بنابر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، تا کنون ۴ میلیون و ۳۰۵ هزار و ۲۴۲ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۸۰۲ هزار و ۵۹۴ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۵ میلیون و ۱۰۷ هزار و ۸۳۶ دُز رسید.
از دیروز تا امروز ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۷ هزار و ۴۴۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۹۰۵ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۲۰ هزار و ۵۲۲ نفر رسید.
متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۱۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۱ هزار و ۹۱۱ نفر رسید.
خوشبختانه تا کنون دو میلیون ۶۴۰ هزار و ۲۸۱ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
سه هزار و ۴۸۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون ۲۱ میلیون و ۴۳۵ هزار و ۹۰۰ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
در حال حاضر ۱۳ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۰۸ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۲۷ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
در همین حال سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه روند کلی شیوع کرونا در کشور از نظر موج بیماری نزولی است،گفت:کسانی که نوبت دز دوم واکسن آنها رسیده است نگران نباشند؛ چرا که تا آخر این هفته یا تا هفته آینده واکسیناسیون دز دوم را انجام میدهیم.
علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کرونا در کشور، اظهار داشت: وضعیت رعایت پروتکلهای بهداشتی به ۷۰ درصد رسیده اما نیاز به رعایت بیشتر داریم
وی با اشاره به برگزاری آزمونهای پایههای نهم و دوازدهم خاطرنشان کرد:بیش از ۳۰۰ هزار نظارت بر امتحانات این دو پایه صورت گرفته و شواهد حاکی از آن است که در بیشتر حوزههای امتحانی پروتکلهای بهداشتی به خوبی رعایت شده؛ به طوری که بیش از ۹۰ درصد پروتکلها رعایت شده است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به اینکه روند کلی شیوع کرونا در کشور از نظر موج بیماری نزولی است، گفت: استانهای جنوبی و شرقی کشور درگیریهایی داشته و روند نزولی در آنها دیده نمیشود و حتی در برخی از آنها روند افزایشی وجود دارد به طوری که وضعیت کرونا در استان هرمزگان، سیستان و بلوچستان صعودی و استانهای کرمان و بوشهر نیاز به مراقبت بیشتر دارند.
رئیسی با اشاره به آخرین وضعیت رنگبندی کرونایی در کشور ابراز داشت: ۱۳ شهر قرمز داریم که ۳ شهر از این تعداد شامل شهرهای ایرانشهر، چابهار و نیکشهر مربوط به استان سیستان و بلوچستان شهر پاوه در کرمانشاه و بقیه شهرهای قرمز مربوط به استان هرمزگان است ضمن اینکه استان هرمزگان تنها استان قرمز کشور است.
وی با بیان اینکه ۲۰۸ شهر نارنجی و ۲۲۷ شهر زرد در کشور وجود دارد، گفت:باید مراقبتهای بیشتر صورت گیرد تا درگیر موجهای بعدی نشویم.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به روند واکسیناسیون در کشور افزود: فاز اول واکسیناسیون شامل کادر بهداشت و درمان انجام شده ضمن اینکه واکسیناسیون افراد بالای ۸۰ سال، ۷۵ سال و ۷۰ سال صورت گرفته است؛ همچنین بدعهدی برای دریافت واکسن داشتهایم؛ به طوری که قرار بود ۳ میلیون دز واکسن دو هفته پیش به دست ما برسد که نرسیده اما به احتمال زیاد در این هفته خواهد رسید.
رئیسی با اشاره به وضعیت تولید واکسنهای داخلی، تصریح کرد: امروز یا فردا بررسی آخرین نتایج فاز دوم واکسن کرونای ایرانی توسط کمیته علمی اعلام خواهد شد و در صورت تأیید مجوز اضطراری این واکسن صادر خواهد شد.
وی اضافه کرد: کسانی که نوبت دز دوم واکسن آنها رسیده است نگران نباشند؛ چرا که تا آخر این هفته یا تا هفته آینده واکسیناسیون دز دوم را انجام میدهیم و بعد از اینکه در تیر ماه واکسن داخلی و خارجی به دست ما برسد سعی میکنیم روند واکسیناسیون گروههای سنی را ادامه دهیم.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با تأکید بر اینکه مردم اطمینان داشته باشند با ایجاد زیرساختهای قوی واکسن در کشور نباید نگران واکسیناسیون گروههای هدف باشند، گفت: تا پایان سال همه گروههای هدف در کشور دز اول واکسن را دریافت خواهند کرد.
رئیسی با اشاره به برنامههای تبلیغی نامزدین انتخابات ریاست جمهوری ابراز داشت: از رعایت پروتکلها در برنامههای نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری تشکر میکنیم.