به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، یکی از دغدغههای کشاورزان چهارمحال و بختیاری در فصل برداشت، محافظت از محصولات باغی و زراعی خود است، زیرا در مواردی تمام دسترنج یکساله آنها یک شبه توسط سارقان بر باد میرو و در این میان سرقت محصولات کشاورزی در شهرستان بن و سامان بیشتر از سایر مناطق استان است.
چهارمحال و بختیاری یکی از قطبهای تولید محصولات کشاورزی مانند بادام و گردو است و به دلیل قیمت بالای آنها، سرقت در باغات گردو و بادام بیشتر از سایر از باغها رخ میدهد و معمولا سارقان علاوه بر سرقت محصول به تاسیات کشاورزان نیز آسیب میزنند، برخی از کشاورزان باغ خود را محصور میکنند، اما این مسئله علاوه بر هزینهبر بودن برای کشاورزان، مانع از دستاندازی سارقان به محصول آنها نمیشود و کشاورزان مجبور هستند در فصل برداشت به صورت شبانهروزی در باغ خود حضور داشته باشند تا مانع از سرقت محصول شوند.
یکی از راههای جبران خسارت سرقت کشاورزان، بیمه محصولات در برابر سرقت است، اما معمولا شرکتهای بیمهگر تنها محصولات را برابر آفات، آتشسوزی و سیل بیمه میکنند و بیمه سرقت شامل محصولات کشاورزی نمیشود. توکلی یکی از کشاورزان منطقه قلنگان شهرستان شهرکرد اظهار کرد: در ماه گذشته مقداری از بادامهای مامایی باغ من از سوی یک سارق به سرقت رفت، علاوه بر سرقت شاخههای درختان نیز توسط این فرد شکسته شد.
یکی از کشاورزان منطقه سامان هم گفت: سال گذشته محصول گردو و بادام من مورد سرقت قرار گرفت و با وجود پیگیریهای زیاد، نتوانستم سارق را پیدا کنم، مساحت باغ من بسیار زیاد است و محافظت از آن در طول شبانهروز کار سادهای نیست. برای به ثمر رسیدن محصول یکسال زحمت میکشم، حتی سرقت بخش کمی از محصول گردو و بادام نیز خسارت سنگینی به کشاورز وارد میکند.
یزدان حقپرست، رئیس پلیس آگاهی چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: سرقت محصولات کشاورزان در برخی از شهرستانها مانند بن و سامان که اراضی کشاورزی و باغی گسترده دارند، بیش از سایر شهرستانهاست. فصل برداشت محصولات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری عموما یک ماه و معمولا سرقت محصولات کشاورزی در استان نسبت به سایر سرقتها کمتر است اما باتوجه به اینکه محصول کشاورزی و باغی دسترنج زحمات یکساله یک کشاورز است باید حتی یک سرقت هم مورد پیگیری قرار بگیرد.
حقپرست از دستگری چندین سارق محصولات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری خبر داد و گفت: نیاز است کشاورزان در زمان برگزاری جلسات تعاونیها در هر شهرستان تمهیداتی برای جلوگیری از سرقت انجام دهند، به طور مثال با استفاده از ظرفیت گشتهای محله محور، دشتبان، توان مردمی، نیروهای بسیج و پلیس در کنار هم استفاده شود.
رئیس پلیس آگاهی چهارمحال و بختیاری افزود: میزان باغها و اراضی کشاورزی در استان بالاست و پلیس توان و نیروی لازم را برای محافظت مستمر در طول شبانهروز ندارد، اما زمانی که جرم رخ دهد پلیس برای شناسایی سارقان و پیگیری پرونده وارد عمل میشود.
وی با بیان اینکه معمولا سرقت محصولات کشاورزی توسط سارقان بومی و محلی مجاور شهرها و روستاها انجام میشود، عنوان کرد: معمولا این سارقان سابقهدار نیز هستند و تکرار جرم اتفاق میافتد، پلیس نسبت به شناسایی این افراد اقدام میکند.