کد خبر: ۱۸۷۳۲۳
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۴
یک دامدار با گلایه از اینکه نهاده های دولتی به میزان کافی و در زمان مناسب به دست دامداران نمی رسد و دامداران تحت فشار بسیاری هستند، گفت: مصوبه خرید حمایتی و صادرات دام زنده که اخیرا اعلام شده هیچ به نفع دامدار نیست. از آقای وزیر انتظار داریم که بر اساس قیمت تمام شده دام، مصوبه ها را ابلاغ کند. چرا که هزینه های دامداران چند برابر شده و قیمت دام دراین چندسال بخاطر سیاست های دستوری سرکوب شده است.

روح الله کریمی در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه یکی از مشکلات اصلی دامداران ارز ۴۲۰۰ تومانی است، گفت: می گویند به نهاده های دامی ارز ۴۲۰۰ تومانی تخصیص داده شده ولی این ارز کجاست؟ چرا به اسم دامداران تمام می شود ولی به دست آنها نمی رسد و به جیب یک عده افراد سودجود می رود؟

وی ادامه داد:برای ما دامداران حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اتفاق خوبی است به شرط اینکه صادرات دام به صورت گسترده انجام و بازار بر اساس عرضه و تقاضا تعیین  شود. همچنین تصدی گری دولت در این صنعت نیز کم شود. در این صورت تکلیف دامدار روشن می شود و از آن طرف دولت می تواند به مصرف کننده برای خرید گوشت و لبنیات در قالب کارت اعتباری  یارانه دهد و این یارانه مستقیم دست مصرف کننده  برسد.

این دامدار افزود:سهمیه نهاده های دولتی نصف شده و دیر به دستمان می رسد. به دامدار  روستایی، سنتی ، پرواربند و گوسفنددار اصلا سهمیه ای تعلق نمی گیرد. هر گوسفند برای پروار شدن در ماه به حداقل۲۰ کیلو کنسانتره نیاز دارد. سهمیه دولتی به عدد ۶کیلو برای هر گوسفند و برای گاوداران سنتی و روستایی ۶۰کیلو در ماه می رسد. تازه این ۶ کیلو هم اخیرا نصف شده است.

وی تصریح کرد: همین سهمیه های اندک دولتی هم گران شده است. دوماه پیش کنسانتره دولتی را کیلویی ۳۴۰۰ تومان می خریدیم ولی حالا قیمت آن به ۴۱۰۰ تومان رسیده است. در استان های شرقی نرخ نهاده ها بالاتر است. منِ دامدار چگونه باید این افزایش هزینه های را در کنار  سایر هزینه های دیگرتحمل کنم؟

کریمی مشکل دیگر دامداران را صادرات دام زنده دانست و گفت: سال ١٣٩٧ دامدار دامش را به بازرگان می داد و آنها دام را صادر می کردند و طرف حساب مشخص بود. ولی با مصوبه اخیر وزارت جهادکشاورزی و شرایطی که در آن گفته شده هیچ تاجری حاضر نیست دام صادر کند و صادرات قطره چکانی شده است. از طرفی منِ دامدار باید هرکیلو گوسفند نر را با قیمت ۶۲هزارتومان به اتحادیه مربوطه بفروشم. آنها نیز با قیمت ۱۱۶ هزارتومان به دست بازرگان برسانند. این فاصله برای دامدار چه سودی دارد؟ چرا دامدار نباید مستقیم با تاجر در ارتباط باشد؟

وی در ادامه گفت: چندمیلیون دام مازاد در کشور داریم و چون دام زیاد است و صادر نمی شود وقتی برای فروش دام هایمان به بازار می رویم دست به دعا می شویم که کسی پیدا شود و این دام ها را از ما بخرد.

این فعال در بخش دامداری با بیان اینکه پروار کردن یک بره کیلویی ۹۵هزارتومان هزینه دارد، گفت: قیمت خرید حمایتی دام زنده کیلویی ۶۲هزارتومان تعیین شده، چرا دامدار باید در فروش هرکیلو گوسفند پروار شده اش حدود ۳۰ هزارتومان ضرر کند؟ البته به ما اعلام کردند که از این ۶۲ هزارتومان ۲۰ درصد به صورت نهاده به دامدار باز می گردد. که این موضوع مورد مخالفت دامداران بسیاری است. اما با وجود گذشت هفته ها از مصوبه خرید حمایتی و صادرات دام زنده هنوز نه صادراتی صورت گرفته و نه خرید حمایتی از دست دامدار شده است و همچنان دامدار سردرگم است.

کریمی در پایان گفت: دامداران در فشار بسیار زیادی هستند. مصوبه خرید حمایتی و صادرات دام زنده که اخیرا اعلام شده هیچ به نفع دامدار نیست. از آقای وزیر انتظار داریم که بر اساس قیمت تمام شده دام، مصوبه ها را ابلاغ کند. چرا که هزینه های دامداری ها چند برابر شده و قیمت دام دراین چندسال بخاطر سیاست های دستوری سرکوب شده است. خواهش داریم  مسئولان حرف های دیروزشان در مجلس و امروزشان با دامداران یکی باشد.

 انتهای پیام

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
پرطرفدارترین عناوین