانه فولادی و فاطمه صفرپور مربیان تیم ملی تکواندو بانوان نیز قرار است در فصل جاری به عنوان سرمربی، مربی یا مدیرفنی با این باشگاه همکاری داشته باشند و در بخش مردان همچنان شاهد سرمربیگری محمدرضا زوار، سرمربی تیم ملی نوجوانان در این باشگاه هستیم.
پیام خانلرخانی سرمربی جوان و موفق تیم ملی پاراتکواندو نیز مانند سالیان گذشته با تیم شهرداری ورامین در مسابقات حضور خواهد داشت تا برای تکرار عنوان قهرمانی دو سال گذشته این باشگاه تلاش کند.
با بررسی وضعیت تیمهای لیگ تکواندو کشور به خوبی مشخص است که حضور مربیان ملی ردههای مختلف در سال المپیک در لیگ فصل جاری پررنگتر از فصول گذشته خواهد بود. موضوعی که نیازمند بررسی از سوی مسئولان سازمان تیمهای ملی و فدراسیون خواهد بود تا مبادا این همکاری باشگاهی منتج به آسیب به تیم ملی و تکواندو کشورمان نباشد.
در اینکه ویترین لیگ برتر تکواندو برای مربیان و مسئولان تیمهای ملی از همکاری صِرف با تیم ملی جذابتر است، شکی نیست اما این موضوع و دلایل آن نیازمند بررسی از سوی مسئولان فدراسیون تکواندو است. این در شرایطی است که معمولاً همکاری همزمان مربیان و مسئولان ملی با باشگاهها در رشتهای ورزشی عرف نیست و فدراسیونها برای جلوگیری از ایجاد شائبه و حرف و حدیثهای احتمالی اجازه همکاری مربیان ملی با باشگاهها را نمیدهند.
قطعاً برای بررسی دقیقتر همکاری مربیان ملی با تیمهای باشگاهی باید پای صحبتهای این نفرات نیز نشست تا از دلایل و انگیزههای آنها نیز مطلع شد. شاید یکی از موارد اصلی و مهم این اتفاق انگیزههای مالی است که با توجه به حقوقهای نه چندان خوب مربیان رشتههای غیر فوتبالی در ایران نتوان بابت این کار به مربیان ملی خرده و ایرادی گرفت. از طرفی همکاری و فعالیت مربیان تیمهای پایه و پاراتکواندو با باشگاههای لیگ برتر بزرگسالان مردان نیز تا حدودی پذیرفتنی است، اما اینکه در سال منتهی به المپیک، کادرفنی تیمهای ملی به جای تمرکز روی مسئولیت مهم خود، دغدغه حضور در ردههای باشگاهی را داشته باشند، ایجاد سوال خواهد کرد.
فدراسیون کشتی به عنوان یکی از رشتههای پرامید کاروان ورزشی ایران برای فصل جاری مسابقات باشگاهی، قانون منع همکاری سرمربیان تیمهای ملی بزرگسالان با باشگاهها را اتخاذ کرد اگر چه با توجه به عدم دریافت حقوق توسط مربیان تیمهای ملی ممنوعیتی برای همکاری آنها با تیمهای باشگاهی ایجاد نکرد، اما با این وجود و برای جلوگیری از حرف و حدیثهای احتمالی مربیان تیم ملی کشتی با هیچ باشگاهی همکاری نکردند.
همه این تصمیمات در شرایطی در لیگ برتر گرفته شده که تکواندو ایران از لحاظ پتانسیل نیروی انسانی در بخش مربیگری کمبودی احساس نمیکند و در حال حاضر بسیاری از مربیان سابق تیمهای ملی و قهرمانان سابق جهان و آسیا بیرون از گود هستند، اما به طور همزمان شاهد حضور و همکاری تمامی مربیان ملی با معدود تیمهای باشگاهی هستیم. فرصتی که تیمهای تکواندو کشورمان با اندکی جسارت امکان استفاده از آن را خواهند داشت و به جای استفاده از تعداد اندکی مربی، شرایط همکاری را برای سایر قهرمانان کشورمان فراهم میکند.
از طرفی باید شأن و منزلت حضور در تیم ملی به حدی برای مربیان کشورمان بالا باشد که وقتی فرصت و افتخار همکاری با تیم ملی برای آنها فراهم شده، دیگر چشم به قبول مسئولیت در رده باشگاهی نداشته باشند و تمام تمرکز خود را روی تیم ملی بگذارند. فدراسیون تکواندو به عنوان متولی این رشته باید از لحاظ شرایط مالی شرایطی را فراهم کند تا حداقل مربیان رده ملی نیازمند قراردادهای نه چندان بالای لیگ برتر تکواندو نباشند و با تمام توان و بدون دغدغه به مسئولیت خود بپردازند.
انتهای پیام/