کد خبر: ۲۳۶۳۹۷
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۱
در چهارمین همایش بین المللی صندوق توسعه ملی مطرح شد
چهارمین همایش بین المللی صندوق توسعه ملی با ‏محور « نقش‌آفرینی صندوق توسعه ملی در اجرای برنامه هفتم توسعه» در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما با تلاوت قران مجید و پخش بیانات مقام معظم رهبری درباره«اهمیت صندوق توسعه ملی در توسعه و پیشرفت کشور و توانمند کردن بخش خصوصی در تولید» آغاز شد.

دکتر غضنفری: آماده تامین 2.5 همت برای توسعه هوش مصنوعی در کشور هستیم

به گزارش روابط عمومی ‏صندوق توسعه ملی چهارمین همایش بین المللی صندوق توسعه ملی با ‏محور « نقش‌آفرینی صندوق توسعه ملی در اجرای برنامه هفتم توسعه» در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما با تلاوت قران مجید و پخش بیانات مقام معظم رهبری درباره«اهمیت صندوق توسعه ملی در توسعه و پیشرفت کشور و توانمند کردن بخش خصوصی در تولید» آغاز شد.

این همایش در ۹ محور راهبردی که سرفصل‌ها و مفاد برنامه هفتم را شامل می‌شوند، با ‏حضور مهمانان داخلی و خارجی از جمله مقامات سیاسی، سفرا، جامعه دانشگاهی، نخبگان، ‏اندیشه‌ورزان و‌اندیشکده‌های کشور، بخش خصوصی، شرکای اقتصادی صندوق توسعه ملی، اساتید، ‏صاحب‌نظران و سایر علاقمندان درحال برگزاری است. ‏

*در شروع این همایش مجری برنامه علیرضا کنگرلو سابقه 13 ساله صندوق توسعه ملی و تجربیات تلخ و شیرین این صندوق را تشریح کردو از تحول این صندوق درسال 1400 برای بازگشت منابع گفت.

*غضنفری رئیس هیات عامل چهارمین همایش بین المللی صندوق توسعه ملی که صبح امروز در مرکز همایش بین المللی صداوسیما برگزار شد درباره نقش صندوق توسعه ملی در اجرای برنامه هفتم توسعه گفت: برخی از مشکلاتی که صندوق در ۱۰ سال گذشته با آن درگیر بود ناشی از عدم فهم ماموریت صندوق بود.

وی ادامه داد: سه دسته صندوق با عناوین تثبیتی و صیانتی و توسعه‌ای در دنیا داریم که منابع آنها باید به سرمایه‌های زاینده اقتصادی تبدیل شود و هر تصمیمی که به این هدف منجر نشود خطاست.

دکتر غضنفری افزود: سایر دستگاه‌ها باید بدانند که فقط صندوق در چهارچوب خود می‌تواند عمل کند که نظام حکمرانی صندوق یک نظام ویژه است و فعالیت صندوق باید معطوف به ماموریتهایش باشدهمچنین صندوق میتواند وارد سرمایه گذاری شود.

وی عنوان کرد: صندوق موفق شده در فضای ارزی چه به صورت عاملیت و چه سپرده گذاری ارزی از نزدیک به ۳۶۰ طرح ارزی پشتیبانی کند و ۳۶ میلیارد دلار را در این مسیر به صورت تسهیلات یا سپرده گذاری در اختیار متقاضیان قرار دهد.

رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی بیان کرد: 10 درصد از منایع صندوق در یکی از مقرارات مجلس باید به ریال تبدیل می‌شد بنابراین صندوق اندکی هم ریال در طرح‌های خرد دارد، طرح‌های ریالی بسیاری هم بهره گرفتند که مانند متابانک در چارچوب‌های خود با اختیار بانک در اختیار مشتریان قرار میدهیم.

وی درباره صندوق تثبیت بازار سرمایه اظهار داشت: مقداری هم در دولت قبل به عنوان یکی از مصوبات بالا دستی در همان نظام اوکراینی برای این صندوق مشخص شد که در بازار سرمایه شوک‌بازار را مدیریت کند.

دکتر غضنفری گفت: در دولت سیزدهم، ۲۶/۸ عملکرد صندوق برای عملیات مختلفی بوده که در بغضی از زمینه‌ها صرف شد که البته نفت و گاز سهم بیشتری از تسهیلات رو دربرگرفته است و بعد پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌ها هستند که جمع صنایع هم ۷/۱میلیارد دلار را به خود تخصیص داده است.

وی درباره پس گرفتن منابع عنوان کرد: سر جمع از ۳۶/۵ میلیارد دلار تسهیلات، حدود ۲۶ میلیارد دلار سررسید شده، ۸/۳۷ میلیارد دلار وصول شده و عدد قرمزی به بزرگی ۱۷/۷۶ میلیارد دلار در مسیر گیر کرده است.

رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی گفت: یکی از بهترین مشتری‌های صندوق توسعه ملی پروژه‌های آبرسان است که بهتر از پتروشیمی‌ها و شرکت نفت پول صندوق را پس می‌دهند.

