کد خبر: ۱۶۷۶۳۶
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۱

سلامت نیوز:واکسن کوو ایران برکت حالا در فاز نهایی مطالعه بالینی خود قرار دارد و در میان داوطلبان شرکت در این کارآزمایی بالینی، چهره‌هایی به چشم می‌خورد که با گل‌هایی که زدند برای ایران و ایرانی افتخار آفریدند.

به گزارش تسنیم ؛ اسفند ماه سال 98 بود که صفحه رسانه‌های ایران از ورود ویروسی ناشناخته به داخل کشور پر شد. مهمان ناخوانده و منحوسی که قصد رفتن نداشت و آمده بود تا با گرفتن جان هموطنان‌مان، روزهای تلخی برایمان رقم بزند.

شروع اپیدمی کرونا در کشورهای جهان، باعث کمبود مواد اولیه برای تولید ماسک و تجهیزات حفاظت فردی شده بود؛ همزمانی کمبود مواد بهداشتی در جهان با تحریم‌های ظالمانه‌ای که علیه کشور ما اعمال شده بود، این وضعیت را برای کشورمان نگران کننده کرده بود. با این وجود، دانشمندان و جوانان ایرانی و گروه‌های جهادی پای کار آمدند و از همان روزهای اول، شروع به تولید ماسک و لوازم حفاظت فردی کردند تا ایران در یک بازه زمانی 60 روزه، علیرغم همه تحریم‌های ظالمانه و مضیقه‌های اقتصادی، چشم انتظار بیرون از مرزهای این کشور نماند.

بعد از گذشت مدتی، زمزمه‌های تولید واکسن کرونا در جهان به گوش رسید و دریچه امیدی به پایان پاندمی به روی مردم جهان گشود اما همین واکسن هم عمدتاً در اختیار کشورهایی قرار داشت که بسیاری از آنها با اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان، مستقیماً سلامت مردم را نشانه گرفته بودند.

سعید نمکی، وزیر بهداشت همزمانی روزهای سخت تحریم و پاندمی را این‌گونه روایت می‌کند: «وقتی کووید 19 در دنیا مطرح شد، خودمان را در گردابی دیدیم، به دلیل تحریم با دست‌های بسته در این اقیانوس بلا شنا کردیم، با سختی‌ها و تنگناهای فراوانی مواجه شدیم. برای تامین ماسک و گان و مهمات اصلی این حمله سنگین برای دفاع طاقت فرسا در برابر کرونا، به ما اجازه واردات نمی‌دادند، اما در عرض 60 روز از یک واردکننده به یک تولیدکننده و سپس صادرکننده تبدیل شدیم.»

تولید واکسن در کشورهای پیشرفته و توزیع آن، به گونه‌ای ناعادلانه بود که اعتراض بسیاری از سازمان‌های بین المللی را نیز برانگیخت؛ خبرگزاری رویترز به نقل از مشاور ارشد سازمان جهانی بهداشت می‌نویسد: کشورهای ثروتمند جهان باید فوراً واکسن‌های کرونای بیشتری را به کشورهای دیگر بدهند تا با "شکست" مواجه نشویم.

البته ایران با تکیه بر دانش داخلی خود، استراتژی بهتری نسبت به سایر کشورها در پیش گرفت تا نبود واکسن‌های وارداتی، در نبرد تن به تن با این ویروس، برای کشورمان "شکست" در مقابل این اپیدمی را رقم نزند؛ سابقه درخشان ایران در ساخت واکسن، وجود نخبگان و دانشمندان جوان ایرانی و اعمال سنگین‌ترین تحریم‌ها علیه کشورمان که تأمین دارو و تجهیزات حفاظت فردی از بیرون از مرزها حتی در بحرانی‌ترین شرایط را نیز بر ما سخت کرده بود، دلایل کافی و منطقی بود برای این‌که ایران به فکر ساخت واکسن مؤثر علیه کرونا بیفتد.

در همین راستا جمهوری اسلامی ایران با تمام قوای خود و همپای بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان، از همان روزهای اول اپیدمی، قدم در راه پرفراز و نشیب ساخت واکسن کرونا گذاشت؛ انستیتو پاستور ایران، مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، تیم علمی ساخت واکسن در وزارت دفاع و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) از جمله نهادهایی بودند که قدم در مسیر ساخت واکسن کرونا گذاشتند و جمله‌ی "ما می‌توانیم" را در جهان طنین انداز کردند.

"ستاد اجرایی فرمان امام" یکی از نهادهایی بود که گام‌های بزرگی در راستای مقابله با کرونا برداشت و با استفاده از توان دانشمندان جوان ایرانی، توانست در اوج تحریم‌های ظالمانه، بسیاری از نیازهای کشور به اقلام دارویی، مواد بهداشتی و کیت‌های تشخیصی کرونا را برطرف کند.

این نهاد برای ساخت واکسن کرونا نیز از همان روزهای ابتدایی وارد عمل شد و توانست فازهای حیوانی را به خوبی پشت سر بگذارد. پس از طی این فازها، مجوز تست انسانی واکسن ساخت تیم علمی ستاد اجرایی فرمان امام به نام «کوو ایران برکت» از سوی سازمان غذا و دارو صادر شد و حالا این واکسن، در مراحل پایانی مطالعه بالینی به سر می‌برد.

در این فاز، بیش از 100 هزار نفر داوطلب شرکت در کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی کرونا شدند؛ در میان داوطلبان، بسیاری از افراد مشهور در دنیای ورزش و هنرمندان نیز حضور داشتند.

آقای گل با همسرش گل کاشت!

"فرشاد پیوس" آقای گل سابق و پیشکسوت پرسپولیس، از جمله کسانی بود که برای تزریق واکسن ایرانی کرونا، داوطلب شده بود؛ او که برترین گلزن باشگاه پرسپولیس در سال‌های گذشته بوده است، برای تزریق واکسن ایرانی کرونا داوطلب شده و همسرش نیز او را در این مسیر یاری کرده و او نیز داوطلب واکسن برکت شده است.

کرونا , واکسن کرونا , واکسن ایرانی کرونا , وزارت بهداشت , بهداشت و درمان , تیم ملی فوتبال ایران , باشگاه‌های فوتبال ایران , کرونا , واکسن کرونا , واکسن ایرانی کرونا , وزارت بهداشت , بهداشت و درمان , تیم ملی فوتبال ایران , باشگاه‌های فوتبال ایران ,

البته آقای پیوس، تنها ورزشکاری نیست که داوطلب واکسن ایرانی کرونا شده است؛ حسین ماهینی، بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران نیز از جمله داوطلبان فاز سوم این مطالعه علمی است.

با افتخار واکسن تولید داخل را زدم

او پس از تزریق واکسن کوو ایران برکت در صفحه شخصی خود می‌نویسد: «با افتخار و داوطلبانه، واکسن کرونای برکت، تولید ملی دانشمندان عزیز کشورمان را زدم. به امید ریشه کن شدن این ویروس منحوس.»

کرونا , واکسن کرونا , واکسن ایرانی کرونا , وزارت بهداشت , بهداشت و درمان , تیم ملی فوتبال ایران , باشگاه‌های فوتبال ایران ,

از فتح خرمشهر تا فتح قله‌های علمی

جعفر سمیعی، مدیرعامل باشگاه پرسپولیس نیز از دیگر اهالی دنیای فوتبال است که واکسن ایرانی کرونا را زده است؛ او در این باره می‌نویسد: «تنها راه نجات کشور، توجه به ظرفیت‌های داخلی و اعتماد به جوانان پراستعداد این مرز و بوم است.»

