به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، حمید رضا مرادی از فعالان سیاسی و اجتماعی هرمزگان در یادداشتی ذیل عنوان «شوراها؛ کانونی برای ابراز قدرت یا محلی برای جوانان با برنامه؟» آورده است:
شوراها، نمایندگان افکار عمومی، عصاره ملت هستند که در یک فرآیند قانونی و رای گیری انتقال قدرت برای تصمیم گیری امورات شهرها و روستاها انتخاب می شوند تا بجای موکلانشان تصمیم بگیرند. شهردار و دهیار انتخاب کنند و مسائل و مشکلات شهری و روستایی را بررسی و تصمیم گیری و مرتفع نمایند.
یک پارلمان محلی یا در واقع نهاد تصمیم سازی و تصمیم گیری به نوعی حکومتهای محلی کوچک بشمار میروند که برای امور اجرایی شهرداریها تصمیمگیری نموده و راه را برای مسیر توسعه شهرها و روستاها مشخص میکنند.
شوراها به مثابه پارلمان محلی بشمار رفته و شهرداران و دهیاران نیز به مثابه بازوان اجرایی آنها هستند و اگر چهه درباب فعالیت شوراهای پنجم انتقاداتی مطرح و تحلیلهای متنوعی ارائه میشود اما خدمات فراوانی نیز از سوی آنان صورت گرفته که قابل چشم پوشی نیست و ضروری است تا برای کارآمدسازی عملکرد شوراها در دوره جدید ضمن ایفای مشارکت در انتخابات هم در سطح کاندیداتوری و هم حضور باشکوه در انتخابات، فرآیند آموزش افراد و آگاهسازی اعضای شوراها از حق و حقوق قانون آنان نیز جدی گرفته شود.
باید ضمن آسیبشناسی 5 دوره کنونی، شوراهای ششم با دیدی بازتر و با انسجام و نظارت هرچه بیشتری آغاز بکار کنند تا مشکلاتی که دامنگیر این نهاد شده است، به تدریج از میان برداشته شده و کارکرد شوراها به سمت کارآمدی بیشتر سوق یابد.
قانون شوراها و نحوه انتخاب آنها و شوراهای فرادستی شوراها، اعضای شوراها را در کنار نمایندگان دولت در شورای بخش، شورای شهرستان و شورا عالی استان قرار داده است که عدم استفاده از این فرصت شوراهای فرادستی توسط شوراهای شهر و روستا نیز خود فرصت سوزی دیگری است که در مجالی دیگر باید به آن بیشتر پرداخت.
در این روزهای ثبت نام برای داوطلبی در انتخابات شوراها، از آنهایی که به گفته خودشان احساس تکلیف کردهاند که بیایند و ناجی مردم در مشکلات باشند تا آنهایی که میآیند تا به گفته مردم تیم شهردار یا دهیار باشند یا شورا ابزار قدرتی باشد برایشان که حتی پس از پایان عمر شورایی نیز جوابگوی هیچ کارنامه و عملکردی نباشند یا توسط نمایندگان و باندهای قدرت حمایت میشوند که در آینده امورات شهرداریها را به دست بگیرند و ستاد انتخابات کاندیداهای مجلس شوند و به اصطلاح تیم این نماینده آن نماینده بشوند یا آنها که برنامه دارند و شاید بخاطر نداشتن پشتوانه مالی و قومی فرصت ورود و ارائه راهکار و برنامه نمی یابند، واجب و لازم است تا قدر جمهوریت مظام را در کنار اسلامیت آن بدانند و اجازه افول این نهاد را ندهند.
وضعیت قومی و قبیلهای روستاها و شهرهای هرمزگان کفه ترازو را به سمت آنهایی که دوستان، بستگان و قبیله بزرگتر و پر جمعیتتری دارد سنگینتر کرده است اما واقعا باید با نگاه قومی و قبیلهای به شوراها نگاه کرد یا به جوانانی رای داد که با برنامه و شور ویژهای به دنبال اصلاح امور و خدمت به مردم باشند؟
آینده عملکرد شوراها در دستان رفتار امروز ما است. درست تصمیم بگیریم.
انتهای پیام/ 88055