کد خبر: ۱۵۳۴۹۰
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۷

سلامت نیوز: آنفلوانزا و سرماخوردگی، کمی زیاده‌روی در غذا و یا حتی سرباز زدن از ورزش روزانه همگی می‌توانند بر سطح قند خونتان اثر بگذارند. پیگیری میزان قند خون به صورت روزانه خیلی به نفع شماست. سطح قند خونتان را در یک دوره‌ی زمانی اندازه‌گیری کنید تا هم روال بدنتان را بشناسید و هم پزشکتان بتواند بهتر شما را راهنمایی کند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سایت تبیان، زمستان فصلی است که می‌توانید لباس‌های گرم دوست‌داشتنی‌تان را بپوشید و غذای گرم مورد علاقه‌تان را بخورید. فصل زمستان تغییرات خوشایندی با خود به همراه دارد؛ اما امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا، عجیب نیست که نگرانی‌های بیشتری بابت فصل سرما داشته باشیم. خصوصاً برای بیماران دیابتی، فصل زمستان می‌تواند روال را به هم بزند و وادارشان کند در خانه بمانند. اما توجه به یک سری نکات و رعایت آن‌ها می‌تواند خیلی از چالش‌های فصل زمستان را برای این افراد کمتر کند.
شاید شما هم یکی از افراد دچار دیابت باشید که نگران کم شدن فعالیت بدنی‌تان هستید، یا اینکه مجبورید میزان مصرف قندتان را خیلی خیلی کمتر کنید. پس در این مطلب با ما همراه باشید تا هم نسبت به مشکلات بالقوه‌ای که به عنوان یک بیمار دیابتی ممکن است دچارشان شوید آگاهی پیدا کنید و هم توصیه‌های لازم را فرا بگیرید.

به فعالیت بدنی‌تان ادامه دهید
می‌دانیم که در یک صبح بسیار سرد زمستان چقدر سخت است که از رختخواب بیرون بیایید اما شما باید به ورزش و فعالیتتان ادامه دهید، چون این بهترین کاری است که برای خودتان می‌توانید انجام دهید. اگر عادت داشتید صبح‌ها پیاده‌روی کنید یا بدوید، پس ادامه دهید.
هوای سرد بیرون وادارتان می‌کند با فعالیت بدنتان را گرم کنید. حتی اگر دوست ندارید از خانه خارج شوید، باز هم می‌توانید در خانه با انجام چند حرکت و تمرین، بدنتان را بیدار کنید و یک روز بانشاط را آغاز نمایید.
اگر همچنان از تمرین و ورزش فرار کنید، مطمئناً دچار افزایش وزن خواهید شد. پس توصیه می‌کنیم حتماً زمانی از روز که احساس می‌کنید انرژی بیشتری دارید به تمرین و ورزش بپردازید و فعالیت بدنی مورد علاقه‌تان را انجام دهید.

غذاهای زمستانی سالم‌تری انتخاب کنید
همه‌ی ما نوشیدن یک فنجان چای داغ در یک روز سرد زمستانی را دوست داریم. یا شاید هم شکلات داغ را ترجیح بدهید. هر چند بدن خودش را با سرمای زمستان تطبیق می‌دهد اما طبیعی است که دلتان بیشتر غذای راحتی بخواهد. اما ما توصیه می‌کنیم سراغ غذاهای شیرین و دم‌دستی نروید.
شما می‌توانید یک کاسه سوپ سبزیجات داغ بخورید یا یک فنجان دمنوش برای خود درست کنید. مهم‌ترین کاری که برای سلامتی‌تان می‌توانید انجام دهید این است که انتخاب‌های سالم غذایی داشته باشید و غذاهای ناسالم را با غذاهای سالم جایگزین کنید.

مراقب بیماری‌های زمستانی باشید
زمانی که یک بیماری زمینه‌ای دارید، آنفلوانزای فصلی اصلاً شوخی نیست. حتی یک سرماخوردگی ساده می‌تواند باعث شود احساس بی‌انرژی بودن کنید یا حتی بدتر، سطح گلوکز خونتان در واکنش به ویروس‌های سرماخوردگی یا آنفلوانزا دچار نوسان شود. حتماً قبل از بیرون رفتن از خانه لباس کاملاً گرم بپوشید، تا جایی که می‌توانید غذاهای سالم بخورید و اگر دچار عفونت شدید، سطح قند خونتان را مرتباً چک نمایید.

