به گزارش همشهریآنلاین به نقل از فارس، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه در نشست مجازی «گفتوگوهای مدیترانهای» بر لزوم نشست گروه ۱+۵ (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) و جمهوری اسلامی ایران به منظور پیشبرد طرح ایجاد نظام «امنیت جمعی» در منطقه خلیج فارس تأکید کرد.
وی با اشاره به پیشنهاد «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه درباره نشست گروه ۱+۵ و ایران گفت: «نگرانی جدی از اوضاع خلیجفارس وجود دارد. "ولادیمیر پوتین" رئیسجمهور روسیه اخیراً پیشنهاد برگزاری یک نشست آنلاین رؤسای کشورهای پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل با مشارکت آلمان و ایران را مطرح کرده است».
لاوروف در خصوص اهداف نشست فوق توضیح داد: «این پیشنهاد شامل طرح گامهایی برای جلوگیری از تشدید تقابل و هماهنگی پارامترهایی به منظور تلاش مشترک برای تسهیل ایجاد یک نظام امنیت جمعی در خلیج فارس میشود. روسیه سالها پیش این مفهوم را پیش برده است. تابستان گذشته، مجدداً آن را تجدید کردیم و برای بررسی جامعه بینالملل آن را ارائه دادیم و در جلسه شورای امنیت سازمان ملل که در سطح وزرای خارجه در اکتبر جاری سازماندهی کرده بودیم، آن را ارائه کردیم».
وزارت امور خارجه روسیه دکترین امنیت جمعی خلیج فارس را در تاریخ ۲۳ جولای سال ۲۰۱۹ ارائه داد و در بخشی از این سند که به سازمان ملل ارائه شده، آمده بود:«در شرایط کنونی، اقدام موثر و پر انرژی در سطح منطقهای و بینالمللی نیاز است که در راستای بهبود و ثبات بیشتر شرایط در خلیج فارس و فائق آمدن بر شرایط بحرانی طولانی منطقه است.»
در این سند به این موضوع اشاره شده است:« اقدام عملی در راهاندازی روند ایجاد یک سیستم امنیتی در خلیج فارس ممکن است با برگزاری رایزنیهای دو جانبه و چند جانبه میان گروههای مربوطه حاصل شود که شامل کشورهایی میشوند که در داخل منطقه یا خارج آن بوده یا سازمانهایی نظیر شورای امنیت سازمان ملل، اتحادیه عرب، سازمان همکاری اسلامی و شورای همکاری خلیج فارس میشود.»
روسیه در نامهای به شورای امنیت سازمان ملل و مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرده است که آماده همکاری با تمام گروههای مربوطه برای اجرای این و دیگر پیشنهادات سازنده است.