برنا: روز گذشته انتشار یک نامه از سوی رئیس سازمان نظارت بر صوت و تصویر فراگیر (ساترا) به بیست نهاد رسمی کشور در میان فعالان رسانهای و فضای مجازی موجی از واکنشهای مختلف را برانگخیت و برخی از نمایندگان مجلس نیز دیدگاههای خود در این خصوص را منتشر کردند.
سعید مقیسه رئیس ساترا توضیحاتی در رابطه با نامۀ منتشر شده ارائه داد که شرح آن را در ادامه میخوانید.
مقیسه در رابطه با شایعاتی که دربارۀ لغو مجوز فیلمو وجود دارد به خبرنگار برنا گفت: علیرغم انتشار برخی اخبار حاشیه ساز در مورد لغو مجوز سامانه نمایش ویدئوهای درخواستی (فیلیمو و نماوا) واقعیت این است که هنوز تصمیم قطعی برای تعلیق مجوز پلتفرمهای مذکور اتخاذ نشده است.
وی افزود: البته برخی سامانههای نمایش درخواستی تخلفاتی داشتهاند که منجر به کسر امتیاز ارزیابی آنها شده است بنابراین اگر روند کاهش امتیاز ارزیابی آنها ادامه پیدا کند و به کمتر از حداقل امتیاز لازم برای فعالیت برسد، اقدام قانونی لازم انجام خواهیم داد.
رئیس ساترا تصریح کرد: بر اساس اصل 44 قانون اساسی و نامۀ رهبر انقلاب در سال 94، نظارت و تنظیم مقررات برای رسانههای صوت و تصویر فراگیر، در ابعاد مختلف از جمله ضوابط محتوایی و حفظ حریم مقدس خانوادهها، بر عهدۀ صدا و سیما قرار دارد، بر همین اساس ساترا برای اجرای قانون با تمام توان اقدام خواهد کرد.
این مدیر فرهنگی خاطرنشان کرد: بر اساس مصوبۀ شورای عالی مجازی، در حال حاضر ترافیک داخلی باید با هزینۀ نیمبهاء برای کاربران شبکههای داخلی محاسبه شود بنابراین تا مادامی که این مصوبه پابرجاست هیچ سامانهای حق ندارد با ترافیک تمام بهاء محصولات خود را برای کاربران به نمایش بگذارد.
مقیسه در ادامه عنوان کرد: اگر سامانههای نمایش درخواستی ویدئو به مبادی فرهنگ اسلامی ایرانی این مرز و بوم احترام بگذارند، ساترا هم کسب و کار آنها و توسعه و پایداریش را محترم میشمارد اما ما با پلتفرمی که ارزشهای ایرانی اسلامی را نادیده میگیرد با دیدۀ اغماض برخورد نخواهیم کرد، ساترا برای انجام ماموریت خود نسبت به تلاش برای پاک بودن فضای مجازی همه تلاشش را خواهد کرد.
به زعم وی تنظیم گری و در چارچوب قرار گرفتن بخش خصوصی نه تنها ایجاد محدودیت نیست بلکه راهی است برای جلب حمایتهای دولتی برای آنها تا پیشرفت بیشتری داشته باشند.
وی در خاتمه گفت: وظیفه قانونی سازمان در دسترس قراردادن محتوای سالم برای اقشار مختلف مردم با بهرهگیری از انوع راههای ارتباطی و رسانهای است که در این راستا اقدام به ایجاد تلوبیون بعنوان قدیمیترین و پر مخاطبترین رسانه انتشار محتوا در فضای مجازی کرده است، تلوبیون برخلاف اکثر رسانههای در حال فعالیت، متعلق به بخش خصوصی نیست. این پلتفرم تحت مدیریت سازمان صداوسیما قرار دارد. تمام محتوای منتشر شده در تلوبیون دارای ممیزی قبل از پخش بوده و از نظر محتوایی جزو سالم ترین رسانه های فضای مجازی کشور است. ضمن اینکه این پلتفرم برای ارائه خدمات رایگان به نهادهای دولتی پیش قدم است و افتخار دارد از راه عبور از خط قرمزهای محتوایی و به چالش کشیدن فضای پاک خانوادهها کسب درآمد نمیکند.