کد خبر: ۱۷۳۸۵۵
تاریخ انتشار: ۰۸ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۱
در خردادماه اعلام شد متوسط قیمت مسکن در تهران ۳ درصد افزایش یافته؛ در حالی که از ۳۹۹ محله پایتخت در ۲۵۰ محله اصلا معامله‌ای صورت نگرفته است. قیمت آپارتمان در تهران با عمر بنای بین یک تا ۳۰ سال را می‌توانید در این گزارش مشاهده کنید.

آخرین قیمت ها در بازار مسکن تهران

براساس مشاهدات میدانی در مناطق مختلف تهران با توجه  به  امکانات اطراف منزل و موقعیت آن  قیمت‌های مختلفی را می بینیم در این گزارش سعی کردیم  از هر منطقه ۲۲ گانه تهران یک مورد  قیمت مسکن را با عمر بنای بین یک  تا ۳۰ سال و متراژ بین ۴۰ تا ۲۰۰ متر گردآوری کنیم.

توجه کنید که قیمت‌ها بر حسب مترمربع به تومان بوده و تقریبی است، چراکه قیمت مسکن در تهران با توجه به نوع ساختمان، امکانات، خیابان و یا نظر مالک تغییر می‌کند.

منطقه  آدرس  متراژ طبقه  عمر بنا (سال) قیمت هر متر مربع (تومان )
۱ اقدسیه، گلستان جنوبی ۳۱۳ ۶ ۲ ۱۴۳.۰۰۰.۰۰۰
۲ شهرک غرب، بلوار دریا ۱۱۰ یک ۱۰ ۹۵.۰۰۰.۰۰۰
۳ پاسداران ، دیباجی جنوبی ۱۳۱ ۴ ۱۲ ۵۴.۰۰۰.۰۰۰
۴ هروی ، خیابان ساقدوش ۸۴ ۵ ۱۱ ۵۳.۰۰۰.۰۰۰
۵ صادقیه ، بلوار فردوس شرق ۸۴ ۴ نوساز ۴۶.۹۶۰.۰۰۰
۶ زرتشت غربی ۱۰۰ ۳ تا ۵ ۷ ۳۸.۰۰۰.۰۰۰
۷ نظام آباد، مترو سبلان ۶۰ ۵ ۲۹ ۱۱.۳۰۰.۰۰۰
۸ نارمک،  خیابان فرجام ملک شمالی ۱۰۰ ۲ ۳۰ ۲۵.۰۰۰.۰۰۰
۹ استاد معین ۶۰ ۳ ۴ ۲۱.۶۶۷.۰۰۰
۱۰ نواب، خیابان رودکی ۴۷ ۴ ۱۶ ۱۸.۷۳۳.۰۰۰
۱۱ هلال احمر، شیخ محمدی ۷۴ ۴ ۱۳ ۱۵.۰۰۰.۰۰۰
۱۲ خیابان مازندران، دروازه شمیران ۸۲ ۳ نوساز ۲۵۰.۰۰۰.۰۰۰
۱۳ نیروی هوایی ۸۸ ۲ ۱۶ ۲۹.۵۴۵.۰۰۰
۱۴ بلوار ابوذر جنوبی، مسلم جنوبی ۱۳۵ ۲ ۴ ۲۷.۴۰۷.۰۰۰
۱۵ مشیریه، خیابان نعیمی ۷۰ ۴ ۲۰ ۱۴.۰۴۳.۰۰۰
۱۶ خزانه  ، بیست متری بهار ۶۵ ۳ ۱۸ ۱۴.۱۵۴.۰۰۰
۱۷ آزادی، جیحون ۷۰ ۱ تا ۴ نوساز ۳۲.۰۰۰.۰۰۰
۱۸ شاد آباد ، خیابان ۱۷ شهریور  ۴۶ ۲ ۸ ۱۴.۷۸۳.۰۰۰
۱۹ عبدل آباد، ابتدای بازار پرده فروشان ۴۷ ۳ ۱۰ ۱۷.۰۰۰.۰۰۰
۲۰ دولت آباد ، فلکه اول  ۵۴ ۳ ۹ ۱۴.۸۱۵.۰۰۰
۲۱ تهرانسر، بلوار یاس ۸۶ ۳ نوساز ۲۲.۵۰۰.۰۰۰
۲۲ شهرری، نبش بلوار نبی پور ۹۴ ۴ ۱۷ ۱۴.۰۴۳.۰۰۰
 
 

در همین حال معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه از ۳۹۹ محله تهران در ۲۵۰ محله اصلا معامله‌ای انجام نمی‌شود گفت: حتما اگر تلاطمی در بازارهای موازی ایجاد شود، اثراتش در بازار مسکن کمتر خواهد بود و ثبات از واکنشهای فعلی این بازار قابل انتظار است.

