به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، در تابستان جاری قطعی گاه و بیگاه برق در روستاهای زنجان تبدیل به معضلی تکراری شده بود و مشکلاتی را برای روستائیان خصوصا کشاورزان ایجاد میکرد چراکه در اغلب زمینهای کشاورزی آبیاری به نوبت انجام میگرفت و قطعیهای مکرر برق سبب میشد تا قطعاتی از مزارع در زمان نوبت آبیاری با قطعی چند ساعته برق رو به رو شده و از آبیاری محروم شوند. با این حال سریال تکراری قطعی برق تنها مختص یک بخش خاص نمیشد و در اغلب شهرستانها و بخشها همانند طارم، زنجانرود و بخش قرهپشتلو نارضایتیهایی را سبب میشد اما با گذر از پیک مصرف تابستانه برق به نظر میرسید از میزان خاموشیها نیز کاسته شود اما با این حال هنوز برخی از روستاها در منطقهای همچون شهرستان طارم با قطعی مکرر برق رو به رو میشوند و این مشکل تنها مختص فصل و زمان خاصی نیست چراکه با هر بار بارش باران و برف، وزش باد یا حتی بالا رفتن دمای هوا برق قطع شده و روستائیان و کشاورزان با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند.
با این حال مشکل برق در روستاهای شهرستان طارم تنها مختص قطعیهای مکرر نمیشود چراکه در برخی از روستاها منازلی احداث شدهاند که با گذشت قریب به یک سال اداره برق نسبت به ارائه انشعاب اقدام نکرده است و این امر سبب شده تا مالکان به دلیل نبود این امکان اولیه از استقرار در منازل خود تعلل کنند. عدم اختصاص اعتبار لازم برای تیر برق گذاری در محدوده برخی از روستا این مشکلات را ایجاد کرده است. با تمام اینها نبود روشنایی در سطح روستاها که همواره محل عبور و مرور حیوانات وحشی نیز هستند سبب ایجاد برخی مسائل دیگر برای مردم شده و حتی حضور شبانه افراد در خیابانها و کوچههای روستاها را ناممکن کرده است. با این حال رسیدگی به این مشکلات به مطالبات مهم مردم روستاها از مسئولان امر اداره برق استان تبدیل شده است.
اما آیا حل مشکلات مذکور در خصوص قطعیهای مکرر برق، عدم وجود روشنایی در خیابانها و کوچههای روستاها و یا احداث تیر برق برای انشعاب منازلی که بعد از یک سال موفق به دریافت حداقلترین امکانات نشدهاند، میسر خواهد شد یا خیر؟ آیا اداره برق استان زنجان برنامهای برای حل مشکلات مذکور خواهد داشت؟
علیرضا علیزاده، مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان در گفتوگو با تسنیم در خصوص مشکلات مذکور اظهار داشت: علت قطعیهای برق در برخی روستاهای شهرستان طارم عبور شبکه فشار متوسط از داخل باغ های زیتون بوده و وجود درختان و برخورد با شبکه، سبب قطعیهای مکرر میگردد که طبق اخطارهای صادر شده متاسفانه باغداران همکاریهای لازم را با این امور نداشتهاند.
وی افزود: در خصوص اصلاحات شبکه فشار متوسط در مناطقی که تحت تاثیر درختان زیتون قرار دارند، دو مورد سرویس در سال جاری در منطقه مربوط به روستای قارقلی چم انجام گرفته است با این حال جهت مراجعه اکیپ نشتیابی
مکاتبات لازم انجام گرفته و این امر به زودی پیگیری میشود.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان در خصوص مشکلی که هماکنون در برخی از روستاها در راستای توسعه شبکه برق وجود دارد گفت: در خصوص احداث شبکه در روستاها موارد مطروحه در راستای توسعه شبکههای روستایی، برداشت طرح شکل گرفته و در مرحله تامین اعتبار است و در صورتی که تامین اعتبار انجام گیرد به این امر مبادرت خواهد شد.
این مسئول با بیان اینکه لامپ زنی معابر روستایی یکی از اولویتهای این شرکت است خاطرنشان کرد: با اینکه در معابر برخی از روستاها روشنایی لازم وجود نداشت اما لامپ زنی انجام گرفته است. در یک مثال بارز معابر روستای هزاررود سفلی طارم 14 آبان روشنایی لازم را دریافت کرده است.
با این اوصاف، در یک دید کلی به نظر میرسد که مقصر اصلی قطعیهای مکرر برق در روستاهای طارم وجود درختان "زیتون" است و تا زمانی که باغداران همکاری لازم را نداشته باشند همواره باید با این مشکل رو به رو شوند چراکه طبق اعلام شرکت توزیع نیروی برق، شبکه فشار متوسط برق از داخل باغات عبور میکند و همواره مشکلاتی را سبب میگردد اما باید گفت ساکنان این منطقه سالها است که چشم انتظار رفع این مشکل از طریق شرکت توزیع نیروی برق هستند و تنها بسنده کردن به جمله وجود درختان زیتون سبب مشکلات قطعیهای مکرر برق میگردد، نمیتواند پاسخی منطقی برای مطالبات مردم این منطقه باشد. از سویی دیگر نبود اعتبار نیز مانعی شده تا توسعه شبکه برق در روستاها به درستی انجام نگیرد. با این حال وجود مشکلات و کمبود امکانات در روستاها همواره خودنمایی میکند و انتظاری که میرود این است با رفع مسائل مذکور از طریق اداره ذیربط اندکی از دغدغههای پیش روی این قشر کاسته شود.
انتهای پیام/ش