یک مطالعه پزشکی نشان می دهد از هر ۱۰ نفری که در آلمان به کرونا مبتلا شده و بهبود یافتهاند، یک نفر دچار عوارض بلندمدت این بیماری است.
به گزارش ایسنا، یک سال و نیم از شیوع پاندمی کرونا میگذرد. تا کنون اکثر نگاهها به آمار فوت شدگان بر اثر بیماری کووید ۱۹ و میزان درگیری بخشهای مراقبت ویژه بیمارستانها با این بیماران بوده است.
در آلمان که چند هفتهای است این آمارها کاهش یافته، زمان آن است که نگاهی به وضعیت بهبودیافتگان از کووید ۱۹ انداخته شود. کسانی که با وجود بهبودی، ماههاست همچنان درگیر عوارض این بیماری هستند و زندگی روزمره آنها تحت تاثیر قرار گرفته است.
وزیر آموزش و تحقیقات آلمان روز دوشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی دولت اعلام کرد که تخمین زده میشود از هر ۱۰ نفری که از کووید ۱۹ بهبود پیدا کردهاند، یک نفرشان دچار عوارض بلندمدت این بیماری است.
آنیا کارلیچک گفت: برای آلمان این بدان معناست که به طور متوسط حدود ۳۵۰ هزار نفر درگیر هستند و به نظر من این رقم بسیار بالایی است.
اشتفان شرایبر، مدیر موسسه زیست شناسی مولکولی بالینی در کلینیک دانشگاه ایالت شلسویگ هولشتاین که در این کنفرانس مطبوعاتی در کنار وزیر آموزش و تحقیقات بود گفت که به نظر او نیز رقم واقعی حتی میتواند بالاتر از این باشد.
شرایبر گفت: اولین دادههایی که ما از یک بررسی میان دورهای به دست آوردیم نشان میدهند درصد کسانی که بین شش تا ۱۰ ماه پس از بهبودی، از عوارض شدید کرونا رنج میبرند، عددی دورقمی است.
به گفته این متخصص، عوارض کرونا برای این افراد به حدی شدید است که یا اصلا نمیتوانند کار کنند یا در صورت کار کردن، قادر به انجام کار به شکلی موثر نیستند و کیفیت زندگی آنها به شدت تغییر میکند. شرایبر آمار این افراد را به طور متوسط حدود ۵۰۰ هزار نفر اعلام کرد.
اما چرا برخی از مبتلایان دچار عوارض بلندمدت کرونا میشوند و برخی دیگر نه؟
برای پاسخ دادن به این پرسش، وزارت آموزش و تحقیقات آلمان مبلغ پنج میلیون یورو در اختیار مؤسسات تحقیقاتی گذاشته است. به گفته وزیر تحقیقات، این اولین قدم است چرا که عوارض بلندمدت کووید ۱۹ روی سلامتی جامعه، چالشی جدی برای دولت آلمان است.
اشتفان شرایبر نیز تاکید میکند که سرمایهگذاری برای بررسی این موضوع بسیار مهم است چرا که تعداد مبتلایان به عوارض بلندمدت کرونا در آلمان از تعداد مبتلایان به برخی بیماریهای شایع نیز بیشتر است و باید هرچه زودتر دلایل این مسئله روشن شود.
سردرد، خستگی مفرط، مشکل تمرکز و حدود ۵۰ عارضه دیگر برای بهبود یافتگان کووید ۱۹ شناسایی شده است. محققان در حال بررسی این موضوع هستند که چرا مبتلایان ماهها پس از عفونت ویروسی از مشکلات جدیدی رنج میبرند که اکثرا هیچ ربطی به بیماری آنها ندارد و در دوران بیماری به آن دچار نبودهاند.
وزیر آموزش و تحقیقات آلمان از ۵۰ عارضه سخن گفته که "بسیار شخصی و موردی" هستند و از بیماری به بیمار دیگر متفاوتند.
به گزارش دویچه وله، اشتفان شرایبر نیز گفته است که اینها دیگر عوارض طولانی مدت کووید نیستند بلکه خودش یک بیماری جدید است. در ضمن این عوارض ربطی به شدت بیماری کووید ندارند، یعنی صرف نظر از اینکه بیماری شدید یا خفیف بوده این عوارض در برخی افراد به وجود میآیند.
به گفته این محقق، هیچ دارو و روش خاص درمانی برای این عوارض وجود ندارد و در اکثر موارد بیماران حتی نمیدانند به چه پزشکی باید مراجعه کنند.
از جمله دیگر کشورهایی که تجربه مشابهی در این زمینه داشته می توان به انگلیس اشاره کرد و اکنون متخصصان و پژوهشگران در آلمان قرار است در چندین پروژه گسترده مطالعاتی، پاسخی برای این پرسش بیابند.