به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، امینرضا مرآتی با اشاره به شکسته شدن این رکورد در ایام اخیر افزود: با توجه به پیشبینیهای هواشناسی مبنی بر بارشهای رگباری در روزهای آینده و احتمال جاری شدن سیلاب، انتظار میرود که میزان ذخیره آب دریاچه سد بارزو باز هم افزایش پیدا کند.
مرآتی با اشاره به انجام لایروبی رودخانههای شهرستان گفت: با توجه به بارندگیهای زیاد پیش رو، امکان بروز آسیب و بروز حوادث غافلگیر کننده دور از ذهن نیست و مردم و دستگاههای عضو ستاد بحران شهرستان باید آمادگیهای لازم را داشته باشند.
احتمال بروز اختلال در آبرسانی به تکمران
نماینده عالی دولت در شیروان گفت: محتمل است با افزایش بارشها و بالا آمدن آب سد بارزو، چشمه چلکانی، که محل تأمین آب منطقه تکمران است و نیز تاسیسات آبرسانی این ناحیه در بخش سرحد و لوجلی دچار مشکل و از مدار خارج شود و برای مدتی دیگر نتوانیم به شهر لوجلی و ۱۴ روستای تکمران و پیرامون آن از این محل آب برسانیم.
مرآتی افزود: بر این اساس باید برای تأمین آب این مناطق از محل تاج سد آب برداشت شده و پس از تصفیه وارد شبکه شود و چون ظرفیت تصفیهخانه شیروان محدود است، نمیتوان آب زیادی را برای اهالی این منطقه تأمین کرد و ضروری است که مردم در مصرف آب صرفه جویی بیشتری کنند.
وی گفت: البته به محض فروکش کردن آب سد، چشمه چلکانی را دوباره وارد مدار کرده و تاسیسات آبرسانی مجتمع تکمران در بخش سرحد شیروان را در موقعیت بالاتری مستقر کنیم.
سد بارزوی شیروان با توان تنظیم سالانه ۴۴ میلیون مترمکعب آب، دومین سد بزرگ استان خراسان شمالی است.
این سد در ۴۰ کیلومتری شمال شهر شیروان روی رودخانه قلجق، از سرشاخههای رود اترک، برای مهار و کنترل سیلابها، تأمین سالانه ۹ میلیون مترمکعب آب آشامیدنی شهر شیروان و تنظیم و تأمین آب مورد نیاز کشاورزی پنج هزار و ۷۱۳ هکتار از زمینهای پایین دست ساخته شده است.
عملیات ساخت سد بارزوی شیروان در آبان ماه ۷۲ آغاز شد و در سال ۸۰ پایان یافت که گنجایش آن ۹۲ میلیون مترمکعب، طول تاج آن ۳۲۵ متر، عرض تاج ۴.۵ متر و ارتفاع از پی ۸۳ متر است.