وی در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه  تسهیلات دهی در صندوق توسعه ملی تعطیل نشده است، افزود: صندوق توسعه ملی همچنان تسهیلات می دهد، متاسفانه سال گذشته سودآوری خوبی نداشتیم.

رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی با بیان این که سال 1403 سال هوش مصنوعی است، افزود: با مشارکت و درخواست وزارت ارتباطات صندوق اماده است 2.5 همت از 5 همت مورد نیاز برای توسعه هوش مصنوعی را تامین اعتبار کند.

وی یادآور شد: بقا صندوق ها در سودآوری است، خوشبختانه بانک ملت از بانک های خوبی است چرا که با صندوق توسعه ملی همکاری خوبی دارد. وی گفت: ما نه بنگاه داری بلدیم و نه انجام می دهیم ما نهاد مالی هستیم.

وی با اشاره به اینکه کشور ما نیمه خشک است و به تامین اب از دریا نیاز دارد افزود: نزدیک به ۹ میلیارد دلار طرح در همینجا امضا خواهد شد که دو طرح آن آبرسانی است از دریای عمان به سیستان بلوچستان و خراسان جنوبی و دومی از خلیج فارس به استان های فارس و اصفهان است.

غضنفری تصریح کرد: 3 طرح pdh امروز اینجا امضا خواهد شد که طرحهای بسیارخوبی هستند و چند پروژه بالا دست نفت هم امروز امضا می‌شود که همه اینها از جنس تسهیلات نیست بلکه برخی مشارکتی است. که البته 4/7 میلیارد دلار هم در دست بانک‌هاست که امروز بررسی و امضا می‌شوند.

وی درباره حوزه تجدیدپذیر و حوزه فسیل گفت: حوزه تجدیدپذیر معتقد است کار باید اقتصادی باشد و بنگاه سود بدهد در حالی که حوزه فسیلی معتقد است باید ارزان تولید شود و مردم مصرف کنند و نگاه اقتصادی ندارد بلکه نگاهش بیشتر اجتماعی است اما حوزه تجدید پذیر نگاهی اقتصادی دارد بنابراین حدود ۵ میلیارد دلار در حوزه تجدید پذیر تسهیلات می‌دهیم.

رئیس هیات عامل درباره تسهیلات دهی در صندوق گفت: تسهیلات دهی متانند گذشته ادامه دارد و تسهیلات ریالی هم از طریق بانک‌ها داده می‌شود البته تسهیلات می‌دهیم اگر سوداوری خوبی صندوق داشته باشد زیرا بقای بنگاه های اقتصادی به سوداوری است.

وی با اشاره به اینکه صندوق توسعه ملی باید سود آور باشد افزود: اگر در ارائه تسهیلات صندوق ریسک باشد ان تسهیلات کمتر می شود پس ما همچنان تسهیلات می‌دهیم اگر به موقع باز پرداخت شود و به ما سود بدهد.

غضنفری یادآور شد: کاری که ما در صندوق اسمش را سرمایه گذاری گذاشتیم این است که مشارکت در طرح‌ها باشد به این دلیل است سرمایه‌گذاری ما غیرمداخله ای است و ما فقط حواسمان به سودمان است.

*در ادامه این همایش عیسی زارع پور  وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در حوزه فضایی کار‌های مهمی انجام شد برای اولین بار در دولت نهم پرتاب فضایی داشتیم و در این 2 سال و 2 ماه گذشته از دولت سیزدهم انداره 9 سال رویداد فضایی در کشور اتفاق افتاده است.

وی با اشاره به ماهواره های متعدد ایران در مدار‌های مختلف فضایی افزود:  برای اولین در تاریخ کشور با دقت 1 متر از هرجای زمین که اراده کنیم تصویر خواهیم داشت.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: امروز نقطه جدید بین وزارت ارتباطات و صندوق توسعه ملی است تا درب های جدیدی برای توسعه بخش خصوصی در حوزه فناوری اطلاعات باز شود و شاهد حرکت شتابان در حوزه فناوری ارتباطات باشیم.

*در ادامه نیز ذبیح الله خدائیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور، ضمن تشکر از برگزاری چنین همایشی سوالی را مطرح کرد و گفت: : منظور از تشکیل صندوق چیست؟ تامین مالی دولت زمانی که با کسری بودجه مواجه می‌شود یا کمک به توسعه کشور؛ برای جواب این سوال باید به سند‌های بالا دستی مراجعه کنیم.منظور از توسعه صندوق کمک به رشد اقتصادی و صیانت از ثروت ملی است لذا ما باید به قوانین بالا دستی صندوق ها توجه کنیم.

وی افزود: برگزاری چنین همایش هایی موجب فرهنگ سازی در جامعه می شود لازم است در مورد صندوق ها قبل از هر چیزی فرهنگ سازی کنیم که آن این است که هدف از ایسجاد صندوق توسعه ملی چیست؟

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار