کد خبر: ۸۲۸۱۹
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۹
عکاس عراقی بیش از دوسال به دنبال سوژه عکس خود معروف به « مونالیزای موصل» بود تا سرانجام پیدایش کرد.
صراط:

"علی الفهداوی" عکاس عراقی پس از گذشت بیش از دو سال جست و جو به دنبال سوژه عکس خود که در جریان آزادسازی موصل از اشغال گروه تروریستی داعش گرفته بود و در آن زمان ۲۵ میلیارد بار در موتور گوگل جست و جو شد، سرانجام او را در خانه اش در شهر موصل یافت.

"سبأ" دختری که بنا به اطلاعات صفحات مجازی به دنبال درگیری‌ها در اطراف منزلش درحال فرار بوده که الفهداوی این عکس را از او می‌گیرد. عکس در حالی گرفته شده که کودک در حال گریه بوده، اما درعین حال لبخند میزند.

سبأ که به سمبل نبرد موصل تبدیل شد، پس از آزادی شهرش از اشغال داعش باردیگر به خانه بازگشته؛ خانه‌ای که حالا در اثر سقوط خمپاره‌ها ویران شده است. این عکس در ۱۶ مارس سال ۲۰۱۷ (۲۶ اسفند ۱۳۹۵) توسط علی الفهداوی بعنوان عکاس خبرگزاری رویترز بطور تصادفی در جریان فرار شهروندان موصلی از خانه هایشان در اثر عملیات ارتش عراق برای آزادی سازی موصل از اشغال گروه تروریستی داعش گرفته شد.

عکس بطور دقیق در ناحیه بادوش در شمال موصل گرفته شد که خیلی زود به نماد و سند تاریخی از رنج‌های اهالی موصل در جریان جنگ تبدیل شد.

آفتابی‌شدن مونالیزای موصل پس از مدت‌ها اختفا به خاطر داعش/ سوژه عکسی که ۲۵ میلیارد بار در گوگل جست‌و‌جو شد + تصاویر

تروریست‌های داعش در۹ ژوئن (۲۰ خرداد) ۲۰۱۴ میلادی وارد خاک عراق شدند و کنترل شهر موصل را به دست گرفتند و آن را مرکز خلافت خود خوانده خود در عراق اعلام کردند. ارتش عراق به همراه نیرو‌های بسیج مردمی (الحشد الشعبی) و نیرو‌های اقلیم کردستان و عشایر عراق توانستند نهم ژوئیه ۲۰۱۷موصل را آزاد کنند و حیدر العبادی نخست وزیر عراق نیز در این روز رسما آزادی موصل را اعلام کرد.

موصل شهری در شمال عراق، مرکزاستان نینوا و پرجمعیت‌ترین شهر عراق پس از بغداد و مرکز اقتصادی شمال کشور بود؛ بخش اصلی شهر در کرانه شرقی دجله جای گرفته‌است و در کرانه غربی آن، بازمانده‌های شهر باستانی نینواست. موصل در سده‌های دهم و یازدهم میلادی/ سوم و چهارم هجری، پایتخت دولت‌های جداشده از عباسیان مانند حمدانیان بود. پس از جنگ جهانی اول، مدتی از امپراتوری عثمانی به‌دست امپراتوری انگلیس افتاد.

جمعیت شهر موصل در ۲۰۰۸م، دومیلیون و ۷۲۱ هزار و ۹۶ نفر نفر سرشماری شد. ارتفاع آن از سطح دریا، ۲۲۰ متر است و در نزدیکی آن، چاه‌های نفت عین زاله قرار گرفته‌است. بیشتر مردم شهر عرب هستند، اما اقلیت‌های قابل توجه کرد، ترکمن و آشوری نیز در شهر زندگی می‌کنند. در سال ۲۰۱۴ حدود نیم میلیون نفر آواره شدند هرچند هنوز هم جمعیت شهر بیش از میلیون نفر است. رود دجله از میان موصل می‌گذرد و پنج پل دو قسمت شهر را به هم پیوند می‌دهند. این شهر در ۳۹۶ کیلومتری شمال غربی بغداد قرار دارد.

با پیروزی‌های نیرو‌های عراقی بر داعش در سال ۹۵ و اخراج داعشیان از این شهر، قسمت‌هایی از آن بطور کامل از نیرو‌های داعش، خالی شد. در ادامه این عملیات قسمت‌های شمال و شمالشرق و دانشگاه موصل بطور کامل از نیرو‌های داعش پاکسازی شد.

پس از آن نیز فرودگاه موصل و نیروگاه برق الیرموک که اصلی‌ترین نیروگاه شهر موصل محسوب می‌شود، از نیرو‌های داعش خالی و کاملاً آزاد شد.

برچسب ها: موصل ، عراق ، جنگ ، صراط
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار