به گزارش شفاف، دکتر مجید صفاری نیا در نشست مجازی روسای مراکز مشاوره دانشگاهها با ابراز امید واری به ابلاغ نهایی سند ملی مشاوره و سلامت در سال جاری گفت: با ابلاغ این سند به حمایت فعالیت های مراکز مشاوره افزوده خواهد شد.
وی افزود: با شیوع کرونا در کشور مراکز مشاوره از جمله بخش هایی در دانشگاهها بودند که حتی در ایام تعطیل هم فعالیت داشتند و خدمات آموزشی و مشاوره ای ارائه می دادند.
سرپرست دفتر و مشاوره سلامت سازمان امور دانشجویان با اشاره به اینکه هنوز زمان پایان بیماری کرونا مشخص نیست گفت: مراکز مشاوره برنامه های آتی مداخله در بحران خودرا با لحاظ کردن شرایط حاضر تا تیرماه آینده تدوین و اجرا کنند.
استاد رشته روانشناسی اجتماعی دانشگاه پیام نور اظهار داشت: بیماری کرونا علاوه بر پیامدهای اجتماعی اقتصادی، پیامدهای روان شناختی نیز دارد گفت: قطعا حل مشکلاتی نظیر اضطراب و افسردگی نیازمند مداخلات روان شناسی است.
وی با اشاره به آمار کشوری فوت ۵۷ هزار نفر بر اثر کرونا گفت: بخشی دانشجویان نیز در بیماری کرونا عزیزان خودرا از دست دادند بنابراین باید در زمینه سوگ به دانشگاهیان خدمات آموزشی و مشاوره ای ارایه دهیم.
دکتر صفاری نیا افزود: با بررسی یک جامعه آماری ۲۳۰ هزار نفری از دانشجویان مشخص شد ۵ درصد دانشجویان به کرونا مبتلا شدند اعلب این دانشجویان در منازل بستری و تحت درمان بودند و حدود ۱۴۶ نفر نیز در بیمارستان بستری شدند.
سرپرست دفتر و مشاوره سلامت سازمان امور دانشجویان محور فعالیت های مراکز مشاوره را شامل مداخلات بالینی در حوزه کاهش اضطراب و افسردگی، افزایش سواد سلامت در بین دانشجویان و تعامل با معاونت های دانشگاهها برای حل مشکلات دانشجویان اعلام کرد.
وی تاکید کرد: علاوه بر جلب حمایت های معاونت های داخل دانشگاه باید روسای مراکز تلاش کنند از دستگاههای اجرایی استان مانند استانداری، بهزیستی، اموزش و پرورش و ... کمک های مالی و پشتیبانی جلب کنند تا برنامه های خودرا با بهترین کیفت اجرا کنند.
به گزارش روابط عمومی سازمان امور دانشجویان، دکتر صفاری نیا در پایان از روسای مراکز مشاوره خواست در برگزاری کارگاههای آموزشی از توانمندی اعضای هیات علمی و محققان منطقه خود استفاده کنند و از روش های نوین ارتباط مجازی بهره ببرند.