کد خبر: ۲۳۸۷۱۲
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۳:۰۹
افزایش تعداد شهدای انفجار‌های بیروت وجود دارد و شهدا تا به الان به ۱۰ نفر رسیده است. وزارت بهداشت لبنان به دلیل حضور پرشمار طوایف مختلف در اطراف شهر چادر‌های صحرایی برای دریافت خون برپا کرده است. بیمارستان آمریکایی بیروت ۱۰ روز پیش پیجر‌های موجود در نزد کارمندانش را جمع آوری کرده است. حزب الله تحقیقات گسترده‌ای را برای کشف ابعاد مختلف این عملیات را آغاز کرده است.

راز پشت پرده انفجار‌ پیجرها در لبنان چیست؟

به دنبال انفجار دستگاه‌های ارتباطی در لبنان، فرماندهان سرویس‌های امنیتی و سیاسی رژیم درحال برگزاری نشست فوق‌العاده هستند. در پی این حادثه تاکنون 10تن شهید و ۲ هزار و ۷۵۰ تن مجروح شدند.

وزارت بهداشت لبنان به دلیل حضور پرشمار طوایف مختلف در اطراف شهر چادر‌های صحرایی برای دریافت خون برپا کرده است. بیمارستان آمریکایی بیروت ۱۰ روز پیش پیجر‌های موجود در نزد کارمندانش را جمع آوری کرده است. حزب الله تحقیقات گسترده‌ای را برای کشف ابعاد مختلف این عملیات را آغاز کرده است.

منابع آگاه چهار سناریوی مختلف را برای انفجار متوالی دستگاه‌های پیجر در بیروت مطرح کرده‌اند. این سناریو‌ها از نفوذ و اختلال در فرکانس‌های رادیویی تا هک دستگاه‌ها و حتی استفاده از بدافزار را شامل می‌شود.

منابع آگاه چهار سناریوی مختلف درباره انفجار متوالی دستگاه‌های پیجر در بیروت که گفته می‌شود از سوی رژیم صهیونیستی انجام شده، مطرح کرده اند.

نفوذ و اختلال فرکانسی: پیجر‌ها از ارتباطات رادیویی برای دریافت پیام‌ها استفاده می‌کنند. مهاجمان می‌توانند با ایجاد اختلال در فرکانس‌های مورد استفاده پیجرها، این دستگاه‌ها را هدف قرار دهند. این کار با استفاده از تجهیزات جمینگ (Jamming) یا ارسال سیگنال‌های مخرب برای بی‌نظم کردن عملکرد دستگاه انجام می‌شود.

هک و دستکاری داده‌ها: با تحلیل پروتکل‌های ارتباطی که پیجر‌ها استفاده می‌کنند، مهاجمان ممکن است بتوانند به سیستم نفوذ کنند و پیام‌های مخرب یا کدی را ارسال کنند که باعث اختلال یا حتی تخریب دستگاه شود. این نوع حملات معمولاً نیاز به دانش فنی بالایی دارد و می‌تواند شامل استفاده از نقاط ضعف نرم‌افزاری دستگاه‌ها باشد.

حملات فیزیکی سایبری: در موارد نادر، مهاجمان می‌توانند دستگاه‌های پیجر را به گونه‌ای دستکاری کنند که در صورت دریافت پیام خاصی، واکنش فیزیکی مانند انفجار ایجاد کند. این نوع حملات بسیار پیچیده و خطرناک است و نیاز به دسترسی فیزیکی قبلی به دستگاه یا ارسال دستگاه‌های دستکاری‌شده به هدف دارد.

استفاده از بدافزار: مهاجمان ممکن است بتوانند بدافزاری را بر روی پیجر قرار دهند که به طور خودکار عملیات مخربی را انجام دهد. این بدافزار می‌تواند از طریق ارتباطات بی‌سیم، به خصوص در مدل‌های جدیدتر که امکان بروزرسانی نرم‌افزاری دارند، منتقل شود.

در همین حال یک منبع امنیتی لبنانی به الجزیره گفت: «وسایل ارتباط رادیویی (پیجر) که امروز در مناطق مختلف لبنان منفجر شدند از قبل به بمب‌گذاری شده بودند.»

این منبع امنیتی لبنانی در گفتگو با الجزیره اظهار داشت: «وزن بسته‌ای که منفجر شد کمتر از ۲۰ گرم مواد منفجره بود.»

راز پشت پرده انفجار‌ پیجرها در لبنان چیست؟

وی گفت: «وسایل ارتباطی رادیویی که امروز منفجر شدند، ۵ ماه پیش وارد لبنان شده بود.»

در پی انفجار دستگاه‌های ارتباطی در لبنان که چندین شهید و صد‌ها زخمی برجای گذاشت، حزب‌الله لبنان با صدور بیانیه دومی، رژیم صهیونیستی را مسئول این حادثه اعلام کرد.

ادوارد اسنودن جاسوس سابق و کارشناس مسائل اطلاعاتی و امنیتی در مورد انفجار‌های سریالی در لبنان مدعی شد: با توجه به اطلاعات بدست امده از بیپر‌ها (پیجرها) در لبنان، در حال حاضر به نظر می‌رسد مواد منفجره در آن‌ها کار گذاشته شده باشد نه حمله سایبری چرا؟ به علت وجود سازگاری و هدفمندی بسیار زیاد، صدمات بسیار جدی. اگر انفجار حاصل گرمای بیش از اندازه باتری‌ها بود، انفجار‌های بسیار کوچک‌تر و با خطای بیشتری مورد انتظار بود.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار