به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از رویترز، شب گذشته جو بایدن، رئیس جمهور جدید آمریکا، تلاشهای بیشتری را در راستای اجرای یک بسته کمک اقتصادی بزرگ در راستای مقابله با تبعات شیوع ویروس کرونا در پیش گرفت. یکی از بزرگترین چالشهایی که دولت بایدن با آن در شرایط کنونی دست و پنجه نرم میکند این است که چگونه اقتصاد آمریکا میتواند میلیونها نفری که شغل خود را به خاطر کرونا از دست دادهاند دوباره به سر کار بازگرداند.
بر اساس گزارش وزارت کار آمریکا که شب گذشته منتشر شد اقتصاد این کشور در ماه ژانویه توانسته تنها 49 هزار فرصت شغلی جدید ایجاد کند. علی رغم این نکته که تا حد کمی مثبت است، اما آمارهای ارائه شده نشان میدهد که روند بهبود اوضاع اشتغال در آمریکا تقریبا متوقف شده و پیشرفت کمی در مسیر پر کردن شکاف ایجاد شده بین افراد بیکار و بازار اشتغال حاصل شده است.
بایدن شب گذشته در کاخ سفید گفت: با این روند 10 سال طول خواهد کشید تا ما به روند اشتغال کامل بازگردیم.
در حال حاضر بیش از 10 میلیون نفر در آمریکا هستند که فقط به خاطر کرونا شغل خود را از دست دادهاند که تعداد زیادی از این افراد را زنان و اقلیتهایی که اتفاقا حقوق کمی میگرفتند تشکیل میدهند.
جِرِد برناستین، عضو شورای مشاورین اقتصادی کاخ سفید، با اشاره به افزایش بیکاری بلندمدت و تبعات نامتناسب شیوع ویروس کرونا بر زنان و کارگران اقلیت رنگین پوست گفت که باید خیلی سریع در این زمینه اقدام شود.
وی تاکید کرد: گزارش امروز بازار اشتغال بار دیگر یادآوری کرد که اقتصاد ما هنوز در تلاش است تا از چاهی که عمیقتر از بحران رکود بزرگ اقتصادی است بیرون بیاید و در این مسیر به بستههای اقتصادی کمکی بیشتر نیاز دارد.
نکته حائز اهمیت در گزارش شب گذشته وزارت کار آمریکا شکاف بالا در نرخ بیکاری رنگین پوستان و سفید پوستان در آمریکاست. در حال حاضر بسیاری از سیاه پوستان، افراد با نژاد سرخپوستی و همچنین کارگران آسیایی که حضور پررنگی در مشاغل کم درآمد داشتهاند، بیکار بوده و بیشترین تاثیر منفی را از شیوع کرونا دیدهاند.
هم اکنون و در شرایطی که نرخ بیکاری در میان سیاه پوستان آمریکا بالای 9 درصد است، این رقم در بین سفیدپوستان زیر 6 درصد است.
پیش از شیوع ویروس کرونا شاهد افزایش حضور زنان در بازار اشتغال آمریکا هم بودهایم، اما کرونا باعث شده تا هر آنچه که اقتصاد آمریکا برای اشتغال زنان فراهم کرده بود تقریبا از بین برود که یکی از اصلیترین دلایل آن تعطیلی مدارس و مهدکودکهاست.
بایدن در سخنان خود میگوید که قصد دارد اشتغال بیشتری را برای زنان فراهم کرده و در این مسیر به دنبال سیاستهایی برای بازگشایی ایمن مدارس و مهدکودکها است.
در ماه ژانویه سال جاری میزان اشتغال در بخش هتلداری و مراکز تفریحی در آمریکا نسبت به فروریه سال 2020 و زمانی که هنوز کرونا در آمریکا گسترش پیدا نکرده بود، 23 درصد کاهش داشته است که نشان میدهد بیش از هر بخش دیگری در آمریکا اشتغال در این حوزه آسیب دیده است.
انتهای پیام/