مدیر اجرایی طرح واکسن «کوو ایران برکت» گفت: پس از صدور مجوز استفاده اضطراری واکسن "کوو ایران برکت"، شرایط برای شتاب گیری روند واکسیناسیون عمومی کرونا در کشور فراهم شد. از این پس این واکسن به صورت مستمر پس از تولید و قرنطینه ۱۴ روزه برای تزریق عمومی در اختیار وزارت بهداشت قرار میگیرد.
سید رضا مظهری به صدور مجوز استفاده اضطراری واکسن ایران برکت از هفته گذشته اشاره کرد و اظهار داشت: سازمان غذا و دارو پس از نصب برچسب اصالت، واکسن را تحویل معاونت بهداشتی وزارت بهداشت خواهد داد تا این واکسن به هموطنان تزریق شود.
وی به تحویل اولین محموله واکسن به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پس از صدور مجوز اضطراری در ۲۶ خرداد ماه اشاره کرد و گفت: نمایندگان وزارت بهداشت در مجموعه ستاد اجرایی فرمان امام مستقر شدند تا واکسن ها به صورت مستمر تحویل وزارت بهداشت شود.
مدیر اجرایی طرح واکسن «کوو ایران برکت» در پاسخ به این سوال که تزریق واکسن کوو ایران برکت در قالب واکسیناسیون عمومی از چه زمانی آغاز می شود، اظهار داشت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده از سوی وزارت بهداشت، تزریق واکسن کوو ایران برکت در اولین روزهای پس از تحویل، آغاز خواهد شد.
وی ادامه داد: به نظر می رسد وزارت بهداشت هم در اسرع وقت اقدام به تزریق این واکسن به هموطنان خواهد کرد، به عبارتی واکسن بعد از نصب برچسب اصالت در کوتاه ترین زمان ممکن به هموطنان داوطلب تزریق می شود.
تولید هفتگی واکسن ایران برکت در شهریور ۱۴۰۰ به ۷ میلیون دوز می رسد
مدیر اجرایی طرح واکسن «کوو ایران برکت» ادامه داد: تولید هفتگی واکسن کوو ایران برکت در مرداد ماه امسال به حدود چهار میلیون دوز در هفته و همچنین در شهریور ماه به هفته ای حدود هفت میلیون دوز می رسد.
وی گفت: در حال حاضر با خط تولید فعلی سه میلیون واکسن تعهد شده در خرداد ماه محقق شده است و در تیرماه هم با راه اندازی خط تولید جدید، تولید ماهانه واکسن به ۱۱ میلیون دوز یا به عبارتی هفته ای حدود سه میلیون دوز خواهد رسید.
مظهری افزود: محققان ما با تمام توان در تلاش هستند تا از دغدغه ها و نگرانی های مردم در این زمینه بکاهند و آرامش را برای آنان به ارمغان آورند.
تا زمانی که نیاز داخلی وجود دارد، واکسن را صادر نخواهیم کرد
وی درباره صادرات این محصول گفت: تا موقعی که نیاز داخلی به واکسن کرونا وجود دارد به دنبال برنامه صادرات این واکسن نخواهیم بود. اما زمانی که نیاز کشور برطرف شد، مسلما به دنبال صادرات خواهیم رفت.
مظهری ادامه داد: تا موقعی که نیاز کشور برطرف نشود و دغدغه و نگرانی مردم از بین نرود، اقدام به صادرات نخواهیم کرد و بر اساس نیاز اقدام به تولید و مصرف واکسن خواهد شد.
تزریق انسانی مرحله اول مطالعات بالینی نخستین واکسن کرونا ساخت محققان ایرانی با نام «کُوو ایران برکت» روز سه شنبه (نهم دی ماه ۱۳۹۹) با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاون علمی و فناوری رییس جمهوری روی سه داوطلب آغاز شد.
بر اساس برنامه ریزی های انجام شده مرحله دوم این واکسن از اواخر اسفند ماه سال آغاز شده است و در این مرحله ۲۸۰ داوطلب وارد این طرح مطالعاتی شدند.
مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن کوو ایران برکت با حضور ۲۰ هزار داوطلب در ۶ شهر انجام شد و تاکنون علاوه بر تزریق دوز اول به تمام داوطلبان، بخشی از آنان دوز دوم خود را دریافت کرده اند.
گردآوری: گروه خبر سیمرغ
Seemorgh.com/news
منبع: irna.ir