فردای اقتصاد: این کارشناس بازارهای مالی بینالملل معتقد است، روند حرکتی بازارهای جهانی عجیب شده است. در یک هفته وزش نسیم ترس در بازارهای جهانی و دادههای خطرناک چین مورد توجه قرار میگیرد و در هفته بعد داده اقتصادی مساعدی از چین منتشر میشود.
حسین شیبانی در برنامه امروز بورسان عنوان کرد: اکنون ارزیابی بازار با نگرشی بلند مدت سخت شده است. قبل تر اقدامات بانکهای مرکزی برای بازار قابل پیشبینی بود اما در هفته گذشته بانک مرکزی اروپا در شرایط رکود سنگین نرخ بهره را افزایش داد و یورو در بازارهای جهانی تضعیف شد.
وی ادامه داد: رییس بانک مرکزی اروپا نیز اعلام کرد، اکنون پایان سیکل انقباضی اروپاست. نرخها به جایی رسیدند که به نظر میرسد متوقف شدهاند.
شیبانی گفت: رفتار مس، روی و سنگ آهن با توجه به شرایط بازار نرمال بوده و نفت در لیگ دیگری در حال حرکت است.
این کارشناس بازارهای مالی بینالملل تاکید کرد: اکنون به طور مجدد صحبت از نفت برنت ۱۰۰ دلاری میشود. شاید یک ماه گذشته ارقام نفت برنت بالای ۸۰ دلار، موقتی در نظر گرفته میشد چون نه بازارهای سهام در وضعیت با ثباتی قرار دارند و نه دنیا در یک رشد اقتصادی پایدار است.
وی افزود: موضوع نفت، تقاضا نیست بلکه عرضه است.
آن طور که به نظر میرسد عربستان تاکید بر این روال دارد و قیمتهای پایین نفت در ۲ ماه گذشته زنگ خطری برای کشورهای نفتی به خصوص عربستان بوده که بودجه خود را روی نفت بیش از ۷۰ دلار بسته بود.
شیبانی خاطرنشان کرد: نفت تمایلی برای حرکت به سمت ارقام پایین ندارد اما در کلیت نظام اقتصاد جهانی، ارقام کنونی نفت نمیتواند پایداری داشته باشد.
در برنامه امروز بورسان مصطفی بیاتی رئیس هیات مدیره سبدگردان آرکا به تشریح وضعیت جاری و چشمانداز آتی معاملات در بازار سهام پرداخت. در ادامه حسین شیبانی کارشناس بازارهای مالی بینالملل وضعیت بازارهای جهانی را بررسی کرد.