کرونا , واکسن کرونا , واکسن ایرانی کرونا , وزارت بهداشت , بهداشت و درمان , تیم ملی فوتبال ایران , باشگاه‌های فوتبال ایران ,

شرکت در این مطالعه علمی، برای آقای سمیعی تداعی کننده روزهای دفاع مقدس است؛ او که در سوم خردادماه و همزمان با روز آزادسازی خرمشهر واکسن برکت را تزریق کرده، می‌گوید: «جوانانی که دیروز با فتح خرمشهر افتخار آفرین بودند و امروز با سلاح علم و دانش در حال شکست اپیدمی ویروس کرونا هستند. مقارن با سالروز آزادسازی خرمشهر مفتخر بودم که به عنوان داوطلب آخرین فاز مطالعه بالینی این واکسن، شرکت کنم.»

همیشه چالش‌های بزرگ را دوست داشتم

ابراهیم شکوری، بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران نیز احساس خود از کمک به روند یک مطالعه بالینی را این‌گونه توصیف می‌کند: «همیشه چالش‌های بزرگ را دوست داشتم و به دعوت دانشمندان ایرانی مفتخر بودم که به عنوان داوطلب، در آخرین فاز مطالعاتی بالینی اولین واکسن ایرانی کرونا شرکت کنم. تنها راه نجات کشور اعتماد به ظرفیت‌های داخلی و جوانانی است که همواره در صورت مهیا شدن فرصت، بهترین عملکرد را از خود به جا گذاشته‌اند. در علم پزشکی نیز از ابوعلی سینا تا به امروز؛ همواره پزشکان و دانشمندان ایرانی در صدر برترین‌ها بوده‌اند و امیدواریم با رشادت‌ها و تلاش‌های این عزیزان، به زودی شاهد واکسیناسیون همه مردم کشور باشیم تا ریشه این بیماری هرچه سریع‌تر خشکیده شود.»

کرونا , واکسن کرونا , واکسن ایرانی کرونا , وزارت بهداشت , بهداشت و درمان , تیم ملی فوتبال ایران , باشگاه‌های فوتبال ایران ,

حالا که برای شکست زنجیره انتقال ویروس کرونا، مردان و زنان دانشمند ایرانی با یکدیگر همراه شده‌اند؛ زنان و مردان ورزشکار نیز همراه با یکدیگر پا به عرصه شرکت در این مطالعه علمی گذاشته‌اند. یکی از این زنان افتخارآفرین ایرانی که مربی فوتسال دختران زیر 20 سال ایرانی است؛ نیلوفر اردلان است که برای تزریق واکسن ایرانی کرونا داوطلب شده است؛ او که واکسن کوو ایران برکت را تزریق کرده، امیدوار است با شرکت در این مطالعه بالینی و کمک به پیشرفت علمی این تحقیقات، همه ایرانی‌ها هرچه زودتر علیه کرونا واکسینه شوند.

کرونا , واکسن کرونا , واکسن ایرانی کرونا , وزارت بهداشت , بهداشت و درمان , تیم ملی فوتبال ایران , باشگاه‌های فوتبال ایران , کرونا , واکسن کرونا , واکسن ایرانی کرونا , وزارت بهداشت , بهداشت و درمان , تیم ملی فوتبال ایران , باشگاه‌های فوتبال ایران ,

حمید درخشان، پیشکسوت فوتبال ایران و محمد دانشگر، مدافع تیم فوتبال استقلال نیز واکسن ایرانی کرونا نیز از جمله چهره‌هایی بودند که در کارآزمایی بالینی واکسن کوو ایران برکت شرکت کردند و این بار با قرار گرفتن در روند یک مطالعه علمی و اعتماد به دانش ایرانی، گل کاشتند.

کرونا , واکسن کرونا , واکسن ایرانی کرونا , وزارت بهداشت , بهداشت و درمان , تیم ملی فوتبال ایران , باشگاه‌های فوتبال ایران ,

کرونا , واکسن کرونا , واکسن ایرانی کرونا , وزارت بهداشت , بهداشت و درمان , تیم ملی فوتبال ایران , باشگاه‌های فوتبال ایران ,

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار