سلامت نیوز:نتیجه یک مطالعه جدید نشان می دهد که سرطان پروستات پیشرفته ممکن است به داروهای ایمونوتراپی واکنش نشان دهد و در واقع با هدف قرار دادن یک پروتئین به درمان این بیماری کمک می کند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا ، محققان می گویند توسعه ایمونوتراپی های جدید که پروتئین خاصی را که در پیشرفت سرطان پروستات دخالت دارد، هدف قرار می دهد، می تواند اثربخشی این رویکرد را افزایش دهد.
به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس،محققان برای این مطالعه، مجموعه ای از ۱۶۷ دارو را که بر سلول های سرطانی پروستات اثر می کند، بررسی کردند و دریافتند که یکی از آنها به نام ESK۹۸۱، تأثیر قابل توجهی دارد.
ESK۹۸۱ بخشی از یک طبقه از داروها به نام مهار کننده های «مولتی تیروزین کیناز» است که برای هدف گذاری در چند درمان طراحی شده است - بنابراین آنها مانند یک درمان ترکیبی عمل می کنند و می توانند سرطان را در بیش از یک جبهه مسدود کنند.
به گفته محققان، این دارو که ابتدا برای جلوگیری از رشد تومورها ساخته شده بود، در آزمایشات بالینی اولیه مورد ارزیابی قرار گرفته و بی خطر بوده و دارای عوارض جانبی قابل قبولی است.
محققان در آزمایشاتی که در محیط آزمایشگاه انجام شد و شامل سلول ها و موش های مبتلا به سرطان پروستات بودند، مشاهده کردند که ESK۹۸۱ رشد تومور را حداقل تا حدی محدود کرد و باعث شد سلول های توموری پروتئینی به نام CXCL۱۰ تولید کنند.
این پژوهشگران تاکید کردند این فرایند به طور موثر سلول های ایمنی را به تومور جذب کرد. با این حال، این دارو تولید پروتئین دیگری به نام PIKfyve را نیز کاهش می دهد که در متابولیسم و مرگ سلولی نقش دارد و ممکن است در برخی موارد فعالیت سیستم ایمنی را مسدود کند.
سرطان پروستات در واقع پیشرفت بیماری سرطان در غدهای در دستگاه تناسلی مردان به نام پروستات است. بیشتر سرطان های پروستات آرام رشد می کنند، اما برخی نسبتاً سریع رشد میکنند.
سلول های سرطانی ممکن است از پروستات گسترش یابد و به دیگر بخش های بدن برسند به ویژه استخوانها و گرههای لنفاوی. این بیماری ممکن است در آغاز نشانگانی را بروز ندهد. در مراحل پیشرفتهتر میتواند مشکلاتی را در ادرار کردن، خون در ادرار یا درد در ناحیهٔ لگن و کمر هنگام ادرار به وجود آورد.
مشروح این مطالعه در مجله Nature Cancer منتشر شده است.