شورای امنیت سازمان ملل برای نخستینبار درباره همهگیری ویروس کرونا جلسه تشکیل داد، اما هنوز برای انجام اقدامی درباره این بیماری نتوانسته به نتیجه برسد.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در این نشست که به صورت مجازی برگزار شد، درباره بیماری کووید 19 به شورای امنیت گزارش داد و گفت: «این بیماری تهدید قابل توجهی برای حفظ صلح و امنیت بینالمللی است و احتمالا به افزایش ناآرامیها و خشونتهای اجتماعی میانجامد که توانایی ما را برای مقابله با این ویروس تضعیف خواهد کرد.»به گزارش رویترز، او افزود: «مشارکت شورای امنیت برای کاهش پیامدهای همهگیری کووید 19 در زمینه صلح و امنیت، حیاتی خواهد بود. درواقع اقدام این شورا مبنی بر اتحاد و عزم آن (در راستای مقابله با کرونا) در این مقطع حساس تأثیر بسزایی خواهد داشت.»
دیپلماتها به بیعملی این شورا در همهگیری کرونا بهشدت انتقاد کردهاند. ژانگ جون، سفیر چین در سازمان ملل در این نشست اظهار کرد شورای امنیت باید هرگونه اقدام در راستای سیاسیسازی و بدنام کردن را رد کند. دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا که این ویروس را «ویروس چینی» خوانده، اظهار کرده است که پکن باید سریعتر برای هشدار به جهان اقدام میکرد.ژانگ افزود: «برای غلبه بر این چالش جهانی نیازمند همبستگی، همکاری، حمایت مشترک و یاری هستیم. این درحالی است که تضعیف اقتصاد دیگر کشورها یا انداختن تقصیر به گردن دیگران نتیجهای نخواهد داشت.» سفیر آمریکا در سازمان ملل در این نشست اظهار کرد: «چشمان جهان به هر یک از ماست و باید برای نجات جانها اقدام کنیم. موثرترین راه برای مهار این همهگیری، جمعآوری اطلاعات برمبنای علمی و دقیق و تحلیل منشأ، مشخصات و گسترش این ویروس است.»
این شورا در بیانیه کوتاه خود پس از این جلسه حمایتش را از اقدامات گوترش در زمینه «تأثیرات احتمالی همهگیری کووید 19 بر کشورهای درگیر» ابراز کرد. سفیر بلژیک در سازمان ملل به خبرنگاران گفت: «ما مدتها منتظر این نشست بودیم. این نشست موقعیتی برای ابراز اتحاد در این شورا بود و امیدوارم آغاز پیشرفت در روند دستیابی به یک قطعنامه (در زمینه مقابله با کرونا) باشد؛ قطعنامه این شورا احتمالا حامی درخواست گوترش برای آتشبس در درگیریهای سراسر جهان، تلاش برای دسترسی به کمکهای بشردوستانه برای مقابله با این ویروس و درخواست برای اتخاذ رویکرد هماهنگ جهانی برای مقابله با این بیماری خواهد بود.» گوترش به شورای امنیت گفت: «این مبارزه یک نسل و مهمترین دلیل موجودیت سازمان ملل است.»