به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، حسین امامی ظهر امروز در نشست خبری مدیران صنعت آب و برق خراسان جنوبی اظهار داشت: متأسفانه با محدودیتهای جدی آب شرب به لحاظ کیفیت در استان مواجه هستیم و بخش عمده ای از منابع آبی استان غیرکیفی است.
وی با اشاره به اینکه با توجه به طول عمر شبکهها 31 درصد آب استان در حوزه شهری پرت است بیان کرد: 50 درصد آب شرب استان با هزینههای گزاف تصفیه شیمیایی تامین میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی افزود: با وجود تمامی محدودیتها با توجه به اقدامات مناسبی که انجام شده طی دو سال گذشته هیچ شهری در استان دچار تنش آبی نشد.
امامی از وجود 193 هزار مشترک آب در شهرهای استان خبر داد و گفت: در سال جاری بالغ بر 10 هزار متر مکعب به ظرفیت مخازن استان اضافه خواهد شد که شامل مخزن 10 هزار متر مکعبی قاین، مخزن 2 هزار متر مکعبی مهرشهر، مخزن 2 هزار متر مکعبی سرایان و مخزن هزار متر مکعبی خوسف است.
وی با اشاره به اینکه در بخش روستایی نیز چالشهای مضاعفی وجود دارد و مردم از کمبود آب در شبکههای روستایی رنج میبرند تصریح کرد: در این بخش به شدت با سوء مصرف و انشعابات غیرمجاز دچار مشکلاتی میشویم که تقاضا داریم مردم استفادههای غیر متعارف که موجب ناپایداری شبکه میشود را به حداقل برسانند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی گفت: در بخش روستایی از مجموع اعتبارات سال 98 نزدیک به 35 میلیارد تومان اعتبار تزریق شده است و حدود 100 میلیارد تومان از محل ردیفهای استانی و ملی قرار است سرمایه گذاری صورت گیرد.
امامی با تاکید بر اینکه پروژه تصفیه خانه شهر بیرجند نیز تا پایان امسال به بهرهبرداری خواهد رسید افزود: پروژه شبکه فاضلاب مهرشهر نیز تا پایان سال تکمیل خواهد شد.
وی با بیان اینکه دفع فاضلاب مجتمع یک هزار واحدی قاین نیز یکی از دغدغههای مردم بود که تا پایان تیرماه مشکل آن برطرف خواهد شد افزود: در برنامه داریم تا بتوانیم 300 میلیارد تومان از منابع بانکها در بخش روستایی و عشایری جذب کنیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با بیان اینکه پیشبینی میشود تا پایان سال با افتتاح پروژههای در دست اجرا میزان برخورداری در بخش روستایی به 95 درصد برسد بیان کرد: امید است امسال تمامی روستاهای بالای 20 خانوار از آب آشامیدنی بهرهمند شوند.
امامی خاطرنشان کرد: میزان تولید آب در بخش روستایی بالغ بر 30 میلیون متر مکعب است که 1.5 برابر ظرفیت سرانه استاندارد ملی است.
وی یادآور شد: در حال حاضر 447 روستای استان با تانکر سیار آبرسانی میشود که بالغ بر 400 روستا امسال تامین آب خواهند شد.
انتهای پیام/253/ ع