به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، سید کاظم دلخوش امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مصوبات حوزه دام و طیور توسط چند نهاد و ارگان انجام میشود، اظهار کرد: مصوبات حوزه دام و طیور با همکاری چند نهاد ازجمله دانشگاه، وزارت جهاد و کشاورزی، دولت، سازمان برنامهوبودجه و مجلس شورای اسلامی انجام میشود زیرا مسئله تولید دام و طیور بسیار مهم و حساس است.
وی با اشاره به عدم مشکل قانون در حمایت از صنعت دام و طیور در کشور گفت: در یک سال اخیر بهویژه در قانون برنامه قوانین بسیار خوبی در حوزه ژنتیک، توسعه و بیماریهای دام و طیور وضعشده و خلأ قانونی در این رابطه وجود ندارد.
نماینده مردم شهرستان صومعهسرا در مجلس شورای اسلامی، اقتصاد گیلان را مرتبط با کشاورزی و دام و طیور عنوان کرد و افزود: در قانون سالیانه برنامهوبودجه هم توجه به دام و طیور یک اولویت بوده و در گیلان هم هر مشکلی دوستان ما در جهاد کشاورزی داشته باشند مجلس آمادگی رفع این مشکلات را دارد.
دلخوش با اذعان به اینکه بخشی از مشکلات دام و طیور کشوری است، تصریح کرد: عدم تخصیص ارز دولتی به دام و طیور، پیگیری وزارت خانه و بحث تخصیص بودجه مهمترین مشکلات عمده در این حوزه است که باید وزارت جهاد و کشاورزی بهعنوان یک وزارت خانه مادر به آن توجه جدی کند زیرا اقتصاد کشور وابسته به کشاورزی است.
وی با درخواست از جهاد کشاورزی در خصوص ارائه طرح پیشنهادی به مجلس بیان کرد: از مسؤولان جهاد کشاورزی و دام و طیور درخواست دارم میزان بودجه پیشنهادی و طرحهای خود را به مجلس برای بررسی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ را به مجلس ارائه دهند تا مشکل آنان رفع گشته و دیگر هیچ دغدغهای در سال آینده نداشته باشند.
نماینده مردم صومعهسرا در مجلس با تأکید بر نیاز مبرم جامعه به دام و طیور برای حفظ سلامتی بیان کرد: بعد از نان دام و طیور یکی از نیازهای اصلی جامعه در حوزه تأمین مواد غذایی است زیرا باید مواد غذایی کافی به بدن برسد لذا اگر دوستان جهاد کشاورزی در استان به یک جمعبندی رسیده و مشکلات و دغدغههای خود را به مجمع نمایندگان ارسال کنند ما این آمادگی را داریم در اسرع وقت به این مشکلات رسیدگی کنیم.
دلخوش مهمترین مشکل در حوزه دام و طیور را نگهداری نهادههای دام و طیور در گمرک دانست و گفت: باید به دام و طیور نهادههای تازه برسد ولی وقتی گمرک ذرت، گوشت و مرغ را مدتی طولانی نگهداری میکند این محصولات با آسیب مواجه شده و درنتیجه کیفیت خود را ازدستداده و در عرضه و توزیع با مشکلاتی مواجه میشویم.
وی با انتقاد از افزایش چند برابری قیمت نهادههای دامی در کشور بیان کرد: وقتی مجلس در قانون برنامه ارز دولتی و یارانه برای نهادههای دام و طیور در نظر گرفته است چرا باید قیمت نهادهها ۶ الی هفت برابر شود، لذا در همین خصوص رئیس سازمان برنامهوبودجه کشور قول پیگیری این مسئله را دادند.
نماینده مردم شهرستان صومعهسرا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به دلایل کم بودن طیور در استان گیلان و کشور گفت: مشکل تسهیلات، کمبود زمین بافاصله دور از منطقه مسکونی، عدم وجود امکانات اولیه، عدم تثبیت قیمت ازجمله مهمترین دلایل کمبود طیور در گیلان است.
انتهای پیام/84007