پاهایتان را مرتباً چک کنید
خشکی و ترک‌خوردگی پوست در زمستان عارضه‌ای ناراحت‌کننده است. شما هم به عنوان کسی که دیابت دارد حتماً می‌دانید که پاهایتان تا چه اندازه مستعد زخم شدن هستند. از دست رفتن رطوبت پوست می‌تواند باعث ترک‌خوردگی آن بشود و حتی به جایی برسد که در ماه‌های زمستان دچار عفونت شوید.
هر کاری می‌توانید برای مراقبت از پاهایتان انجام دهید؛ کفش مناسب بپوشید، پاهایتان را خشک نگه دارید و جلوی عرق کردنشان را بگیرید، کرم مناسب به پاهایتان بزنید و حتماً حواستان به بریدگی‌ها، زخم‌ها و یا حتی لکه‌های پوستی باشد. اگر هرگونه ضایعه‌ی دردناکی روی پایتان دیدید، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

سطح گلوکزتان را حدس نزنید، اندازه‌گیری کنید
آنفلوانزا و سرماخوردگی، کمی زیاده‌روی در غذا و یا حتی سرباز زدن از ورزش روزانه همگی می‌توانند بر سطح قند خونتان اثر بگذارند. پیگیری میزان قند خون به صورت روزانه خیلی به نفع شماست. سطح قند خونتان را در یک دوره‌ی زمانی اندازه‌گیری کنید تا هم روال بدنتان را بشناسید و هم پزشکتان بتواند بهتر شما را راهنمایی کند.
حتی اگر به طور منظم روتین‌هایتان را انجام دهید، باز هم هوای سرد می‌تواند بر میزان قند خونتان اثر بگذارد. بنابراین گلوکومتر خود را در دسترس بگذارید و آماده باشید که تغییرات متناسب با زمستان را طبق توصیه پزشکتان انجام دهید.

به سلامت روانتان اهمیت دهید
افسردگی زمستانی یک مشکل واقعاً جدی است. در خیلی از افراد، آب و هوای سرد می‌تواند بر سلامت روانشان اثر بگذارد. هوای گرفته و ابری، به اندازه کافی بیرون نرفتن و یا حتی کمبود ویتامین D ناشی از نور خورشید می‌توانند منجر به بدخلقی و احساس افسردگی شوند؛ اما رعایت نکات گفته شده، مثلاً فعالیت بیشتر، خوردن غذاهای سالم و به طور کلی مراقبت بیشتر از سلامت جسمی می‌تواند به سلامت روانی نیز کمک کند. اما اگر این رعایت‌ها برایتان دشوار است، می‌توانید با یکی از عزیزانتان ارتباط قوی‌تری برقرار کنید و از او کمک بخواهید یا سراغ مشاور و روانشناس بروید.

به اندازه کافی آب بنوشید
هر چند هوا و رژیم غذایی و فعالیت‌های بدنی می‌توانند بر دیابت شما اثر بگذارند، اما فاکتور دیگری نیز وجود دارد که نقش مهمی این میان دارد: میزان آبی که می‌نوشید. بیشتر افراد معمولاً اهمیت دریافت مایعات کافی برای بدن را نادیده می‌گیرند. نوشیدن آب و مایعاتی مانند چای و دمنوش‌ها کمک می‌کند الکترولیت‌ها در بدنتان تعدیل شوند. افرادی که دیابت دارند در معرض کم‌آبی بدن هستند و این اتفاق در صورت عدم کنترل می‌تواند مشکلات خطرناکی مانند کتواسیدوز دیابتی ایجاد کند.

همچنان از خودتان در برابر کووید – 19 مراقبت کنید
حتی اگر واکسن کرونا را هم بزنید باز هم هنوز ایمنی کامل در برابر این ویروس ندارید. شما باید همچنان به تمام توصیه‌های بهداشتی حفاظت در برابر ویروس کرونا عمل کنید. تا جایی که می‌توانید در خانه بمانید و برای خرید و انجام کارهایتان از خدمات اینترنتی استفاده کنید و بیماری زمینه‌ای‌تان را نیز خوب کنترل نمایید.
هر چند برخی از این توصیه‌ها معمولی‌اند، اما در فصل زمستان نیاز دارید که آن‌ها را جدی‌تر بگیرید. از تمام افراد خانواده بخواهید به این نکات عمل کنند و همه را تشویق کنید تا رویکرد بهتری برای حفظ سلامت جسم و روح خود در پیش بگیرند.

برچسب ها: دیابت
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار