رئیس قوه قضائیه چندی پیش طی نشستی در دادگاه انقلاب اسلامی تهران صحبتهایی خطاب به قضات پیرامون تناسب جرم و مجازات داشته که مورد بازخوانی قرار گرفته است.
به گزارش ایسنا به نقل از قوه قضاییه،حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای چندی پیش طی نشستی در دادگاه انقلاب اسلامی تهران خطاب به قضات پیرامون لزوم تناسب جرم و مجازات تاکید کرده بود: اگر بتوانیم مسائل را آنگونه که هست ببینیم نه زیادتر و نه کمتر، و آنگونه که لازم است با آن برخورد کنیم نه زیادتر و نه کمتر، هم به عدالت رفتار کردهایم و هم توفیقمان بیشتر خواهد شد؛ اگر با مسائل بیشتر از آنچه که هست برخورد و مجازات کنیم و یا کمتر برخورد کنیم اثر سوء دارد.
وی با تاکید بر اینکه مجازات باید متناسب با جرم باشد، تصریح کرد: مجازات باید با متهم یا مجرم، شخص فاعل، نوع کار و آثاری که از کار پیش میآید و اثر سوئی که در جامعه دارد، تناسب داشته باشد.
محسنی اژهای بیان داشت: در برخی موارد ما فقط به فاعل نگاه میکنیم بدون اینکه به نوع فعل و به اثرات فعل توجه کنیم در این صورت یا مجازات سنگین یا تخفیف زیاد میدهیم؛ چراکه فقط به فاعل نگاه کردهایم. یا بعضی وقتها به فعل نگاه میکنیم. باید در این زمینه برنامه ریزی صورت گیرد و اگر لازم است یک دستورالعمل در باب تناسب جرم و مجازات تهیه شود.
رییس قوه قضاییه تصریح کرد: یک متهم در دادگاه بدوی به عنوان مثال ده سال حبس مجازات میگیرد و در دادگاه تجدیدنظر دوسال حبس تایید میشود. اگر چه از نظر قانون اشکالی ندارد و میبینیم در قانون برای این جرم تا ده سال پیش بینی شده و تشخیص دادگاه بدوی هم اشکالی نداشته و دادگاه تجدیدنظر هم تشخیص داده که تخفیف دهد.