«داوود بیگی نژاد» با بیان اینکه در ۲۰ منطقه تهران حدود ۱۱ هزار مشاور املاک دارای پروانه کسب وجود دارد، افزود: آماری که در خصوص مشاوران املاک غیر مجاز ارائه می شود غیرواقعی است، زیرا این سوال پیش میآید که وقتی سرشماری انجام و این املاک شناسایی شدند، چرا برخوردی انجام نشده است؟
وی گفت: ما همیشه پیشنهاد داده و موافق هستیم که نسبت به تعیین حدود برای مشاوران املاک اقدام شود، زیرا در برخی موارد تشخیص داده میشود که شاید ضرورتی برای راهاندازی این تعداد مشاور املاک نباشد و از اینکه مشاوران املاک در کنار هم به صورت غیرمجاز ایجاد شوند نیز جلوگیری شود.
نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک شهر تهران با بیان اینکه با وجود سامانه مجوزها، در عمل تعداد مشاوران املاک بدون فیلتر افزایش مییابد، تصریحکرد: به همین منظور باید برای شغل مشاور املاک استثنایی قائل شویم که در این سامانه این امکان برای همه فراهم نشود که بتوانند پروانه کسب برای مشاور املاک بگیرند.
فعالیت مشاوران غیرمجاز در فضای مجازی، بدون پرداخت مالیات
بیگی نژاد با تاکید بر برخورد با مشاوران املاک بدون مجوز، گفت: این بنگاهها در وهله نخست حق و حقوق مشاوران املاک که دارای پروانه کسب هستند را به خطر انداختهاند و از سوی دیگر شاهد هستیم که بخش زیادی از فضای مجازی توسط همین مشاوران اشغال شده و بدون پرداخت مالیات و مجوز در این رسته فعالیت شغلی دارند.
وی ادامهداد: انتظار مشاوران املاک برای ساماندهی این صنف این است که در مرحله نخست با مشاوران املاک فاقد مجوز برخورد شود و پس از آن ورودی به این شغل را کنترل کنیم.
این مقام صنفی با بیان اینکه بنگاههای املاک دارای مجوز نسبت به فعالیتهای خود باید به اتحادیه پاسخگو باشند، اظهار داشت: این در حالی است که بنگاههایی که بدون مجوز در حال فعالیت هستند با توجه به اینکه رصدی بر چگونگی فعالیتهایشان انجام نمیشود، پاسخگو نیستند.
مردم مجوزهای بنگاه های املاک را نادیده نگیرند
نائب رییس اول اتحادیه مشاوران املاک شهر تهران ادامهداد: ۳۰۰ بازرس در تهران برای شناسایی بنگاههای املاک غیرمجاز فعالیت دارند، اما با توجه به گسترده بودن تهران این تعداد بازرس جوابگو نیست؛ به همین منظور پیشنهاد ما به مردم این است که زمانی که برای ثبت معاملات خود به بنگاهها مراجعه می کنند ابتدا نسبت به اینکه آیا این بنگاه دارای مجوز هست یا خیر مطمئن شوند.
بیگی نژاد با بیان اینکه مشاوران املاک فاقد مجوز بیشترین خسارت را به مردم وارد می کنند، اظهار داشت: بنگاههایی که اقدام به کسب مجوز می کنند حداکثر دوره پنج ساله را متعهد می شوند که در این صنف باقی بمانند، اما دفاتری هستند که ۶ ماه تا یک سال اقدام به راهاندازی بنگاه با اهداف خاصی میکنند و پس از این دوره از این بازار خارج می شوند.
وی با بیان اینکه این دفاتر املاک فاقد مجوز با اهداف خاصی تشکیل میشوند، گفت: این دفاتر با آبروی بنگاههای املاک دارای مجوز بازی می کنند، زیرا مشاوران مجاز در چارچوب درآمدی خاصی فعالیت میکنند، اما این دفاتر تنها هدفشان رسیدن به برنامه هایی است که دارند و در این بین جوابگو نیز نیستند.
فضای مجازی آگهیهای بدون مجوز را منتشر نکند
این مقام صنفی با اشاره به انتشار آگهی های مربوط به مسکن در اپلیکیشن و فضای مجازی، تاکید کرد: انتظار می رود که این اپلیکیشنها ابتدا مجوز بنگاهی را که اقدام به تبلیغ کرده را در سایت قرار دهند و پس از آن آگهی را منتشر کنند.
بیشتر بخوانید:
۴۶۲۱۷