کد خبر: ۱۹۸۱۸۹
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۰:۱۹
یک جمعیت پژوه گفت: ما بایدچندین مشوق برای ازدواج جوانان داشته باشیم و نمی‌توان وام ازدواج را حذف کرد، به نظر این اقدامی نگران کننده است، البته مجلس هم با آن مخالف است.

بهزاد خلیلی جمعیت پژوه و کارشناس حوزه خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار زنان و جوانان خبرگزاری فارس، 
اظهار کرد: بودجه امسال عمده توان خود را بر اجرای  قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گذاشته که حدود ۹۰ درصد از اعتبارات جمعیتی لایجه بودجه برای اجرای این قانون اختصاص یافته است. 

وی افزود: امسال نخستین سالی است که  قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت وارد لایحه بودجه می‌شود، از این رو طبیعی است که این بخش مورد توجه خاص قرار گیرد، چرا که تنها قانون جمعیتی است که به صورت مستقل درباره جمعیت صحبت کرده است. 

این جمعیت پژوه ادامه داد: حدود ۱۶.۵هزار میلیارد تومان اعتبارات جمعیتی لایحه بودجه ۱۴۰۱ است که ۹۰ درصد آن به حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اختصاص یافته است و موضوعاتی مانند ازدواج و فرزندداری دانشجویی، بیمه مادران باردار فاقد بیمه و فرزندان خردسال آنها و بحث شیرخشک در لایحه امسال مطرح شده است.

وی با مقایسه میزان بودجه امسال با سال گذشته، ابراز کرد: این مقایسه نشان می‌دهد که تسهیلات قرض الحسنه برای زوجین نابارور، وام ودیعه مسکن، وام ازدواج و تسهیلات تأمین جهیزیه ایرانی حذف شده و در مقابل ازدواج، فرزند داری دانشجویی تا سال گذشته نبوده و امسال برای اولین بار افزوده شده و موضوعاتی مانند حمایت از هزینه درمان ناباروری، قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مورد توجه قرار گرفته است.

کاهش ۲۵درصدی اعتبار بیمه درمان ناباروری

خلیلی به کاهش میزان حمایت از ناباروری اشاره کرد و گفت: در بحث ناباروری مقایسه‌ها نشان می‌دهد که میزان اعتبار پیش بینی شده برای بیمه درمان ناباروری حدود ۲۵.۸ درصد کاهش پیدا کرده است و در مقابل برنامه افزایش تجهیز مراکز درمان ناباروری هم ۶درصد افزایش پیدا کرده است. در مجموع استراتژی و راهبرد در ماجرای جمعیت به نظر یکی از راهبردها، موضوع ناباروری بوده که آمار نشان می‌دهد که مهم است.

وی یادآور شد: بیمه درمان ناباروری سال گذشته در قانون بودجه دیده شد اما تاکنون اجرا نشده است، متن این قانون هم از لایحه بودجه امسال برداشته شده است و اقدام اشتباهی است.

این کارشناس حوزه خانواده به برخی از مؤلفه‌های مهم در حوزه درمان ناباروری اشاره و خاطرنشان کرد: ما در ماجرای ناباروری چند مسأله مهم را پیش رو داریم، یکی بحث بیمه ناباروری است که هزینه‌های درمان بسیار بالاست، این گام اول برای افزایش جمعیت بود و باید به صورت محکم باید بر می‌داشتند. پس از آن باید به سمت افزایش مراکز درمان ناباروری و افزایش تعداد فلوشیب‌ها و متخصصان نازایی می‌رفتند تا بتوانند ۳.۵ میلیون متقاضی درمان ناباروری در کشور را درمان کنند، چرا که زیرساخت‌ها با تعداد متقاضی نمی‌خواند.

حذف وام ازدواج خلاف سیاست‌های افزایش جمعیت است

وی ادامه داد: اما همان گام اول که بیمه ناباروری است هم به درستی اجرا نشد و قانون بودجه امسال نیز آمده آن را به طور کلی حذف کرده است و این اشتباه است چرا که چون گام اول باید اعتماد مردم را جلب می‌کردند و می‌گفتند مساله حمایت از ناباروری مهم است و اگر این اتفاق نیفتد موجب بی اعتمادی می شود. 

خلیلی با بیان اینکه وام ازدواج یکی از مشوق‌های اصلی جوانان برای ازدواج است، تصریح کرد: پرداخت وام ازدواج از اوایل دهه۷۰ در کشور ما در جریان است اما امروز آمده اند آن را از بودجه کشور حذف کرده اند و هیچ مبنای درستی ندارد. وام ازدواج باید این پرداخت شود چرا که این تنها مشوق ازدواج جوانان است.

  وی تاکید کرد: ما بایدچندین مشوق برای ازدواج جوانان داشته باشیم و نمی توان وام ازدواج را حذف کرد. به نظر این اقدامی نگران کننده است، البته مجلس هم با آن مخالف است اما این مشی و راه اتخاذ شده ما را نگران کرده است.

از خانواده ساکن در خانه۵۰متری نباید انتظار افزایش جمعیت داشت 

این جمعیت پژوه با مهم توصیف کردن نقش تأمین مسکن در افزایش جمعیت در کشور، خاطرنشان کرد: یکی از اولویت‌های جدی خانواده‌های ایرانی، مسکن است و در هیچ محفلی به آن اشاره نشده است، این یکی از موانع جمعیتی کشور است و مسکن سازی هم هیچ پیوست جمعیتی ندارد. 

وی ادامه داد: متأسفانه برای ما تنها نفس ساخت مسکن مهم است، این در حالی است که متراژ و ... مهم تلقی می‌شوند، ما نباید در شرایط فعلی از خانواده ای که در یک مسکن ۴۰ یا ۵۰ متری زندگی می‌کند توقع چند فرزند داشتن را داشته باشیم، باید این مسأله مورد توجه جدی قرار گیرد.

۳۵درصد از خانواده‌های فرزند اولی مستأجر هستند

خلیلی با اشاره به برخی آمار درباره خانواده‌های اجاره نشین، خاطرنشان کرد: امروز در تهران، مسکن بیش از ۶۰ درصد از سبد هزینه‌ای خانواده‌ها را تشکیل می‌دهد. براساس آخرین سرشماری‌ها حدود ۳۵درصد از خانواده‌هایی که فرزند اول آن‌ها به دنیا می‌آیند مستأجر هستند.کسانی که فرزند دوم دارند ۳۰ درصد و آن‌هایی که فرزند سوم آن‌ها در آستانه تولد قرار دارد ۲۳درصد نیز مستأجرند و حدود ۴۲ هزار خانواده که فرزند سوم آن‌ها به دنیا می‌آید در سال مستأجر هستند. ناظر به این مسأله باید سیاست جدی ایجاد کرد و اجاره نشینی را حل کرد و به آن خانواده‌ها باید پول خوبی داد شود تا مشکل مسکن آن‌ها حل شود.

وی تصریح کرد: گام اول برای حمایت از خانواده‌های بدون فرزند این است که خیال خانواده‌هایی که می‌خواهند فرزنددار شوند را راحت کنیم، از این نظر که بگوییم اگر مستأجر هم هستید به شما وام ودیعه می‌دهیم.

انتهای پیام/

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار