دکتر جعفر مهراد افزود: کشور نروژ علیرغم هزینه بالای زندگی، مقصد مناسبی برای دانشجویان بینالمللی جهت تحصیل است.
وی، هزینه ماهانه شهریه دانشگاههای نروژ را تقریبا بین 158 تا 198 پوند ذکر کرد و یادآور شد: علت پایین بودن هزینه تحصیل در نروژ عمدتا مربوط به این موضوع است که در دانشگاههای نروژ شهریه وجود ندارد و خوابگاهها ارزان است و از این رو متوسط هرینه سالانه دانشگاههای این کشور برابر با 2 هزار و 188 پوند خواهد بود.
رییس بخش علم اطلاعات و دانششناسی دانشگاه شیراز، روسیه و لوکزامبورگ را به ترتیب دومین و سومین کشور ارزان از لحاظ تحصیل دانست و یادآور شد: متوسط هزینه سالانه در این کشورها تقریبا بین 4 هزار و 450 پوند تا 4 هزار و 739 پوند است.
مهراد در ادامه، استرالیا را گرانترین کشور از نظر تحصیلات آموزش عالی توصیف کرد و گفت: متوسط هزینههای سالانه تحصیل در دانشگاههای این کشور، برابر 27 هزار و 277 پوند است.
وی، کره جنوبی را دومین و پس از آن، سنگاپور را سومین کشور گران از لحاظ تحصیل دانست و اظهار داشت: متوسط هزینه تحصیل در کره جنوبی 25 هزار و 566 پوند (هزار و 711 پوند کمتر از استرالیا ) و هزینه تحصیل در سنگاپور 25 هزار و 309 پوند است.
وی رتبه کشور انگلستان از نظر هزینههای تحصیل در جهان را نیز 24 ذکر کرد و افزود: هزینههای تحصیل در انگلستان تقریبا 10 برابر گرانتر از نروژ است و سالانه هزینهای برابر با 21 هزار پوند را در بر میگیرد.
مهراد با تاکید بر این که تحصیل در آمریکا گرانتر از انگلستان است، یادآور شد: تحصیل در این کشور سالانه برابر 23 هزار و 593 پوند هزینه دارد.
مهراد اضافه کرد: زلاندنو از سال 2013 میلادی از نظر هزینه تحصیل بیشترین تغییر را به خود دیده است به گونهای که متوسط هزینه سالانه تا 3 هزار و 284 پوند کاهش پیدا کرده است و در مقابل ایتالیا در مقایسه با 2 سال قبل افزایشی برابر با هزار و 517 پوند را تجربه میکند.
رییس بخش علم اطلاعات و دانششناسی دانشگاه شیراز، نوسانات نرخ ارز در 2 سال گذشته را در تعیین شهریه دانشگاهها مؤثر دانست.
مهراد، همچنین خاطرنشان کرد: میزان شهریههای آموزش عالی باعث شده است تا دانشجویان در انتخاب محل تحصیل، کشورهایی را انتخاب کنند که علاوه بر کیفیت تحصیل، از نظر شهریه نیز ارزانتر باشند.
منبع: ایسنا