محمود محمودزاده اظهار کرد: در خردادماه اعلام شد متوسط قیمت مسکن در تهران ۳ درصد افزایش یافته؛ در حالی که از ۳۹۹ محله پایتخت در ۲۵۰ محله اصلا معامله‌ای صورت نگرفته است. یعنی در حدود ۶۰ درصد محلات حتی یک قرارداد هم امضا نشده است. از ۴۰ درصد مابقی هم در بعضی محله‌ها فقط شاهد انعقاد یکی دو فقره قرارداد خرید و فروش بوده‌ایم. بنابراین ارایه داده‌های قیمتی از چنین بازاری اشتباه است و به همین دلیل از سال ۱۳۹۸ اعلام کردیم این شیوه را قبول نداریم.

وی افزود: قیمتهای اعلامی بر اساس متوسط نرخ معاملات ارایه می‌شود در حالی که معاملات بسیار کاهش یافته است. نمی‌شود وقتی در یک محله دو فقره معامله صورت می‌گیرد همان را ملاکی برای اعلام متوسط آن محله در نظر گرفت.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ۵۱۰۲ فقره قرارداد خرید و فروش مسکن طی خرداد ۱۴۰۰ در تهران گفت: وقتی می‌خواهید آمار ارایه دهید باید جامعه آماری شما عدد قابل توجهی توجهی باشد تا بتوان آن را تسری داد. اما زمانی که در یک ماه به طور مثال ۱۰۰۰ معامله انجام می‌شود و در ماه بعد ۵۰ معامله، نتیجه مساوی از این دو ماه به دست نمی‌آید.

به گفته محمودزاده، چند محله محدود در تهران در مناطق ۱، ۳، ۴، ۵ و ۶ هستند که فضای بورس بازی مسکن در آنجا وجود دارد. به طور مثال در شرق منطقه ۴ معاملات بسیار بیش از دیگر محله‌های این منطقه است. پس نباید با استناد به قیمتهایی که از قرادادهای این محله استخراج می‌شود برای دیگر محله‌های منطقه ۴ یا کل شهر تهران نرخ تعیین کرد.

وی با بیان اینکه برنامه ارایه آمار صحیح از بازار مسکن در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار دارد گفت: به دلیل درگیری و مشغله‌ای که درخصوص سامانه املاک و اسکان داشتیم موضوع آمار به تعویق افتاده اما به زودی آمار اعلام خواهد شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: تاکید اصلی ما بر این است که نباید انتظار تورمی در بازار مسکن ایجاد کرد. وقتی فضای کلی بازار به ثبات رسیده و فروشندگان حاضرند با قیمتهای پایین، واحدهای خود را به فروش برسانند نشان می‌دهد قبلا نرخها واقعی نبوده است. در حال حاضر خریدار به ندرت پیدا می شود و شاید فروشندگان هم دست نگه داشته‌اند اما بازار در یک حالت پایدار قرار دارد.

محمودزاده درباره پیش‌بینی از وضعیت آینده بازار مسکن گفت: ثبات قیمتی در بازار مسکن بستگی به شرایط اقتصاد کلان دارد. در واقع هیچ یک از بازارهای طلا، ارز، مسکن و بورس از استقلال مشخصی برخوردار نیستند و با یکدیگر ارتباط دارند. به همین لحاظ با نسبت مشخصی با هم حرکت می‌کنند.

وی، سیاستهای وزارت راه و شهرسازی را در جهت کنترل بازار مسکن دانست و افزود: برنامه‌هایی مثل طرح اقدام ملی مسکن، مالیات خانه‌های خالی، سامانه املاک و اسکان، تعیین نرخ اجاره‌بها، وام ودیعه مسکن و بسیاری دیگر از اقدامات در این جهت انجام شده که مسکن از کالای سرمایه‌ای به مصرفی تبدیل شود. با توجه به این کارها به نظرم اگر تلاطمی در دیگر بازارها داشته باشیم حتما در بازار مسکن کمتر خواهد بود. این مساله از واکنش های بازار، قابل انتظار است.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار