وی با بیان اینکه بودجه 1394 کاملا منعطف است، گفت: 71 هزار میلیارد تومانی که بابت قیمت 72 دلاری نفت در بودجه تعیین شده کاملا قابل مدیریت بوده و دولت میتواند با مکانیزم تخصیص همانطور که 31هزار میلیارد تومان درآمدهای محقق نشده سال جاری را مدیریت کرد سال آینده را نیز مدیریت کند.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی با اشاره به اینکه با کاهش هر یک دلار از قیمت نفت هزار میلیارد تومان از درآمدهای دولت کمتر میشود، افزود: بنابراین اگر قرار باشد از هماکنون کسریهای احتمالی را در نظر گرفته و براساس بودجه دستگاهها را کم کنیم موجب میشود تا همه معترض شده و استرس بیجهتی ایجاد شود که واقعا نیازی به انجام چنین کاری نیست، بنابراین در سال آینده اگر هرگونه عدم تحققی اتفاق بیفتد ما با دستگاهها بهطور مشارکتی مشکل را حل کرده و منابع را براساس اولویت تخصیص میدهیم.
نوبخت با بیان اینکه کاهش قیمت نفت کاملا سیاسی است، گفت: حتی اگر قیمت نفت تا 40 دلار کاهش یابد عدم تحقق منابع به 32 هزار میلیارد تومان میرسد که این رقم نیز تفاوتی با 31هزار میلیارد تومانی که دولت در سال جاری با آن مواجه است نداشته و به طور یقین میتواند این روند را نیز مدیریت کند. این در حالی است که زمانی کشور با بودجهای براساس نفت هفت تا هشت دلار هم اداره شد.
وی همچنین در مورد برخی از انتقادات مبنی بر خوشبینانهبودن درآمدهای مالیاتی در بودجه 1394 تصریح کرد: سوال من اینجاست که کشور را چگونه اداره کنیم آن هم در حالی که میگویند نفت را کنار بگذارید شرکتهای دولت را واگذار نکنید و اوراق مشارکت هم قرضی است که باید درآینده پرداخت شود؟
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی توضیح داد: مالیات در کل کشورهای دنیا از مهمترین منابع محسوب میشود بهطوری که نسبت آن به تولید ناخالص ملی حتی به 30 تا 40 درصد هم میرسد، اما در ایران حدود شش درصد است که قابل مقایسه با دیگر کشورها نیست، بنابراین دولت میتواند نه با افزایش نرخ مالیات بلکه با رشد پایههای مالیاتی منابع بیشتری را در این زمینه کسب کند.