به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استانداری اردبیل، اکبر بهنامجو در جریان بازدید از روند عملیات اجرایی پروژه سد عمارت اظهار کرد: تاکنون ۷ میلیون متر مکعب از عملیات خاکبرداری و خاکریزی این پروژه به اتمام رسیده و عملیات اجرایی۳۳۰ متر از تاج پل و بتن ریزی ۱۲۰هزار مترمکعب آن در مراحل آخر قرار دارد.
وی با بیان اینکه احداث این پروژه سال از ۸۳ آغاز شده، افزود: این سد از سال ۸۳ تا ۹۳ تنها ۲۵درصد پیشرفت فیزیکی داشت ولی از سال ۹۳ به بعد عملیات اجرایی آن سرعت بیشتری گرفته و اکنون در مرحله پایانی قرار دارد و ۹۵درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
به گفته استاندار اردبیل کمبود اعتبار از مشکل اصلی احداث سد عمارت بود ولی امسال طی جلسهای مشترک با هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی مقرر شد «شرکت دی» مربوط به بنیاد مستضعفین طی مجوز ماده ۵ و۶ صد میلیارد تومان برای تکمیل این سد فاینانس کند.
وی بیان کرد: در کنار آن اعتبارات دیگر از محلهای مختلف با مساعدت رئیس سازمان برنامه و بودجه و پیگیری رئیس مدیریت برنامه ریزی استان ۷۰ میلیارد تومان برای این پروژه تامین شد.
بهنام جو تصریح کرد: سد عمارت بزرگترین سد شمالغرب کشور است البته بعد از سدهای ارس و خداآفرین که در مرز مشترک ایران و آذربایجان قرار دارند این سد ۱۰ کیلومتر طول دارد و برای آب شرب، کشاورزی و گردشگری از آن استفاده میشود.
وی از جابهجایی روستاهای اطراف حوضچه سد عمارت خبر داد و افزود: حوضچه این سد ۶۶۰هکتار مساحت دارد که جابهجایی روستاهای همجوار آن از جمله روستای مولان با همکاری استان آذربایجان شرقی در حال انجام است و در صورت آبگیری آب شرب شهرهای تازه کند، انگوت و گرمی تامین، و تحول عظیمی در منطقه ایجاد میشود.
استاندار اردبیل دربخش دیگری از سخنان خود گفت: عملیات اجرایی پروژههای سد سازی در سطح استان اردبیل با سرعت مطلوبی در حال انجام است و نتیجه این اقدامات در سالهای آتی خود را نشان میدهد.
وی اظهار داشت: در بحث پایاب سدها تحول بزرگی در استان صورت گرفته به طوری که کار اجرایی پایاب سد گیوی بعد از چندین سال تعطیلی،در سال گذشته فعال شد و احداث تونل و خطوط انتقال آب آن با تامین اعتبار ۲۲۰میلیارد تومان اعتبار اولیه از سوی بانک ها و اختصاصی از بودجه عمومی دولت در حال انجام است.
بهنام جو از آغاز به بهره برداری سد سبلان بعد ۱۵سال توقف خبر داد و بیان کرد: این سد بعد از ۱۵ سال توقف با تامین اعتبار مناسب و پیگیری آب منطقه ای اردبیل به بهره برداری می رسد که بخش مهمی از منطقه را پوشش می دهد.
وی ادامه داد: پایاب سد خدا آفرین نیز با صرف هزینه حدود یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داشت با رایزنیهایی که با وزیر جهاد کشاورزی و وزیر نیرو و معاون رئیس جمهور انجام شد، ۶۰۰میلیارد تومان از محل فروش املاک اراضی بر مبنای تبصره قانون بودجه تامین اعتبار شد.
استاندار اردبیل با بیان اینکه سد خدا آفرین ۴۵ هزار هکتار از اراضی دشت مغان را آبیاری میکند، عنوان کرد: در حال حاضر این پروژه با بیش از ۹۲ درصد پیشرفت فیزیکی با واگذاری اراضی در آینده نزدیک به بهره برداری میرسد.
انتهای پیام/3463/