سلامت نیوز:با شیوع ویروس کرونا و بیان اینکه یکی از گروههایی که بیش از سایرین در معرض خطرند، مادران باردار هستند، نگرانیهایی برای آنها جهت مراجعه به مراکز درمانی و بیمارستانها به وجود آمد. یکی از جدیترین نگرانیها این بود که آیا با مراجعه به بیمارستان برای زایمان به کرونا مبتلا خواهند شد؟
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،در حالیکه گروههای مختلف و اعمال جراحی مختلف غیر ضروری در ایام شیوع کرونا به تاخیر افتاد اما، زایمان طبیعی و سزارین از اعمالی بودند که به فراخور زمان و بدون آنکه بتوان تغییر خاصی در موعد آن ایجاد کرد باید انجام میشد...
در این راستا، دکتر آتوسا کریمی _ عضو تیم تخصصی مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا با بیان اینکه پروتکلهایی از سوی وزارت بهداشت به مراکز درمانی داده شدهاست تا احتمال انتقال ویروس کرونا از فرد مبتلا را به حداقل برساند، گفت: این موارد برای عدم انقال بیماری بین بیماران و یا از بیمار به کادر درمانی رعایت میشود؛ در نتیجه خانمی که هنگام زایمان به بیمارستان مراجعه میکند میتواند نسبت به این موضوع آگاه باشد که موارد بهداشتی رعایت میشود. حفظ فاصله مناسب بین بیماران، استفاده پرسنل از محافظ صورت، گان مخصوص، چکمه مخصوص و... هنگام زایمان طبیعی یا در اتاق عمل از نکات حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه احتمال ابتلا به کرونا صرفا هنگام مراجعه به بیمارستانها هنگام زایمان بالا نیست، تصریح کرد: موعد زایمان بویژه زایمان طبیعی را نمی توان تغییر داد. پس از شروع دردها، سیر زایمان طبیعی آغاز میشود، پس نمیتوان زایمان را پس از مهار کرونا انجام داد.
وی با تاکید بر اینکه خانمهای باردار باید از مراجعات مکرر به درمانگاهها و مراکز درمانی خودداری کنند، گفت: بهتر است موقعیت خود را با پزشکشان مطرح کنند. اکنون نیز بیشتر متخصصان زنان از طریق تماس تلفنی با بیماران خود در اتباط هستند. بهتر است خانمهایی که قصد زایمان طبیعی دارند بر اساس آنچه در کلاسهای آموزش زایمان آموختهاند و عمل به گفتههای پزشک خود فقط وقتی درد واقعی زایمان آغاز شد به مراکز درمانی مراجعه کنند.
کریمی ادامه داد: تمام خانمهای باردار باید علائم هشدار را بدانند. علائمی مانند پارگی کیسه آب، افزایش فشارخون و... از موارد اورژانسی هستند که باید با پزشک خود در میان گذاشته و در صورتی که پزشک صلاح دید باید به بیمارستان مراجعه کنند؛ چراکه ممکن است سلامتی خود و نوزادش در آینده به خطر افتد.
وی افزود: توصیه میکنم مادران باردار استرس نداشته باشند و هنگامی که از منزل خارج میشوند از ماسک و دستکش استفاده کرده و سطح مراجعه خود را در موارد غیراورژانسی کاهش دهند. مطمئن باشند تمام کادر درمانی در بیمارستانها همگی سعی میکنند پروتکلهای بهداشتی رعایت شود تا سلامتی بیماران حفظ شود. بنابراین از مراجعه به مراکز درمانی در مواقع ضروری غافل نشوید.